• Flisan79

    Är detta verkligen sant? Bisolvon för att bli gravid?

    Ni har ju fått bra förklaringar om hur bisolvonet fungerar. Sarungens inlägg var nog det mest informativa.

    Hur som helst så har jag 3!!! bisolvonbarn .
    Vi var oförklarligt barnlösa i 7 år och gjorde utredning, hormonförsök och tillslut 3 fulls ivf utan resultat. Tillslut hittade jag hit till fl och läste om olika hemmakurer. Testade rosenrot samt bisolvon både på mig och min karl. Blev gravid på första försöket!
    Blev sen gravid oplanerat och det visade sig att min man ätit bisolvon pga förkylning just då. Tredje barnet var planerat och tog sig på försök nr 2 med samma kur.
    Så nej,jag tvivlar inte direkt

    Man behöver dock inte äta bisolvon ända från mensens första dag. Full effekt blir det efter ca 3 dagar så vet man när man har äl räcker det med att börja ca en v innan äl.

    Vi fick faktisk rådet om bisolvon av fertilitetsläkaren redan under utredningen men just då var det inget vi lade någon vikt vid eftersom att vi skulle göra ivf. Sen glömdes det bort och inte förrän jag läste om det här några år senare, mindes jag att han hade nämnt det.

  • Flisan79

    Thotis: bisolvon påverkar inte äl eller mens. Att mensen var sen beror mer troligt på att ni just ska göra undersökningen. Det är ganska vanligt att det blir så. Det är psyket som gör det.

  • Flisan79

    Sen så ska man ju ha en tjock slemhinna för att ägget ska trivas.
    Bisolvonet ger tunnare "slem" inte slemhinna.

  • Flisan79

    Thotis: det har inget med nervositet att göra. Snarare förväntan.

    Sen ska du inte snäsa ifrån för tro mig, jag är betydlig mer erfaren inom barnlöshet än du. Som tidigare nämnt i tråden var vi ofrivilligt barnlösa i 7 ÅR!! Och nej, barnlöshet har inget med psyket att göra. (hatar själv de som säger att "det är bara att slappna av" "sluta tänk på det så ska det nog gå" osv)
    Det var inte heller det jag skrev. Däremot kan mensen krångla just när man startar utredningar och liknande. Troligen (för vad annars) spelar psyket in lite grann där. Det påverkar dock inte fertiliteten.

  • Flisan79

    Jag och min man tog maxdos i ca en vecka med start en vecka innan äl. Vi åt tabletter och det var då 3/ dag

  • Flisan79

    Nin: se mitt första inlägg i tråden.

    Lucylight: jag har 3 rr+bisolvon barn. Eller ett är bara bisolvon iofs

  • Flisan79

    Thotis: men det är just det, att man väntar, att något är på gång. Har läst om det sååååå många gånger. Vanligt vid utredningar, inför pergokurer och ivf. Liksom att kroppen jävlas lite extra.

  • Flisan79

    Thotis: varför sa du inte det med en gång? Rosenrot kan absolut strula till mensen. För mig blir cykeln ett par dagar kortare tex.
    RR kan dock hjälpa om man har långa eller ojämna cykler. När man redan har jämna kan det bli tvärt om.

  • Flisan79

    Thotis: ok, men tror ändå det berodde på RR om något av de. RR påverkar ju hormonellt vilket bisolvon inte gör.

    Hur som helst så hoppas jag det slutar strula för dig och att du snart blir gravid. Kanske de kommer hitta något vid er utredning som är lätt att åtgärda. Hoppas det iaf

  • Flisan79

    Jag är bara jag: enligt en fertilitetsläkare på Karolinska är det precis tvärt om. En av de vanligaste orsakerna när inga andra fel hittas...men han som jobbade med infertilitet kanske visste mindre om det än den som håller på med halsmedicin.

Svar på tråden Är detta verkligen sant? Bisolvon för att bli gravid?