Inlägg från: shqiperi82 |Visa alla inlägg
  • shqiperi82

    Vi som är gifta/tillsammans med/är kosovoalbaner, makedoner, albaner :-D tråd 4!!!!

    Fam Ndreca skrev 2008-02-14 14:06:20 följande:


    Ang flaggan...Eftersom flaggor är för länder och inte folkslag så måste de ju ha en annan flagga men kan de inte göra en liknande med örnen med bara nå litet som skiljer så att kosovos flagga utmärker sig lite iaf???Men självklart tycker jag örnen måste få vara med de är ju Albaner! Eller?
    så tycker min man med. att de skulle få ha kvar örnen men ändra något litet på den. kan ju inte vara två länder som har samma, tyvärr... även att de är albaner bägge två!! men men. vi får se!!
  • shqiperi82
    Jeta skrev 2008-02-14 13:51:12 följande:
    Så här stod det i det mailet jag fick: För er som är i Göteborg nu på sön 17 feb. Fira självständigheten!"Ate dite kurre behet pavarsia te gjithe shqipetaret do te mbledhen me se nalti ne aveny te geteburgit pran poseidon ne ora 18:00. Merrni flamurat qe i keni dhe do te bejme parad me makina neper qytet. ejani te gjithe ta festojme diten me e madhe ne histori te Kosoves"Informera alla ni känner.
    OK!! Tack!! men är det 100% att det blir självständigt på Söndag? Så man inte åker dit och sen är det inställt lixm!! är ändå 1½ tim till Gbg från oss...
  • shqiperi82
    Jeta skrev 2008-02-14 13:55:16 följande:
    hehehe gulliga dem är hehemamma sa till mig en gång: men Jeta kan du inte köpa mjukisbyxor till Arti så han kan leka "lättare" istället. Det kommer en tid då han kan ha jeans oxå hahaha men HALLÅÅÅÅ han vägrar ha på sig mjukisbyxor för det är INGA byxor!!!! hehehe Fam Ndreca skrev 2008-02-14 13:47:56 följande:
    haha... min son hatar det mesta just nu. speciellt kläder. han skulle nog gärna gå i bara kalsonger jämt om han fick... haha...
  • shqiperi82

    Vi kan inte bestämma oss!! Lyssna på vårt "dilemma"

    Vi har bestämt att vi ska bila ner till Albanien i Juni.

    Alt 1: Danmark, Tyskland, Österrike, Slovenien, Kroatien, Bosnien (Makedonien?) och Albanien.

    Alt 2: Danmark, Tyskland, Österrike, Italien och sen båt från Ancona till Igoumenitsa (i Grekland nära gränsen till Abanien) och sen till Albanien.

    Alt 3: Danmark, Tyskland, Österrike, Italien och båt från Bari - Durrës.

    Vi ska till Saranda!!

    Har kollat på båtar m.m. Kostar ca 400 Euro Ancona-Igouminitsa och ca 550-600 Euro Bari-Durres.

  • shqiperi82

    Fam Ndreca skrev 2008-02-14 14:50:39 följande:


    Är florian sv medborgare och har sv pass???Isf skulle jag ta alt 2.. Annars skulle jag undvika gränsen grekland/albanien...Men om resten av fam har sv pass är det kanske ingen fara..Av någon anledning skulle jag inte vilja åka igenom jogoslaviska länder har fått för mig att man blir lurad på div avgifter här och där men jag vet inte...
    japp han har svenskt pass annars skulle jag inte vilja det igen heller. har gjort det några gånger (korfu-saranda och även en annan gräns albanien-grekland) och det var inte kul med hans albanska pass. idioter säger jag bara!!
    sist sa de att de inte kunde veta om Adrian verkligen e hans son eller någons annan. Men hallå, de har ju samma efternamn!! Tröga idioter!! Andra gånger har de sagt åt mig och adrian att gå av först och behållt honom på båten. jag vägrade först men sen såg vi florians kusin som väntade på oss så då gick jag av...
    men det blir nog ancona-igouminitsa... men frågan är hur många nätetr man måste sova på vgen? en i tyskland och en i italien räcker det???
    ohhh, vad mycket att tänka på!!!!!
  • shqiperi82
    Jeta skrev 2008-02-14 14:59:13 följande:
    Ta alternativ 3
    bara för att??
  • shqiperi82

    Fam Ndreca skrev 2008-02-14 15:12:57 följande:


    de är riktiga idioter!när vi åkte från aten till sverige behandlade dom oss som terrorister och genomsökte bagage och skit, jävligt ot med! RASISTER skulle man kunna tro..Kan tänka mig att det är värre mellan al/gr eftersom så många vill passera och ett flertal med falska papper, fast svenska papper skrämmer dom faktiskt lite! hahahaaMin man var hos dr igår och då fanns det en grekisk läkare som skulle hjälpa till eftersom min man inte pratar sv och knappt engelska heller.. Han kommer in och hälsar och tittar sedan på honom pch frågarApo po ise? (vart kommer du ifrån)ich min man svarar -Alvania..ahaaa säger han bara och tittar på honom överlägset...Då var jag nära att ge på han en smäll!!!!! Så typiskt grekerna att vara så jävla överlägsna, precis som om de vore bättre...Svårt att förklara på ett bra sätt men Annah du vet vad jag menar...racë keq
    grrrrrrrrrr blir så arg på den doktorn!! din man e ju tusen miljoner bättre än honom hur vågar han se ner på honom!!!!!!!! Bara för att de tagit qameria av oss så tror de att de e bäst!! Men en dag ska vi ta tillbaka det!! Min man e ju qam. hans gulliga, underbara söta mormor flydde därifrån när hon var liten.... Gud vilka hemska liv de haft men så mycket som vi knappt kan föreställa oss!!
    Nej men ska bli kul att se isåfall hur det blir med svenska pass!! Då kan de ju knappt göra något, eller vad tror du?
  • shqiperi82

    Måste bara berätta en "gullig" sak. Min son satt och åt mat och så sa han bara rätt ut: "Mamma ett land som har en stjärna i sin flagga dom är jättedumma mot albanerna" ( Han menade såklart Serbien!!) och då skojade min man och visade Greklands flagga och sa att "de är ännu dummare m.m..m.m. " och sen sa han till min mamma en annan dag samma sak om landet med stjärnan och sen sa han att"ja sen är det ett annat land med en blå vit flagga som är ännu dummare och de är så korkade att man skulle slänga ut dem från landet"

    E kanske dumt att säga så till honom men men... min mamma bara "ja men det är ju sant så vadå det gör väl inget" hehehehe....

  • shqiperi82

    hmm.... tar det bara 20 timmar att köra till italien???????? ni som känner folk som kört till kosovo eller MK? vet ni hur länge de kört? timmar? nätter de sovit på hotell m.m.?

Svar på tråden Vi som är gifta/tillsammans med/är kosovoalbaner, makedoner, albaner :-D tråd 4!!!!