Vilken maträtt har du fått mest uppskattning för?
Kommer just bara ihåg när jag gjorde lammsadel och när jag gjorde lammstek som blev så vansinnigt goda.
Sen gjorde jag en köttfärspaj med lammfärs som var lika god som godis. TIll köttfärspajen kan man ha valfrifärs.
Hojta till om ni vill ha recept på lammsadel och lammsteken.
Tomattäckt köttfärspaj
För: 6 personer
Ingredienser
Pajdeg:
4½ dl vetemjöl
200 g margarin
3 msk vatten
Fyllning:
500 g köttfärs
2 gula lökar
200 g champinjoner
1 msk margarin
1 msk vetemjöl
4 msk tomatpuré
2 dl vatten
½ köttbuljongtärning
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano
3-4 tomater
1-2 dl riven ost
1 vitlöksklyfta
Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt den sedan vila i kylen i 30 minuter. Fräs under tiden köttfärs, lök och svamp. Tillsätt mjöl, tomatpuré, vatten, buljongtärning, salt, peppar. Låt koka i 10 minuter. Smaksätt med pressad vitlök.
Tryck ut 3/4 av degen i en pajform så att botten och kanterna blir täckta. Häll i köttfärsfyllningen. Lägg resten av pajdegen i en snodd runt kanten. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter i 225 grader. Ta ut formen och lägg på skivade tomater och strö över osten. Grädda ytterligare 10 minuter.
Gott med en grönsallad till.