Det här med brieost i ugn...
Är det så att man kan äta brie om den varit inne i ugnen?
Har hört att den ska bubbla och då är det ok, men bubbla?! ...räcker det med att det börjar bubbla lite eller ska det bubbla ett tag?!
Nån som vet?
Är det så att man kan äta brie om den varit inne i ugnen?
Har hört att den ska bubbla och då är det ok, men bubbla?! ...räcker det med att det börjar bubbla lite eller ska det bubbla ett tag?!
Nån som vet?
Det är så jobbigt när man verkligen gillar brie att man inte ska äta den som gravid.
Det är ju en ost som ofta bjuds på!
Speciellt så här under högtider så antar att det lär finnas med under Jul!
Den flesta sorters brie som man kan köpa i affären är pastöriserad så den går bara att äta. Bara direkt importerade ostar som inte är pastöriserade.
Själv äter jag normalt väldigt mycket opastöriserad ost, flera gånger i veckan, och lider verkligen av att inte få göra det under graviditeten. Men kanske ska ta och bubbelvärma lite ost i helgen då, bättre än ingen ost alls.
Är det ok med möglet då, bortsett från listeriarisken alltså? Hörde nån säga att det kan finnas mögelgifter som kan vara bra att undvika vid graviditet.
Det är pga listeriarisken som man ska undvika vissa ostar.
Bra att ha:
www.slv.se/upload/dokument/mat/kostrad/gravida_ammande/planbokskort_fisk_ost.pdf
Ojoj, ska nog ta mig till Ostboden imorgon och köpa en Vacherin Mont D'Or för ugnsbehandling. Den brukar ju ätas så ändå, så då blir det liksom inte ens en kompromiss. Petar in en ugnstermometer för att ha koll på de där 70 graderna för säkerhets skull.