Inlägg från: Minna07 |Visa alla inlägg
  • Minna07

    Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?

    Tror många ser det som ett "sämre" alternativ, faktiskt. Det är "sista utvägen" och något som bara sådana där barnlösa par gör (det vill man kanske inte ännu erkänna att man själv är och är kanske dessutom lite bitter över att liver tar oväntade vändningar man INTE ALLS vill ha). Sedan så har många helt enkelt inte råd, man har inte heller något att belåna.

  • Minna07

    Vietnammamma skrev 2008-02-21 15:52:22 följande:


    Pratar du om adoption nu eller ivf? För menar du adoption så är det inte säkert att det är ett sistahandsval att adoptera, och är man väldigt bitter över att man inte får biobarn och väljer adoption som man egentligen inte vill göra så blir man knappast godkänd....
    ADOPTION. Det jag skriver om är hur jag tror att många som står mitt i karusellen "vill-få-barn-men-ivf-fungerar-inte-och-adoption-är-ända-alternativet" tänker och resonerar, innerst inne.

    Jag skriver inget om att ALLA tänker så, utom om hur JAG TROR att MÅNGA (dvs inte alla) resonerar. Pallar knappt ens förklara något så enkelt... Och nej, slänger man fram motivet till adoptionen att "ja, vi får väll ta och adoptera då eftersom vi inte får egna barn" så lär man knappast få "någon annans barn" heller.
  • Minna07

    Vietnammamma skrev 2008-02-21 16:52:04 följande:


    Ok, då förstår jag vad du menar, nä, självklart har du inte sagt att ALLA resonerar så, uttryckte mig inte så heller att du sagt det
    Eftersom jag var osäker på hur du trodde att jag tänkte så försäkrade jag mig ordentligt genom att förklara på ett sätt du INTE kunde missförstå, bra va?
Svar på tråden Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?