Inlägg från: levandecharader |Visa alla inlägg
  • levandecharader

    Hur gör man lapskojs?

    Det gjorde jag till lunch idag, så gott

    Jag gör så som tidigare sagts, gör potatismos, hackar ner salta biten och serverar det förstås med rödbetor (ett måste )

  • levandecharader

    Sigrid skrev 2009-01-26 18:13:07 följande:


    Tack så mycket. Vart i affärerna brukar Salta biten finnas? Vad kostar en sån burk?
    Den står bland konserver, där jag köpte det igår kostade en burk 26:-
  • levandecharader

    Jag gjorde till 11 barn och 1 vuxen idag, använde då 3 burkar. Kunde visserligen haft i en till utan att det hade skadat

  • levandecharader

    marjalena skrev 2009-01-27 09:56:44 följande:


    Ska testa att göra med Saltabiten idag! Spännande! Man ska alltså göra vanligt potatismos och skära saltabiten i mindre bitar och blanda i bara? Hur små ska bitarna vara förresten? Hackade eller tärnade typ?
    Det är nog en smaksak, men jag brukar hacka köttet. Det är ju väldigt mört så det faller ju lätt i sär.
  • levandecharader

    isisisis skrev 2009-01-27 12:44:17 följande:


    Jag brukar röra så köttbitarna blir bara trådar.Så minns jag det från skolan,och det tycker jag är gott Det är INTE gott att ha i spadet från burken i lappskojsen!OBS!Mycket godare att bara göra ett gott mos,men en klick Bregott i och sedan röra i köttet
    Håller med, ha inte i spadet. Använd köttet och potatismoset bara, det blir bäst
  • levandecharader

    Sigrid skrev 2009-01-27 15:44:29 följande:


    Ska man värma köttet innan eller blir det varmt av moset?
    Det blir varmt av moset.
Svar på tråden Hur gör man lapskojs?