Inlägg från: Bliglin |Visa alla inlägg
  • Bliglin

    Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?

    Jag skulle vilja lägga till TIDSAPEKTEN på din lista TS. Den har i alla fall medverkat till att avskräcka mig lite. Nu är jag gravid i v 22 och hoppas på det bästa (riskgraviditet med komplikationer) och kan inte säga säkert att vi inte skulle/ska/kommer att adoptera. Men vi har funderat MYCKET på adoption.

    Men i vår relation så upplever jag en stor skillnad jmf vad som framgår av många inlägg i tråden, dvs min man har varit positivt inställd till adoption hela tiden. Jag är den som är mer tveksam. Och min mor har pushat ganska rejält för adoption.

    Och jag är inte på något sätt säker på att jag inte vill, inte alls.

    Men det som talat mot i mitt fall är framförallt tidsaspekten (delvis i kombination med min ålder), vi är inte gifta och bor utomlands och skulle få räkna med minst 4 års väntetid from nu. Inklusive hemflytt till Sverige och vigsel och hemutredning/utbildning och väntetid. Och med tanke på hur köerna växer hela tiden så vete fåglarna om ens det räcker.

  • Bliglin

    Alltså tidsaspekten i relation till psykisk ork. Vår drygt fyraåriga kamp för att bli gravida har tärt så mycket på mig att jag inte känner att jag skulle orka sätta livet på "vänt" i 4 år till.

  • Bliglin

    Hanya72: Det vet jag ju inte .

    Men vi hade bestämt att vi ger de biologiska försöken det här året också, dvs 2008, (fast nu blev jag ju gravid hösten 2007:) och sedan får vi se. Vi har inte gjort någon ivf alls, ännu. Lyckades med sista IUI:n. Men om vi hade satsat år 2008 på ivf:er och misslyckats och flyttat hem till Sverige enligt plan i dec 2008... så vete fåglarna om jag orkat ta itu med en adoptionsansökan och rulla igång hela den karusellen som nyfylld 38-åring med insikt om att jag troligtvis tidigast blir mamma 2012.

    Fast visst, jag vet såklart inte nu hur jag skulle resonerat om jag inte plussat. Svårt att sia om det man inte vet. Men, som sagt, jag tror att det finns de (äldre?) par som "kör slut på sig" mentalt under den bilogiska processen, utan att skiljas, men därför avstår adoption.

Svar på tråden Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?