• funbun

    Vi som är gifta/tillsammans med/är kosovoalbaner, makedoner, albaner :-D tråd 4!!!!

    Nu sover min son iaf...lugnt och skönt....

  • funbun
    alisandra skrev 2008-02-03 01:24:53 följande:
    Langos DEG:25 g jäst 3 dl vatten1 stor kokt potatis 1 tsk salt ca 7 dl vetemjöl special1 dl mjöl samt till utbakning5 dl olja till friteringFYLLNING:2 dl gräddfil eller crème fraiche2-3 klyftor vitlök salt hackad rödlök1 burk, röd stenbitsromTillagningstid: Över 20 minSvårighetsgrad: AvanceratGör så härRör ut jästen i ljummet vatten och blanda med riven potatis, salt och mjöl. Arbeta till en slät blank, ganska lös deg som får jäsa 35-40 min.Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in lite mer mjöl och dela degen i 16 bitar. Kavla ut dem till ovaler, ca 15 cm långa. Låt dem jäsa ca 10 min på väl mjölat bakplåtspapper.Häll 3-4 cm olja i en tjockbottnad panna och låt den bli het. Prova med en liten bit vitt bröd. Fritera langosbröden, ett och ett, i oljan någon minut på var sida tills färgen är gyllengul.Lägg upp dem på galler eller hushållspapper. Smaksätt gräddfil eller crème fraiche med pressade vitlöksklyftor och lite salt. Lägg det på brödet tillsammans med kaviar och hackad schalottenlök.
    ÄLSKAR DIG ALEXANDRA, har letat langos recept juh!!!
  • funbun
    PuMaMoRsAn skrev 2008-02-03 23:32:53 följande:
    Det dementerar jag definitivt!!!Jaag har MÅNGA gånger ätit på Mconalds och blivit jättesjuk och fått svar av LEDNINGEN att de friterat även produkterna med gluten i samma olja som de friterar pommes!!!Å nej innehållsförteckningarna var INTE bra! Tillexempel står det INTE att dersa tacosås, el maco kryddning mm mm innehåller gluten!
    Jag lagar svensk mat hemma, har aldrig lagatpite osv för alla är sååå trötta på det och vill ha svensk mat hemma hos mig. Har lagat fli ett par ggr och pasul lagar jag med för d e så lätt
  • funbun

    Sen så är det ju som Malin skriver, dom VET att jag kan laga albansk mat eftersom jag alltid hjälper min svärmor med det. Min svärmor brukar säga att jag lagar sååå god mat och att man blir pigg av den (?)
    Kan ju även ha med att göra hur ofta man träffar sin mans familje. Jag träffar dom flera ggr om dagen och har dom aldrig som "gäster". Lagar alltid mycket mat och dom som kommer får äta helt enkelt.

  • funbun

    Desto längre jag bor här desto mer wannabe-svenne blir jag hahaha!

  • funbun
    MmmJennie skrev 2008-02-04 14:19:39 följande:
    Hej tjejer!Idag var jag ju hos läkaren... Började med att hon var sen 30min =( sen när jag fick komma in hade hon inte en aning om vf jag var där.. så fick börja med att förklara allt för henne.. Hon sa att jag INTE har foglossning vilket sjukgymnasten sa att jag hade.. o att det är pga diskbråcket som jag inte kan använda bältet jag fick från sjukgymn + att sova me kudde mellan benen inte hjälper... Japp, så det är diskbråcket som spökar här! Ang. igångsättningen tyckte hon att jag kan stå ut med smärtan i några veckor till.. så med andra ord hade hon inte en aning om att jag är i v39... =( Sa till henne: Du! Jag har mått dåligt o har inte kunnat sova en hel natt sen den 10/12... Då blev hon bara tyst! Jävligt dålig stil att vara så nonchalant som hon var... satt där me gråten i halsen o sa att jag orkar inte mera! Men men läkaren vart helt ostörd av det!! Ska ALDRIG mera söka läkarvård här i Angered!! Jävla skit ställe att bo på... Ska flytta tillbaka till Partille! Mkt bättre där... =)Ang att jag har SD med 10-15 min mellanrum o att dom är så ONDA så sa hon att förlossning nog är på G... men men det har dom oxå sagt sen december... o dom på förlossningen oxå...Nee förlåt mig tjejer men är bara så less på sjukvården nu!Fam N: hehe, ja jag trodde oxå vi var överrens om det datumet.. men men icke!Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag!
    Men det är ju bättre att inte bli igångsatt...oftast alltså
  • funbun

    Fam Ndreca skrev 2008-02-04 15:46:45 följande:


    är inte du svensk?nu kanske jag är trög....
    jo jag är svensk men tycker inte riktigt att svenne och svensk är samma sak...
  • funbun
    PuMaMoRsAn skrev 2008-02-04 16:01:41 följande:
    hihi va kul ännu en som e som jag!SKa du å jag å Petra bilda klubb!?!?!
    den 16e darling
  • funbun
    PuMaMoRsAn skrev 2008-02-04 16:01:41 följande:
    hihi va kul ännu en som e som jag!SKa du å jag å Petra bilda klubb!?!?!
    den 16e darling
  • funbun
    PuMaMoRsAn skrev 2008-02-04 16:01:41 följande:
    hihi va kul ännu en som e som jag!SKa du å jag å Petra bilda klubb!?!?!
    den 16e darling
Svar på tråden Vi som är gifta/tillsammans med/är kosovoalbaner, makedoner, albaner :-D tråd 4!!!!