• Tjollabolla

    Shopoholics, adventkalendrar på nätet 3.e året!

    Clapton skrev 2008-12-01 10:56:55 följande:
    Att tänka på när man talar om FRAKTFRITT"Har följt en diskussion på forumet Familjeliv där de är SÅ arga över att många webshopar tar ut fraktavgit. 39 kronor tycker de är svindyrt men även 29 och 19 verkar vara för mycket... Fraktfritt annars ingen idé verkar de tycka.Själv tycker jag det är så frustrerande! Vill väldigt gärna ha fraktfritt ofta, helst jämt. Men hur ha råd?! Förutom frakten i sig är det ju alla andra avgifter, kuvert, utskrifter mm. Och så avgifter för kortbetalning, hyra för webbshop, årsavgift till banken etc etc. Trist när kunder inte inser att det redan fån början är små marginaler och att fraktavgift är mer ett nödvändigt ont än ett sätt att "tjäna extra pengar"."jag såg att dom diskuterade det i kalendertråden.Jag tror inte dom fattar att det kostar att skicka. Visst är det roligare att handla till fraktfritt, men då hamnar ju den summan på produkterna istället.""Har också följt tråden och är så frustrerad!VARFÖR förstår inte folk att det kostar att driva butik ""Nä, det får inte kosta något att kunna sitta i pyjamasen o shoppa bekvämt... Är också lite frustrerad över att frakten inte får kosta något. Käbblar dom om frakt med H&M t.ex?? Vi står i valet o kvalet, fraktfritt men mindre rabatter (då blir det väl ett jämrans liv för det) eller fortsätta? Alternativt en mindre frakt på 19 kr (har 29 idag och det är faktiskt rimligt!) men något högre ord.pris?""Tja ett sätt är ju att bädda in frakten i priserna istället... Men det känns som att kunderna ser det på en gång. Om man börjar jämföra vad samma produkter kostar i andra shoppar. Svårt detta! Lite skönt att jag inte är ensam om dilemmat Är nästan sugen på att lägga ett inlägg i Familjeliv-tråden och förklara! Men risk att bli stämplad som gnällis eller som ett försök att göra smygreklam kanske...""Jävla gnällspikar är vad de är, och bortskämda som fasen! Det är ju inte bara frimärkena man betalar för liksom, det är packmaterial, tid och transport till Posten också!Säljer man dessutom bara en tröja med 30% rabatt, då går det typ plus minus noll om man hat tur!Jäklar vilken lust jag har att skriva ett surt inlägg! ""Det man inte heller tänker på är att det kostar att handla i en "riktig" butik.Tid, bensin, parkeringspengar och gråa hår (om barnen är med )Pengar jag själv gärna sparar. '(och mina hårstrån håller jag hårt i)"
    Undrar samma sak som duntoffla.

    Jag förstår att man inte kan ha fraktfritt. Men att ta ut 39 kr i frakt, eller ens 29 för en tröja som kostar 11 eller 22 kr att skicka, det kommer jag aldrig förstå.
    .?:*¨¨*:?.Älskade Milo 22/2 2007.?:*¨¨*:?. milosblogg.blogspot.com
  • Tjollabolla
    Clapton skrev 2008-12-01 11:09:25 följande:
    Svar på #549"Undrar samma sak som duntoffla. Jag förstår att man inte kan ha fraktfritt. Men att ta ut 39 kr i frakt, eller ens 29 för en tröja som kostar 11 eller 22 kr att skicka, det kommer jag aldrig förstå."men det handlar ju oftast inte bara om frakten utan som i ett av citaten även, packmaterial, kortavgifter, bankavgifter, arbetstid mm. Så jag tror att när frakten är 29 kr så går vi som kunder fortfarande med vinst.
    Fast jag anser ju fortfarande att jag går med mest vinst när jag handlar fraktfritt.
    .?:*¨¨*:?.Älskade Milo 22/2 2007.?:*¨¨*:?. milosblogg.blogspot.com
  • Tjollabolla
    Kajsan skrev 2008-12-01 11:50:01 följande:
    Och nu raderar de inlägg på löpamde band så man inte ser vad de snackat för skit om oss.Pinsamt. Hur kan man som företagare bita sig själv så i svansen, står man inte ens för det man skriver om sina kunder?
    Hmm ja jag ser då inte... Gud vilken dålig stil! Det är väl självklart att man som kunde handlar där det är billigast. Det gör väl alla?Man är ju inte dum.
    .?:*¨¨*:?.Älskade Milo 22/2 2007.?:*¨¨*:?. milosblogg.blogspot.com
  • Tjollabolla
    Wailea skrev 2008-12-01 17:02:31 följande:
    Åh! Vad gullig du är Trodde inte att någon hade uppmärksammat att jag listat alla dagens erbjudanden½
    ÅÅ jo jag såg det. HELT UNDERBART gjort
    .?:*¨¨*:?.Älskade Milo 22/2 2007.?:*¨¨*:?. milosblogg.blogspot.com
  • Tjollabolla
    Proxima skrev 2008-12-01 21:37:34 följande:
    Oj, vad det diskuterats flitigt under dagen! Sååååå farligt var det väl inte? Håller med om att det där med jävla gnällspikar var ett övertramp, men i övrigt...? För mig var citaten mer en tankeställare än något annat. Det är ju vanliga människor bakom alla butiker, och det fick i alla fall mig att tänka till och se "den andra sidans" syn på saken.Visst handlar jag gärna billigt själv, och följde denna tråd slaviskt i fjol, och har hittills läst allt som skrivits i år. Jag tycker faktiskt att det ordats lite vääääl mycket om frakter, och om bojkottning av butiker som tar 19 i frakt, eftersom det är så dyrt. Visst, alla gör som de vill och handlar var de vill, men sida efter sida med uppmaningar om frktfritt och bojkotter och "ja, de får skylla sig själva om de tar frakt" blir lite tröttsamt i längden.Har personligen inget problem med fraktkostnader, tycker att runt 19-29 kronor är helt rimligt. Jag inser att genomsnittsförändelsen kostar butikerna mer än 19 kronor att skicka. Precis som någon tidigare skrev så ser man självklart till slutsumman man får betala. Sedan har jag faktiskt förmåga att sätta mig in i hur butiksägarna tänker, och jag kan förstå att det är frusterande för dem som läser här. För som det har låtit har det nästan varit så stort fokus på just fraktfritt att det låtit som att butiker som inte klarar av att erbjuda fri frakt lika gärna kan lägga ned, eftersom ingen ändå kommer att handla där ifrån. Om man inte kan det då? FÅR man inte bli frustrerad och ledsen, utan att det ska heta att... Hur var det nu? Snackar skit om sina kunder? Jag tycker hela diskusionen har antagit helt orimliga proportioner! Och egentligen handlar väl denna tråd om erbjudanden och rabatter? Saknar liiite tråden som var i fjol, då det kändes som att det var de bra erbjudandena som diskuterades och fokuserades på, inte bara frakten.Visst måste man få tycka till om frakten, och tro mig, jag handlar mer än gärna fraktfritt. Men till och med jag har blivit less på den dagliga dosen av fraktdiskussioner. Nu VET nog alla att många av er bojkottar ej fraktfria shoppar. Och att blåsa upp några butiksinnehavares samtal till den grad att man börjar skriva om bojkottningslistor och gud vet vad... Nä, jag tycker inte att de gjorde bort sig, förutom som sagt den som tyckte att vi var bortskämda gnällspikar. Är det bara jag som kan ta till mig liiite av det som sades, och på något sätt FÖRSTÅ människorna bakom butikerna? Visst det ÄR tufft att ha en webbutik, det ÄR hård konkurrens, och VISST borde de ha vetat det innan de starade den. Men som någon sa, så bedriver varken vi eller de välgörenhet. VI väljer vart vi vill handla, DE väljer hur de ska/kan/vill anpassa sig till konkurrensen. Sedan kan det väl bara vara bra så?
    Fast vi har ju gått vidare, nu är det ju du som tar upp det igen...
    Såå stor diskusion tyckte jag inte det var. Vi pratade om frakt och det har vi väl all rätt att göra. Sen tycker jag det hela blåstes upp, men det var ju under en stund under dagen idag, det är ju inte det enda som diskuteras i denna tråden. Långt ifrån.
    .?:*¨¨*:?.Älskade Milo 22/2 2007.?:*¨¨*:?. milosblogg.blogspot.com
Svar på tråden Shopoholics, adventkalendrar på nätet 3.e året!