• PetraD

    Vi som är gifta/tillsammans med/är kosovoalbaner, makedoner, albaner :-D tråd 4!!!!

    nä..
    vet inte ens hur ska fira, än


    shqiperi82 skrev 2007-12-17 22:45:18 följande:
    Är det någon som ska göra baklava till nyår? Det ska vi tror jag.... Det brukar de göra för nyår i Albanien vad jag hört, medan de i kosovo gör det mest för Bajram!!!!
  • PetraD

    tycker inte heller den var något speciell
    mannen brukar gilla albaniens, men inte nu

    mm, de tror att man får allt. de fattar inte hur mycket man får slita för allt. inte heller att man inte får nåt gratis och vad allt kostar


    msuse skrev 2007-12-17 23:15:43 följande:
    här var det dött.. tyckte esc-låten var lite lam..kom inte igång riktigt..är i götet hos svärföräldrarna..kommer ju ingen bebis så vad ska man göra..?ang pengar: en del där nere verkar ju tro att när man flyttar till sverige så har man hus med garage inkl fin bil färdigt när man får uppehållstillståndet..
  • PetraD

    mina barn får, men så är ju min äldste 6½ också. sen har det ju blivit att syskonen får också då..
    men försöker verkligen med enbart lördagsgodis, och är vi bortbjudna eller nåt så kan de ju få. ibland hemma händer det också att det blir någon mer dag. men oftast lördagar.

    fast där får jag tyvärr kämpa emot min man också för han tycker inte att det gör något att de får när de vill. och när de vill. men han börjar väl fatta nu. *trögstartad*

    fast jag är extra stenhård på att de MÅSTE äta mat först annars får de inget godis.
    som jag brukar säga till dem att vill de ha nåt eller göra nåt, så måste de göra nåt tillbaka också... (kanske inte de bästa orden för det, men ni fattar)

    klagar inte du på dem så ska verkligen inte de klaga på dig. alla gör ju det som de tycker är bäst för sina barn. men man ska inte lägga sig i andras sätt. visst kan man ibland säga vad man tycker om vissa grejer, men är ju alltid föräldrarna som bestämmer i sista hand.

    de borde ju fatta verkligen det du beskriver om sina barns tänder. vad skyller de det på annars??


    jessi5 skrev 2007-12-17 23:22:54 följande:
    Jeta, lägg ett bud!!! Hade jag gjort, kanonfint och inte så dyrt heller.Har en fråga: Ger ni godis och andra sötsaker till era barn? Vi har bestämt att inte ge något till vår son förrän han vet vad det är och det inte går att undvika, men har alltid stooora diskussioner om det med mentors släktingar. Jag klagar inte på dom när dom doppar nappen i socker eller ger te, läsk, saft i flaskan, varför måste dom påpeka och bråka om att vi är snåla och inte vet nåt och att barn inte far illa av socker. Men samtidigt har alla barnen svarta tänder och jämt ont i magen, en har tom opererat ut 11 mjölktänder (stumpar). Jag vet att barnen inte far illa om dom äter/dricker normala mängder med sockersaker, och borstar sina tänder men vi har vlt att inte ge. Hur gör/har gjort/tänker ni göra??
  • PetraD

    visst att man kanske blev lite besviken för att man verkligen ville ha de kläderna. men bli sur för det är ju en annan sak. man ska ju visa sin tacksamhet för det man får och visa vara sur för det man inte får. man kan ju inte förvänta sig allt


    msuse skrev 2007-12-17 23:23:01 följande:
    några albaner var å hälsade på släkten i hemlandet. svärmor sa till svärdottern att hon måste köpa henne 2 par kule och en kjol. svärdottern hann inte det på just denna shoppingtur, däremot köpte hon en tvättmaskin samt ordnade installation av den. svärmor blev iaf sur för att hon inte fått kläderna hon bett om.
  • PetraD

    tur i oturen ju med den genen


    micorazón skrev 2007-12-17 23:45:08 följande:
    vi gav inte Dante förrän han fyllde ett år, då hade vi gjort en tårta o självklart ville han ha,sen var det kört Jag tycker man ska undvika det så länge det går!!!!! Jag har själv gått över till att INTE äta på mcdonalds o dricka läsk till att äta sallad med vatten när jag går ut, då äter Dante det också.  Bara man själv håller sig till det så gör barnen det också. Sen att jag o besim tar ett glas cola när han har somnat det e en annan sak heheTycker det är såå ondöigt med en massa socker till barn. Dante får nåt gott varje lördag nu då han är väldigt medveten om vad det är. Men det handlar om en liten klubba eller några godibitar. INTE en el påse eller så... Vi äter nästan aldrig godis här hemma så han vet..Däremot Dantes pappas sida vill VÄLDIGT gärna proppa i honom en massaz. Nu har jag sån "tur" att Dante har en diabetes gen, det testar dem häri Krstd (Teddy studien heter det) på alla nyfödda om man vill. Så vi har fått direktiv att vi ska undvika sött så länge det går,men inte ta bort det HELT. För han HAR inte diabetes, men det finns 2 % risk att han utvecklar det.... Så nu har deras famil fattat deto ger honom inget godis Skönt!kram o godnatt tjejer!
  • PetraD

    god morgon
    skönt med någon mer här

    skönt ändå att de inte bara vill dra åt sig allt. men sen vill man ju ge dem presenter också.
    fast de ska ju inte se det som en självklarthet

    bra att de är så att de inte bara vill roffa åt sig, men synd verkligen att de fått "lära sig" det på det sättet

    Fam Ndreca skrev 2007-12-18 09:42:24 följande:


    God Morgon..Angående detta med pengarna, vi skickar INTE ner en massa pengar....Jeta, det var inte jag som skrev om det....Våra släktingar levde under kommunismen utanför samhället för att de vägrade säga att de var kommunister... Släktingar blev mördade, ingen hade rätt tilll fortsatta studier och de fick heller inte lika mycket mat... Alltså, de har lärt sig att allt kommer med hårt arbete...När vi var i Albanien köpte vi en massa grejor till alla barn och microvågsugn till systern, lämmnade äver pengar till svärmors tandläkare och för att ha extra... ALLA PROTESTERADE och ville inte ta emot våra pengar!!! Ja hör och häpna...
  • PetraD

    nej, nu efter att ha kommit ifatt er i tråden ska jag försöka hinna göra lite nytta medans barnen är på dagis och i skolan och lillen sover

    ha en bra dag tjejer
    kramar i massor

  • PetraD

    visst var den

    Fam Ndreca skrev 2007-12-18 10:35:16 följande:


    haha vad söt!
  • PetraD

    tryck ut bebisen NUUU!!!!!

    verkligen otacksamt


    msuse skrev 2007-12-18 14:16:54 följande:
    haha..den var ju jättesöt! passar sååå bra just nu.. ang svärmodern å tvättmaskinen. en tvättmaskin är ju mkt att bli glad över när man innan fick tvätta för hand...å hon fick sina kläder vid ett annat tillfälle.. lite otacksamt..
Svar på tråden Vi som är gifta/tillsammans med/är kosovoalbaner, makedoner, albaner :-D tråd 4!!!!