skrev för ca en månad sen detta inlägg i en nu stängd recepttråd
funderade på att göra pite, hittade detta recept i första tråden.
det är liknande som att snurra ihop en kanelbulle typ va. fast mycket tunnare. vad jag fáttar det som...
hur mycket räcker detta recept till? menar väl mer hur stor den blir? en plåt?
har ätit hos svägerskan med spenat i. köpte gräddstuvad spenat (färdig ) för ett tag sen. funkar det???
receptet jag hittade:
Pite me mish
DEG
2 dl ljummet vatten
2tsk salt
2 msk olja
special vetemjöl
FYLLNING
nötfärs
1 riven gul lök
salt svart peppar ( ev grillgrydda)
Blanda vatten, salt och olja, häll på mjöl tills det blir en fast deg. Låt degen vila ca 20 minuter. under tiden stek köttfärs med lök och tillsätt kryddorna. Kavla sedan ut degen tunnt tunnt. smörj med olja. lägg i ytterkanten av degen en "rand" med köttfärs. Rulla degen innåt amtidigt som du drar ut degen så den blir tunn tunn. tillslut går degen som blir kvar i mitten sönder och du har en stor ring med köttfars inlindat i tunna lager i deg. Håll ringen i luften och snurra de i lufetn en liten bit i taget så de blir lite längre, därefter tar du i sönder den på ett ställa och snurrar degen som en kanelbulle fast större. Lägg in i ugnen på 200-250 grader när det fått färg smörj med en blanding av 1 msk cremefrashe, 1 dl vatten , 1 tsk salt. Sätt in i ugnen igen en liten stund. Om man vill ha dom lite mjukare kan man lägga en plastpåse över plåten när man tagit ut dem med en kökshanduk över, och låta dem vila en stund