Inlägg från: Mumin |Visa alla inlägg
  • Mumin

    Att ordna barnvakt

    Vår tjej är 9 månader och har varit och även sovit över hos mormor många gånger. Hon har nog sovit där 6-7 nätter, senast nu i helgen (2 nätter i rad) när vi har hjälpt till med och varit på ett bröllop (Johanna var med på bröllopet men åkte hem tidigare med mormor). Men Johanna är väldigt van vid sin mormor, de har träffats väldigt ofta även tillsammans med oss (typ 3-4 gånger i veckan). Ibland undrar jag om Johanna vet att inte mormor bor med henne .
    Hon var 1 vecka gammal när hon var ensam med sin pappa i 1,5 timmar när jag var hos frissan (hon var ganska regelbunden med amningen så 2-2,5 timmar klarade hon sig alltid). Hon var ungefär 2 månader när hon var hos mormor första gången när vi var på bio (hon bor 2 min från bion så man hann med en film mellan två amningar).

    Jag tror inte att det är något fel med att låta barnen vara hos barnvakt tidigt men det måste vara någon som barnet känner väl. Och man bör nog inte byta mellan olika personer hela tiden. Hade vi inte haft min mamma så hade vi nog inte haft barnvakt så ofta, det är bara hon som känner Johanna lika väl som vi.

  • Mumin

    Sanna Marie, jag var också lite nervös när jag lämnade henne med pappan första gångerna men det visade sig att det gick hur bra som helst. När de är ensamma med barnet så har de bara sig själva att lita till, det finns ingen hispig mamma i närheten som kollar upp allt utan de gör det i sin takt på sitt sätt. Pappan börjar tänka mer kreativt när han inte har någon att fråga. Och när det gäller fobin för bajsblöjor så klarar han det också, vad ska han annars göra.

    Jag jämför det med min stora fobi för när vår hund rullar sig i hundskit eller "skiter ner sig" (hasar rumpan i marken och får bajs i hela baken). Det är det allra värsta jag vet men de gångerna hon gjort det när min man inte varit hemma har jag ju fixat det. Har visserligen stått och klökts och ibland tom gråtit under tiden men hunden har blivit ren trots allt. Man klarar det mesta!

    Lycka till!

Svar på tråden Att ordna barnvakt