• funbun

    Vi som är gifta/tillsammans med/är kosovoalbaner, makedoner, albaner :-D tråd 4!!!!

    PollyWantsACracker skrev 2008-01-15 11:51:24 följande:
    ja ironiskt va? nej men min pojkvän vill flytta tillbaka så småningom och jag har alltid velat komma bort från Sverige...människorna är i överlag för kalla här, osociala, egoistiska...och jag står inte heller ut med allt överflödet vi lever i...dessutom vill jag arbeta med att hjälpa människor och det finns det ju stort behov av där. Väntar på självständigheten först dock... :)Jag tänkte fråga, är det någon av er icke-albanska tjejer som lärt er albanska? Jag försöker nämligen men är inte så duktig som man borde :) det är svårt också för alla böcker och språkkurser är på tosk-dialekten men min pojkvän pratar geg så det är som att lära sig danska när man ska kunna svenska haha
    Ja det är nog bättre i kosovo på det planet. Men sämre på andra. Brottsligheten omg vad hög den är! Jag skulle sj aldrig flytta ifrån Sverige till ett land där det är mindre jämställdhet. Tycker redan att det är illa ställt i sverige så kosovo nej. Sen så vil jag att mina barn ska få tal del av det med i framtiden. Min man vill inte heller bo därnere och ingen i hans familj heller, alla vill hit.

    Överflödet vi lever i här i Sverige...sätter nog 100 miljoner på att albaner skulle ha det likadant om domkunde.

    JA jag kan inte hjälpa dig ang albanskan iaf. Har ingen hjälp av div program eftersom det är på " grammatik" och det blir helt annorlunda. Själv förstår jag ganska mkt men talar sällan.

  • funbun
    Tsarbabe skrev 2008-01-15 12:44:26 följande:
    Får jag hoppa in här hos er även fast min karl är född i Sverige men kommer från Makedonien? Ni verkar vara härliga brudar med öppna konversationer. Precis i min smak Om ni inte vill ha mig här så får ni säga det. Om det är okej så kommer press
    Såklart du får vara här, din man är väl oxå alban fast han e född här.
  • funbun
    Tsarbabe skrev 2008-01-15 13:04:10 följande:
    funbun: Låter kanon de Ska jag köra en snabb press kanske? Jag är iallafall en 23 årig tvåbarnsmamma som då tillsammans med min karl bor i Sthlm och han är förövrigt oxå 23 år. Våra pojkar är födda nov 06 och dec 07. Hade aldrig kunnat gissa att livet som mamma var så här underbart (även fast det vissa dagar är urjobbigt med trots). När jag inte är mammaledig jobbar jag på en bensinmack (tills dess att jag vet vad jag vill studera till). På fritiden syr jag rätt mkt (oftast till barnen), umgås med vänner, läser böcker och skvallertidningar, promenerar och kör hårdträning på min crosstrainer för att få tillbaka kroppen efter graviditeterna. Fika är mitt motto till ett sunt liv
    Fika äger!
  • funbun

    Hallå alla!

    Nu ser jag att ni pratat om fli i ca 10 sidor hahahaha, en berömd maträtt nu med andra ord.
    Jag älaksr oxå fli men bara om jag får speca till och det får jag ju alltid Godast tycker jag att det är att varva med en blandning av grädde och creme fraiche och inte för "slafsig".

    Nä nu ska jag ta och göra lite mat till gubben som kom hem från jobbet nyss.

    Ciao ciao

  • funbun

    Hallå alla!

    Har jag missat nåt eller? Melie du är väl invandrare från kosovo eller har jag helt snurrat in mig?? Förresten kollade bilderna från fruktkalaset, det var sååå fint. Får nog göra det nästa år kanske

    Grattis ni som har fått barn om jag inte sagt det, jag glömmer så fort (eller e d för jag e en bitch, vad säger du annah )

    Nu försöker jag sitta lite vid datan men det går inte så bra eftersom adrian e en liten plåga som ska va överallt där jag är. Nu e han extra jobbig för han har feber å så pga täder tror jag.

    Nån av er som ska till ks lr albanien i sommar? Jag har tänkt att åka för första gången pga bröllop. Har egentligen ingen lust med det, är så bekväm av mig. Vill inte gå på bröllop och dansa och skämma ut mig åååå längtar inte! Min svärmor ska köpa såna här nusekläder till mig för hon har inte gjort det tif´digare och hon tycker att jag ska ha på mig det i samband med bröllopet, mina svägerskor kommer att flabba ihjäl sig åt mig juh.

    Jennie!! Ingen beba än?

  • funbun
    MmmJennie skrev 2008-01-18 11:00:00 följande:
    God morgon!Nee, ingen bebis än.. attans! Har så JÄVLA ont i höfterna =( Trodde igår på kvällen att vattnet hade gått.. men det var bara en massa flytningar =( Denna bebis är en riktig skojjare ;)
    jaa höfterna e en killer, verkligen. foglossning tror jag att det kallas. Skönt bara att du har fått det såhär sent ändå.
    Du får springa lite mer i trappor!!
  • funbun
    PetraDeliu skrev 2008-01-18 17:18:37 följande:
    vet inte om vi ska till kosovo i sommar; inget bestämt om det.när vi var på ett bröllop i kosovo då vi var där sommaren -06 så var vi först på ett ställe och åt. just där dansades ingenting. sen åkte vi vidare dit bruden var och där var det några som dansade. men ingen av dem i bujars familj dansade så inte jag heller... *tack* sen vidare en gång till då vi åkte till en plats ute, något slags torg... där var det en del som dansade. men inte vi heller... var sååå många så kanske var mer de närmaste.. vet inte riktigt faktiskt.jag hade inte nuse-kläder där..skulle inte velat ha heller.brukar det inte bara vara de närmaste som har det?????????
    jo men det är valles bror som ska gifta sig så "tyvärr" tillhör jag de närmaste...
  • funbun
    micorazón skrev 2008-01-18 18:29:33 följande:
    [citat]

    hmm jag får se hur jag gör. å ena sidan tycker jag att det är löjligt och fult men å andra sidan om jag kan göra valles mamma glad och stolt kanske det är värt det. Valle säger dock att jag får göra som jag vill.

    Förresten vad heter dom där traditionella kläderna, vi kan ju inte kalla dom nusekläder hela tiden hahaha
  • funbun

    Ja precis men man behöver inte vara den som gift sig precis innan (eller ja kanske från början). Man ska iaf fortfarande vara en nuse, och vad kriterierna för vem som är nuse- ja där går åsikterna isär!

Svar på tråden Vi som är gifta/tillsammans med/är kosovoalbaner, makedoner, albaner :-D tråd 4!!!!