-
Jag tror att han var ett skämt, ingen idé att ens bemöta sådana. Kollade hans profil och den såg het oseriös ut och nu är han avreggad.Vietnammamma skrev 2008-02-25 22:15:14 följande:Fast det är långt ifrån alla som känner så, vill bara påpeka att man BETALAR inte bara och får ett barn, man betalar INTE för barnet! Det är ju svårt att uttala sig om om man inte upplevt det om det är samma sak eller inte.....
-
Ja det är helt otroligt att det ska behöva vara så! Men det visar ju verkligen på det jag försökte säga tidigare i tråden att det inte bara är att begära ett högre medgivande och få det.Manchester skrev 2008-02-25 22:56:48 följande:Fru hemlig skrev 2008-02-25 15:17:55 följande:Det kan säkert ha varit Gnistas berättelse du läste, men de var långtifrån ensamma. Vi råkade ut för samma sak. Vi behövde ha "ej fyllt två år" i vårt land, vilket utredaren något motvilligt gick med på. När vi sedan fick utredningen till påseende innan den skulle gå upp i nämnden stod där ändå 0-18 månader. Min man ringde och frågade vad hon menade och svaret var att vi var så unga (nåja, 30 och 33 år) och att hon _unnade_ oss ett så litet barn som möjligt. Min man fick tålmodigt och pedagogiskt än en gång förklara att med det medgivandet skulle det inte bli något barn alls, oavsett vad hon unnade oss. Det slutade med att hon ändrade, men det satt långt inne.Jag har träffat flera familjer i vår landsförening som haft samma problem. Strax efter att vi skickat vår ansökan höjde landet till "ej fyllt 2,5" som lägsta medgivande och det blev ännu svårare för många.Jag sitter själv numera i en socialnämnd och det är först de allra senaste månaderna som jag har märkt att det kommer fler förslag till medgivanden som är lite högre. På sista tiden har det börjat dyka upp "ej fyllt fyra år", men för bara ett halvår sedan hade de flesta inte högre än 18 månader. Jag är ju inte med när själva utredningen görs och vet alltså inte om de adoptionssökande haft önskemål om högre medgivanden än så. Däremot är jag rätt säker på att det bara är nu på slutet som utredarna börjat komma med sådana förslag.
Sen måste jag personligen säga att jag tycker att just 0-18 är ett konstigt medgivande varför inte ta 24 på en gång?
Men vad skönt att det kommer fler högre medgivanden nu. Jobbar du på en socialförvaltning eller hur komemr det sig att du sitter i nämnden? Du behöver inte svara jag är bara nyfiken på hur sånt går till -
Som singel kan du adoptera. Vet inte om de skriver att du är homosexuell i utredningen om ngt land godkänner iofs, men om du är alvarligt intresserad kan du kontakta ex adpotionscentrum eller ngn annan organisation och höra hur deras länder ställer sig till detta.Ahdela skrev 2008-02-25 23:00:59 följande:Jag skulle gärna ha adopterat ett barn OM jag hade varit hetero och fått och om det inte hade varit så hemskt dyrt
-
Jag kan hålla med om att det ibland går lite hårt åt när folk svara på TS fråga. Frågan är ju ställd så att varför tror du att folk inte adopterar? Sen kan man ju korrigera direkta felaktigheter så klart. Men samtidigt måste man ju kunna svara på TS fråga.
Jag tror exempelvis att många inte adopterar för att de vill ha biologiska barn eller inga barn alls. Jag tänker på ett helt annat sätt men jag tror ändå att det är ett svar på TS fråga. -
Haha jag skulle vilja se ngn adoptionssökande med kniv tvinga sin handläggare att koppla upp sig på nätet Men nu förstår jag varför man väljer/valde just en så för mig märklig åldersgräns.Cerdrica skrev 2008-02-26 08:56:25 följande:Jag tror 0-18 mån är vanligt då det kring den tiden då vi skickade papper var en gräns många länder hade. Nu kräver länderna högre medgivanden och det är ju superviktigt att utredarna förstår detta. Utbildas utredarna fortlöpande? Många av dem är ju lite äldre och vår tex använder inte internet annat än under knivhot. Typ. Så jag tror inte just hon på egen hand kollar på nätet om aktuell information, även om hon var av den bra sorten som inte hade problem att godkänna varken sn eller högre medgivanden.
Min uppfattning är att de inte vet särskilt mkt om vare sig köer eller regler i länderna. -
Tack! Då förstår jag lite bättre hur det går till. Intressant att veta.Manchester skrev 2008-02-26 11:22:37 följande:Fru hemlig skrev 2008-02-26 08:49:18 följande:Har aldrig arbetat inom socialförvaltningen och har heller ingen sådan utbildning. Jag är lärare, men är aktiv i ett politiskt parti på fritiden. Jag sitter dels i kommunfullmäktige (som man ju väljs direkt till) och dels är jag ersättare i kommunens socialnämnd. Dit utses man direkt av sitt parti. Partierna får ett antal platser utifrån sina röstetal, men väljarna kan inte påverka vilka personer som hamnar där. Jag är intresserad av sociala frågor, inte bara adoption utan även hur man arbetar med barn som far illa, ungdomar som håller på att halka snett osv. Därför tycker jag att just socialnämnden är intressant att sitta i.
-
Ja det är klart att de skriver det men jag skrev att jag inte vet hur länderna tar det.Vietnammamma skrev 2008-02-26 16:36:02 följande:Självklart skriver de att man är homosexuell om man är det! Det är liksom en ganska viktig del av vem man är. Utredaren kan inte neka någon att göra en hemutredning men det finns inga länder som accepterar att man är homosexuell. Det är svårt över huvudtaget för ensamstående idag att adoptera, svårare än det var tidigare, från Vietnam kommer det att gå att adoptera som ensamstående även efter de nya ändringarna som kommer längre fram men det är lååååång kö.
Jag vet att det är lång kö till Vietnam det är ett av våra länder. -
Man får beakta att det är länder med annan religion och kultur och de kan själva bestämma vem som ska få barn och inte från dom. Jag tycker själv att det är mkt synd att homosexuella inte kan bli föräldrar via interantaionell adoption. Men förhoppningsvis ändras det. I Sydafrika får homosexuella adoptera nationellt men ännu så länge lämnas inga barn internationellt till homosexuella tyvärr. Men förhoppningsvis kanske detta ändras framöver.Carmen80 skrev 2008-02-26 20:52:19 följande:Förstår inte varför de inte vill ge barn till homosexuella, känns diskriminerande faktiskt.följande:
-
Ca 10-20 barn adopteras bort inom Sverige per år och det går inte att ställa sig i kö för detta. Kommunen letar blad föräldrar som är godkända för internationell adoption.
-
marina 81, jag tycker det är bra att du inte ska adoptera. Men det här med kultur har inget med gener att göra som jag antar att du vet. Kultur är just inlärt. Om jag adopterar ett barn får det uppleva just sin egen kultur dvs den svenska som barnet växer upp i.
-
marina 81 skrev 2008-05-05 22:10:45 följande:
men när barnet är stort kanske det funderar en massa på sitt ursprung? det kan ju bli jobbigt för barnet, det måste man väl ändå vara beredd på som adoptivförälder?Självklart kommer ens barn, adopterade eller inte att fundera på sitt ursprung. Är de adopterade blir det ytterligare en dimension på det hela. Däremot är kultur inget som har med gener att göra, det är inlärt.
Jag förstår inte riktigt vad du vill eller vad du vill veta? Jag antar att du inte ska adoptera. Vill du bara veta eller är du orolig att vi inte är tillräckligt förberedda för att bli föräldrar åt barn vi inte fött själva? -
Större delen av befolkningnen i Etiopien är kristna. Men du har rätt kultur är inlärt inget man föds med.
Raspberry81 skrev 2008-05-06 11:06:47 följande:Men är verkligen kultur sammanhängande med ursprung alla gånger? Finns ju massor av invandrare som tar till sig de svenska traditionerna. Vi tex firar jul den 24+ natten till den 25 (puh jobbigt), men vi vill ta del av alla kulturer inblandat i vårt förhållande.Jag skulle nog säga att religion och traditioner kan hänga ihop och oftast gör de ju det, men de behöver inte. Men kultur och ursprung när man är adopterad som 1-åring. Nej jag ser inte sammanhanget. Adoptivbarnen växer tex även upp med den religionen adoptivföräldrarna har, inte den som är majoritet i födelselandet. Etiopien är väl muslimskt land till exempel. Men etiopiska adoptivbarnen här är nog i genomsnitt kristna eller ateister. Vi är inne på sydamerika just pga att min man kan språket osv. Men vad är det som säger att ett vietnamesiskt adoptivbarn inte kan prata spanska med oss? Vi föredrar faktiskt det förstnämnda (sydamerika)eftersom det gynnar adoptivbarnet. Men det jag försöker säga är att man behöver inte dra paralleller. Det är väl det som är fint med att världsbilden krymper. Att vi kan älska & umgås oavsett av ursprung, kultur, språk och religion? marina 81 skrev 2008-05-05 04:17:22 följande: