Inlägg från: Southern Belle |Visa alla inlägg
  • Southern Belle

    DM 1.3

    Hej tråden!

    Jag överlevde veckan själv med barnen och har hunnit att friskna till också! Sixten är fortfarande snuvig men annars mår alla fint! Jag återhämtade lite krafter tillsammans med ett gäng tjejkompisar och en vinprovning och det gjorde susen! Har dessutom bokat ny tid för floating och tycker jag är riktigt duktig som "unnar mej" två ego-saker på en och samma vecka!

    Hoppas alla ni mår bra!

    Potträning? Tja, vi låter Elly springa utan blöja ibland och påminner om pottan då och då. Ibland hamnar det där och ibland inte... Hon har i alla fall förstånd att upplysa om olyckorna så man slipper missödet att trampa i något man inte har lust att trampa i. Jag menar, med vår bruna heltäckningsmatta i hallen (jag veeet, den ligger där ännu...... ) så är det lätt att missa en brun liten korv...  Mycket mer än så tänker jag nog inte göra. Det handlar ju om mognad av nerver också så det får komma när det kommer!

    Elly, pillemajan, har sabbat (ev låst på något vis) vårt trådlösa tangentbord så nu sitter jag och skriver på ett gammalt. Tyvärr kunde jag inte hitta nån mus så jag får sitta och tabba mej fram mellan alla rubriker... Såååå segt... Nån manual till det nya kunde jag inte heller hitta så jag vet inte hur jag ska kunna låsa upp det.... och Starke Sixten har ryckt loss ugnsluckan... Ungar!!! 

    Och som om jag inte kan få nog av mina egna bjöd jag idag in en hel hög till! VAr barnvakt åt grannens två pojkar samtidigt som Herman hade en kompis  över och plötsligt hade jag 6 barn att se efter. När alla hade åkt hem gjorde jag en mental notering om att jag nog är nöjd med "bara" tre barn i alla fall!

    Ha det gott!

    Kramar! Kan vi inte ses snart? Är lite sällskapssjuk.... Herman går i simskola denna veckan också men sen har vi inga tider att passa och kan fika när som helst!

    Kramar igen!


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle

    Jaana - Skönt med en så lång sommar! Gissar att det blir mycket god mat och dryck under tiden! Vardagslyx som kan klassas som terapi för stressade själar! I övrigt måste jag bara passa på att göra lite mer reklam om floating! Testa om du inte redan har gjort det! Ljuvligt skönt! *längtar till torsdag*

    Jenny - Vecka 33???!!!! Oj oj, tiden flyger fram...! Snart är du tvåbarnsmamma! Spännande! Kommer gärna och fikar med er! Är ju nyfiken på ert hus också!

    Jo - Duktig Ian som sover gott om nätterna! Han kanske kan hålla kurs för Sixten?!
    Och grattis på bröllopsdagen i efterskott! Vad fick maken i present? *nyfiken* Hehe, min man har minsann inte en lika snäll fru som köper presenter.....

    Maken jobbar två veckor till sen är han ledig till mitten av augusti och då ska vi renovera, renovera, renovera... fast tid för grillning, bad och dagsutflykter finns nog också!


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle

    Vet ni vaaaad?!!! Nu har det äntligen hänt! Sixten har sovit hela natten!!! I sin egen säng dessutom! *hoppar och skuttar* Han sov från kl 23 till kl 06.30! Jag var iofs vaken vid ett par tillfällen - väntade ju på att han snart skulle vakna - och kanske gör han inte om det igen på länge men bara vetskapen om att han kan sova en hel natt får mej att sväva på små moln! *glad, glad, glad, glad*

    Ja Jenny, magbilder!

    Josephine - Ica Focus är allt en bra affär!

    Ha en bra dag! Det ska jag ha! *tralalalala* Maken jobbar hemifrån idag och ska gå med oss till simskolan i eftermiddag! Herman simmade för övrigt sina första meter igår så trots det kalla vattnet har han lärt sej en del! Solen skiner och vi har avnjutit förmiddagskaffet i trädgården. Lite senare idag ska jag gå på floating så den här dagen kan bara bli bra!

    kram


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle

    Så här har det gått med Sixtens nattsömn; Igår vaknade han ett par gånger, kom över i vår säng och bökade och stökade lite men åt i alla fall inget. Ett framsteg bara det!  Och inatt.... Han somnade kl 20.30 och vaknade 06.30. Fattar ni?! Han sov oavbrutet i 10 TIMMAR! Jag är så lycklig att jag nästan grinar!!!

    Igår blev han 11 månader och han är en liten grabb full av gos och bus! *kär* Han pekar glatt på lampan och klockan, vinkar och står korta stunder utan stöd. Snart kommer nog de första stegen! Läste för övrigt i min kalender att 1/7 förra året tog Elly sitt första steg. Haha, känns absurt på nåt vis att hon inte var större än så förra sommaren och nu väntar vi redan på att nästa lilla bebis ska göra samma framsteg...

    Nä, nu väntas kaffe och bulle i trädgården! Ses senare!

    Ha en härlig dag!

    kram


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle

    Jenny - Vad skönt att Felicia äntligen sover hela nätter så ni får hämta andan lite innan nästa kommer! Håller tummarna att ni får en som sover gott hela nätterna redan efter några veckor!

    Idag blev jag biten/stucken av nånting i ena foten. Trodde att det var en geting eftersom det flög några sådana runt oss vid tillfället men nu värker det jättemycket i foten och så brukar det väl inte bli av ett litet getingstick? Andra gånger jag har fått getingstick har det bara blivit rött och svidit ett tag. När det hände sved det till som bara den och jag fick en vit svullen upphöjning på ca 1 cm med en röd prick i. Sedan dess, det är väl ca 8 timmar sen sticket, har svullnaden gått ner men istället har en kraftig värk spridit sej i hela foten och jag kan inte ens vicka på tårna utan att det gör rejält ont... än mindre gå på foten. Skumt va? Vad kan det ha varit? En spindel? Jag såg i alla fall ingen orm på gräsmattan och själva bettet såg inte ut som ett ormbett heller för den delen. Gaaah, tänk om hela foten är lila och halvrutten imorgon när jag vaknar...! *har sett för många filmer*


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle

    Jenny - Ja, kanske en jordgeting! Foten är röd och svullen och det kliar massor men värken har i alla fall blivit lite bättre under dagen! Haha, en kinesisk akupunktör har jag tyvärr ingen i närheten... och ingen make heller för den delen... Han är bortrest i två veckor - en intensiv slutspurt innan semestern - så jag får snällt massera mej själv om jag behöver det...


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle

    Hej hej Ellinor! Låter som om ni har haft det riktigt härligt!
    Vad skönt att allt känns bättre! Hoppas det fortsätter så!

    Elly sover inte heller middag så ofta längre. Tror också att sommarlovet spelar in även här trots att hon inte själv går på dagis men hon sover lite längre på mornarna nu när Herman inte ska till skolan.

    Var är alla andra mamas'? Också på semester?


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle

    Hehe Joanna, så du är inte sugen på en tätis till?
    Skit att det inte funkade att sluta med nattamningen.... Hoppas verkligen att Charlie börjar sova gott om nätterna snart! Jag har haft lyxen att få sova relativt bra flera nätter i rad, med undantag av ett bakslag inatt, och vilken skillnad det gör! Jag är en gladare mamma och en bättre fru! Vilket för övrigt för in mej på det här med p-medel! Hehe.. VAD tusan ska man ha???????? Försöker få P att gå med på att knipsa av ledarna men nähä, det vägrar han.... Tänk vad smidigt det hade varit! Inga hormoner! Inga metallbitar uppstoppade! Inga gummin! Inga fler Hoppsanbebisar pga avbrutet!  Låter som det ultimata för oss trebarnsföräldrar men jag vet inte om det handlar om manlig stolthet eller vad, vägrar gör han i alla fall.... *suckar lite över min karl*  Själv vägrar jag att göra detsamma!  (Har relativt färskt i minnet hur det kan gå efter en titthålsop så nej tack! Dessutom är ingreppet oåterkalleligt hos en kvinna men går i många fall att reparera hos en man! )

    Åh, vill också fika men vi kan inte imorrn.... men gärna nån annan dag!

    kram


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle

    Wow! Nu har nästan alla gjort en påhälsning i tråden idag! Kul!

    Vi ska faktiskt också till Borås djurpark men det blir tidigast om två veckor när P är tillbaka och har semester. Det finns gränser för vad jag ger mej på ensam med mina skitungar! Fast visst hade det varit kul att stöta på en och annan Mama bland aporna!


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle

    Vad underbart Joanna! Hoppas det håller i sej nu!

    I alla fall längre än det gjorde för oss... Tre bakslag i rad nu så det känns som att vi är tillbaka där vi var... Fast undantaget är att han inte äter på nätterna längre. Han är bara vaken... *suck*

    Jaa, en träff vore kul!

    Ha en mysig dag! Ses senare!


    a balanced diet is Chocolate in both hands
Svar på tråden DM 1.3