Inlägg från: mammatillvictor |Visa alla inlägg
  • mammatillvictor

    Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?

    inoka skrev 2008-02-13 19:27:51 följande:
    Lite nyfiken då många skriver om att bli godkända osv.. Är det jätte hårda krav för att bli det? Vad är det för krav förresten? Skulle vara intressant att veta.. Det enda jag kommer ihåg från när min kusin adoptera var en fråga som är så dum.. När de bråkade..om de slängde saker på varandra då. Det fastnade i min skalle för det var en sån dum fråga.
    Det är helheten,visst frågar de om hur vi är i olika situationer te x när vi bråkar, vad handlar det om och hur bråkar vi, vi fick ingen fråga om vi slängde saker på varandra. De vill naturligtvis få en bild över hur ofta man bråkar och om vad. De frågar om vår ekonomi, är den stabil, våra inkomster, vad vi arbetar med, hur vi trivs, vår uppväxt, hur är relationen till våra föräldrar och syskon, vårt kontaktnät (vänner), intressen, hur vi träffades, vad vi ser hos den andre, våra respektive styrkor/svagheter, tidigare/nuvarande sjukdomar, hur var skoltiden, vårt samliv (självklart handlar det inte om hur många gånger i veckan vi har sex eller hur vi har sex utan att vi har ett samliv, vår barnerfarenhet, motivet till att vi vill adoptera, ev barnlöshet, hur vi tänker kring om barnet får/har svårigheter, hur vi tänker kring barnuppfostran, hur vi tänker kring barnomsorg. Det var en del kring vad de kan ta upp innan man går upp i nämnden för ansökan om medgivande för adoption.
  • mammatillvictor
    Nanook skrev 2008-02-15 18:54:13 följande:
     Jag skulle aldrig kunna tänka mig att adoptera. Anledningen till det är att jag själv är adopterad. Och det kunde inte ha gått mera åt helvete... Adoptivfamiljen kastade ut mig efter nio jävligt långa år av psykisk och fysisk misshandel och sexuellt utnyttjande. (Det krävdes tio års tarapi för att göra mig till en "hel" människa igen, och nu har jag en underbar alldeles egen familj, dvs maken och barnen.) Så egenligen vill jag inte adoptera för att jag inte har någon förtroende på dom människorna som gör hemutredning osv...
    Beklagar verkligen att du haft det så dåligt med hemska föräldrar Men man får ju försöka att se att det är få föräldrar som gör detta emot sina barn, biologiska som adoptivföräldrar. Fruktansvärt!
  • mammatillvictor
    Lovebug skrev 2008-02-15 19:26:55 följande:
    Nu finns det ett pyre i min mage efter fyra IVF-försök, men det var ju långt ifrån säkert att det ens skulle fungera. Vi hade ställt in oss alltmer på adoption. Jag tror att hade IVF-försöken inte fungerat och vi ändå valt att inte adoptera så hade det inte haft något med vår barnlängtan att göra. För barn vill vi ha, och det spelar faktiskt ingen roll varifrån det kommer. Utan för vår del hade det nog snarare handlat om att vi i så fall inte orkade fortsätta kämpa vidare med adoptionsutredningar m.m och sen ännu en lång väntan. Kanske det hade känts annorlunda efter ett tag, sånt vet man ju aldrig. I övrigt vill jag säga att jag själv är adopterad. Och när jag träffade min make så var jag helt emot att adoptera själv. Men när vi insåg att det här att få barn inte var så lätt så kändes adoption ändå rätt naturligt. Och jag vet ju att man som adopterad faktiskt ser sina adoptivföräldrar som sina riktiga föräldrar. För min egen del har jag aldrig funderat så mycket över mitt ursprung och aldrig haft någon kris. Jag vet att det pratas mycket om att adopterade mår så dåligt, men jag känner många adopterade och av dessa mår en enda dåligt, och han är min brorsa. Man får försöka komma ihåg att det oftast är de som lider som hörs mest. Jag tror större flertalet som är adopterade är rätt nöjda ändå.
    Fint skrivet och grattis till bebis i magen
  • mammatillvictor
    Carmen80 skrev 2008-02-15 23:48:26 följande:
    Tycker det är jättebra med adption och det stämmer att det kvittar vart barnet kommer ifrån.Men jag vill uppleva en egen graviditet och ha ett biologiskt barn, jag känner verkligen det.Vi håller på med IVF nu och jag hoppas att det ska funka!Vi vill så gäran.Adoption har jag inte tänkt på, det känner jag at jag inte vill.Vet inte riktigt varför men nej, känner inte att det är min grej alls.Det kanske hade ändrat sig om man inte skulle kunna men i nuläget överväger jag inte det.
    Adoption passar inte alla och vill man inte adoptera så behöver man absolut inte!
  • mammatillvictor
    Thalis skrev 2008-02-20 12:26:57 följande:
    Vad klok du är
    Visst ÄR jag
  • mammatillvictor
    Raspberry81 skrev 2008-02-21 08:40:10 följande:
    Jag tror mng oroar sig för att det kommer en dag där barnet vill ut och söka sina rötter, och att de ska känna sig otillräckliga som barnets riktiga föräldrar. Föräldraskap handlar om mer än gener, men mng tror tyvärr att gener binder en person till en annan. Det gör det till viss del, men inte alltid.
    Ja, kanske gör en del det, mina föräldrar såg det inte så dock, snarare hoppades dom att jag skulle vara mer intresserad av mina rötter och vilja åtminstone göra en återresa. Jag känner så starkt redan nu att jag vill göra en återresa med vår son till Vietnam men det är ju han som får styra det inte vi föräldrar.
  • mammatillvictor
    Raspberry81 skrev 2008-02-21 11:02:08 följande:
    Jamen visst är det barnen som bestämmer! Jag skulle nog hjälpa till, inte vara rädd, för det är ju med mig barnet delat den största delen av livet.Det här med att leta rötter kan bli ett projekt man kan ha tillsammans, som dotter/son och föräldrar. Kanske till och med något som för oss ännu närmare varandra.Fast jag vet inte, man ha ju inte varit där ännu. Kanske vill barnet att de ska sköta det projektet själv. Adoption vill inte jag ska vara mitt barns identitet, eller vad säger Ni? Det ÄR ju en identitet (eller...förvirrad), men jag vill att ex Stina skall vara Stina. Inte adopterade Stina. Oftast sa man själv i skolan "det där är Kalle, han är adopterad" , för att beskriva en viss person.Men helt klart är rötterna en viktig sak att ta ställning till. Kommer man vara rädd för att barnet ska söka rötter, eller bara glad för barnets skull. Det sistanämnda hoppas jag! Men man vet inte hur man kommer reagera, iaf inte jag. Kanske känns det som en liten tagg i hjärtat?
    Nä, adoption är väl inte barnets identitet, men om barnet inte vill söka sina rötter utan känner att som te x jag känner att jag är hemma här, inte intresserad av mina rötter i Ecuador eller min biologiska mamma där utan jag ser bara att jag har en mamma här så måste man ju som förälder respektera det på samma sätt som att om jag hade velat söka mina rötter i Ecuador och söka upp biologiska mamman så måste det vara ok. Det är ju upp till barnet att avgöra om det är något h*n vill göra på egen hand eller tillsammans med föräldrarna.
  • mammatillvictor
    Minna07 skrev 2008-02-21 15:48:48 följande:
    Tror många ser det som ett "sämre" alternativ, faktiskt. Det är "sista utvägen" och något som bara sådana där barnlösa par gör (det vill man kanske inte ännu erkänna att man själv är och är kanske dessutom lite bitter över att liver tar oväntade vändningar man INTE ALLS vill ha). Sedan så har många helt enkelt inte råd, man har inte heller något att belåna.
    Pratar du om adoption nu eller ivf? För menar du adoption så är det inte säkert att det är ett sistahandsval att adoptera, och är man väldigt bitter över att man inte får biobarn och väljer adoption som man egentligen inte vill göra så blir man knappast godkänd....
  • mammatillvictor
    Minna07 skrev 2008-02-21 16:39:04 följande:
    Vietnammamma skrev 2008-02-21 15:52:22 följande: ADOPTION. Det jag skriver om är hur jag tror att många som står mitt i karusellen "vill-få-barn-men-ivf-fungerar-inte -och-adoption-är-ända-alternativet" tänker och resonerar, innerst inne.Jag skriver inget om att ALLA tänker så, utom om hur JAG TROR att MÅNGA (dvs inte alla) resonerar. Pallar knappt ens förklara något så enkelt... Och nej, slänger man fram motivet till adoptionen att "ja, vi får väll ta och adoptera då eftersom vi inte får egna barn" så lär man knappast få "någon annans barn" heller.
    Ok, då förstår jag vad du menar, nä, självklart har du inte sagt att ALLA resonerar så, uttryckte mig inte så heller att du sagt det
  • mammatillvictor
    Love4cats skrev 2008-02-21 16:03:14 följande:
      Nu kommer jag. Efter många om och men har jag förstått att jag ser på ivf som andrahandsval, som jag har surrat runt här i trådar och vridit och vänt på varje sten . Sorry Ot igen...
    hihihi, jag IVF var definitivt ett andrahandsval för oss också
Svar på tråden Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?