• skorpion78

    Vad förvarar du brödet? vet ju att vissa ha det i kylen..

    ?

  • Svar på tråden Vad förvarar du brödet? vet ju att vissa ha det i kylen..
  • JoiPoi

    I frysen i skivor, tar fram då dottern vill ha o så rostar vi.
    Själv äter jag knäckebröd

  • Vira84

    I kylen, håller sig längre då och i frysen med ibland.

  • Richael

    I kyl blir det kondens på insidan av påsen, m a o blir brödet fuktigt och möglar fortare.

    Förvarar alltid insvept i en ren kökshandduk och sedan i en plastpåse som inte är helt stängd.

  • Casino chick

    Jag har brödet i kylen. Det håller sig mkt längre där inne. Här är det så himla varmt, så det skulle typ mögla på en dag om jag lät det ligga framme.

  • Nathalie W

    Bröd åldras mycket fortare i kylen så där skulle jag aldrig ha det. Är allergisk mot bröd som är mer än 1 dag gammalt så jag har det alltid i frysen och tinar bara det jag ska äta.

  • Casino chick

    Jag håller inte med om att bröd åldras fortare i kylen, tycker det är tvärtom faktiskt; att det åldras fortare ute på bänken eller i skafferi.

  • mandorle

    Jag försöker att alltid ha färskt annars i en brödkorg på en bänk.
    Eller så fryser jag ner det och ta bara fram det jag behöver precis då.

  • hic sunt leones

    Citat Polarbröd: "Hur ska bröd förvaras hemma? I sin förpackning i rumstemperatur eller frys. Inte i kylen - brödet åldras upp till fyra gånger snabbare i ett kylskåp än i rumstemperatur."
    De borde ju veta tycker man.

  • Viewsonic

    I brödlåda.


    dator heter det. datOR...
  • Viewsonic
    Viewsonic skrev 2008-10-28 15:02:35 följande:
    I brödlåda.
    Brödlådan står på diskbänken.
    dator heter det. datOR...
  • Tecken

    Rostbröd: Frysen.
    "Vanligt, mjukt bröd - inte rostbröd": Plastpåse i köket.

    Fråga: Min mamma påstår att det är olika luftfuktighet ute i landet, och att norrlänningar (norrlänning = norrbottning) kan ha brödet stående framme, utan platspåse, utan att det torkar. Är det sant? För det låter helt galet...

  • Kössen

    tycker det är kul atgt läsa de som förvarar i kylen för att brödet håller längre då, (tycker jag osv..)
    det är helt fel...brödet håller INTE bättre i kyl.
    rumstemperatur eller frys är det som gäller

  • Viewsonic

    Har fått för mig att kylen innehåller mycket fukt och därför får bröd att mögla, alt. hårt bröd att mjukna.


    dator heter det. datOR...
  • Casino chick

    Jag köper mkt bröd och lägger in i frysen, men det vi ska äta läggs i kylen.

    Varför möglar inte brödet som ligger i kylen? *undrar*

Svar på tråden Vad förvarar du brödet? vet ju att vissa ha det i kylen..