• Wingbrud

    Mammor till barn med Lymfangiom!!

    Jag har själv en dotter, Linnea, som med all sannolikhet lider av lymfangiom (lymfkärlsmissbildning).
    Vi väntar på att få kallelse till dr Gösta Claesson på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Gösta har förhoppning om att Linneas knöl ska kunna behandlas med "OK-432". Men vi har ännu inte träffat Gösta "live", utan har bara remitterats dit av läkare på Barnkliniken på Universtitetssjukhuset i Linköping.

    Eftersom jag inte vet så mycket om sjukdomen så skulle jag önska att vi här på Familjeliv kunde stötta varandra, utbyta erfarenheter och ge tips och så.

    Jag har ju fått kontakt, via gästböcker, med flera mammor här på Familjeliv som har barn med lymfangiom.

    Nu tycker jag att det vore smidigare att ha en egen tråd!!

    Hoppas ni är fler som vill hänga på!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-02-20 13:52
    PAPPOR är givetvis lika välkomna i tråden som mammor...

  • Svar på tråden Mammor till barn med Lymfangiom!!
  • Wingbrud

    laneryr - trist att du inte får fram texten. Jag kan kopiera och maila dig kanske? Om du vill skicka din mailadress i ett meddelande till mig?
    Stackars Marcus som blivit rädd för doktorn och det runtomkring.. Vad ska man göra. Man känner sig ju så hjälplös som förälder när man bara kan finnas där.

    deona - min dotter har inte blåsor.

    hge - åh vad jobbigt för din dotter att vara spruträdd!! Förstår att du behöver lite tid för dig själv efter en sådan upplevelse.
    Var bor ni nu då?

    garfield - du skrev att din dotter har bröstutveckling. Berätta mer!! För Linnea har ju, enligt läkarna, en fettknöl i höger bröst. Dom vill inte operera bort den förrän hon är ca 5 år. När vi fick beskedet om lymfangiom i armhålan, så får man ju för sig att det har ett samband med bröstet. Kan det vara så? Dom har tagit biopsi både på bröstet och armhålan och det är fortfarande en fettknöl i bröstet. Men ändå...

    Hoppas ni mår bra allihopa? Själv sitter jag och laddar för att gå på Melodifestival i kväll! Jag vet inte när jag var "ute" sist, så det ska bli jätteskoj. Vi är sju tjejer som ska gå tillsammans. Sen blir det krogen efteråt. Jag längtar!!

    Ha en bra helg!

  • helge74

    Trevlig helg på er...

    Wingbrud jag blir sotis för att du ska gå på melodifestivalen- själv är jag sjuk o får väl bänka mig vid TVn istället! Vi bor numer i min uppväxtstad falun. Känns bra att ha nära o kära omkring oss igen.
    kram helena

  • deona

    Tack för svaret om blåsorna, min syster får med både lymfvätska o blod, det ser så otäckt ut.
    Finns det nån chans att era barn blir fria från lymfangiomet? På min syster är det så stort så det är svårt att operera, kan fråga henne om jag kan lägga ut en bild om nån av er är intresserade. För jag vet att hon undrar om hennes är onormalt stort, men hon har inget att jämföra med. Läkarna säger inte så mycket.
    O en fråga till, gör det ont på era barn? Alltså ständigt, inte bara ömmar? Syrran får starka medeciner för smärtan. Det verkar så hemskt allting. Men det kanske bara är för att det ser otäckt ut med alla knölar.

  • helge74

    hej deona...

    verkar jobbigt för din syster! hur gammal är hon? Föddes hon med sitt lymfangiom?

    Min dotters lymfangiom vägde ju nästan 2kg vid födseln så det var ju enormt men det gick att få bort det mesta faktiskt! Då själva jättebullen var kvar hade hon ont och fick ofta hudinfektioner. Men nu får hon bara ont vid infektioner eller annan sjukdom som gör att lymfvätskan ökar i kroppen.

    Hoppas ju ändå att din syster får hjälp av skickliga läkare för de finns!

    kram helena

  • laneryr mamma
    deona skrev 2008-02-23 17:57:59 följande:
    Tack för svaret om blåsorna, min syster får med både lymfvätska o blod, det ser så otäckt ut. Finns det nån chans att era barn blir fria från lymfangiomet? På min syster är det så stort så det är svårt att operera, kan fråga henne om jag kan lägga ut en bild om nån av er är intresserade. För jag vet att hon undrar om hennes är onormalt stort, men hon har inget att jämföra med. Läkarna säger inte så mycket. O en fråga till, gör det ont på era barn? Alltså ständigt, inte bara ömmar? Syrran får starka medeciner för smärtan. Det verkar så hemskt allting. Men det kanske bara är för att det ser otäckt ut med alla knölar.
    Min son har inget problem med blåsor och sånt, han har heller inte ont i sin kind, vilket är otroligt skönt. enda gången han kännt av sin kind var när han fick en infektion i den, då låg vi på sjukhus och fick medicin å sånt.
    Låter som att din syster har det jobbigt, hoppas att det går att göra ngt åt det ngn ggn.

    kram lena
  • garfield

    Wingbrud: Jag har också funderat på om det finns något samband mellan Annies bröst och hennes lymfangiom i och med att hennes bröst är större på samma sida som hon har lymfangiomet i kinden och på halsen. Dessutom varierar brösten och lymfangiomet ungefär samtidigt. Men läkarna verkar inte dra den slutsatsen så jag vet inte...

    Deona: Låter jobbigt med din syster. Annie har inte haft några blåsor och jag tror inte att hennes lymfangiom besvärar henne så värst mycket. Hoppas din syster får bra hjälp!

  • garfield

    Är det någon som har fått sitt barn behandlat med OK 432? Tydligen kunde man reagera kraftigt mot det och vi ska ligga kvar ett par dagar. HHur länge har ni fått vara kvar på sjukhuset?

  • deona
    garfield skrev 2008-02-24 14:27:47 följande:
    Är det någon som har fått sitt barn behandlat med OK 432? Tydligen kunde man reagera kraftigt mot det och vi ska ligga kvar ett par dagar. HHur länge har ni fått vara kvar på sjukhuset?
    Är det sånt man sprutar in så att det ska skrumpna? Embolisering tror jag dom kallade det.
  • deona
    deona skrev 2008-02-24 17:49:49 följande:
    *klickar för fullt*
    Sorry, fel tråd, inte meningen!
Svar på tråden Mammor till barn med Lymfangiom!!