Inlägg från: alisandra |Visa alla inlägg
  • alisandra

    Vi som är gifta/tillsammans med/är kosovoalbaner, makedoner, albaner :-D tråd 4!!!!

    Nej, det stämmer. Verkar fan nästan vara någon jävla nazi-sida nu. Jag anmälde också ett inlägg igår, och blev ganska grov i munnen i ett annat, blir säkert också avstängd, men vadfan? Varför inte stänga av idioterna som är så där jävla trångsynta istället?! Blir så arg!
    Det finns svenskar som är precis lika jävliga också!
    Det har liksom inget med hudfärg, kultur eller religion att göra.. Men det är det ju ingen som fattar!
    GRRRR! Sånt där gör mig så jävla HET! Morr...
    Konstigt att dom inte tar bort dom där inläggen...

    Mèlie E skrev 2008-01-05 14:39:57 följande:


    hej på er ala tjejer vill bara säga att är det jag som överdriver el är det en jävla massa skriverier på denna sida ang muslimer igår kunde jag bara INTE låta bli o anmäla ett inlägg som jag ej vågar skriva här hur den lät men jag kan lova att den va sååå grov typ hur mycket hon hata muslimer o att dem va våldtäksmän alla o hit o dit den blev bort plockat. Är så trött på sådant men kan ej låta bli att läsa o komentera. Hoppas jag ej blir avstängd nu men med min tur så.....
  • alisandra

    Hehe, joda. Jag somnade jätte sent eftersom det blåste så mycket.. Blåser en hel del här med nu!

    Mèlie E skrev 2008-01-05 14:41:03 följande:


    ja då jag va som död när jag väl la mig men jag lovar det blåste och det blåser rätt bra nu me men inte lika mycket. Sj då?
  • alisandra

    Jag anmäler alltid DIREKT! För det är fel, och alltid trångsynta människor som skriver dom där inläggen. Dom har träffat någon elakfan som råkar vara muslim och då måste alla tydligen vara det.. Hur många jävliga svenskar har inte jag träffat? Men det är ju inget jag går och startar trådar om på Fl...

    Mèlie E skrev 2008-01-05 14:45:52 följande:


    oftast är det ingen som bryr sig att anmäla sådant för det är ganska många som tycker så tyvärr men ofta ångrar jag mig att jag läser sådant för man blir rätt arg.
  • alisandra

    haha, jag med! fast jag tycker samtidigt om att bli skrämd så där, jag älskar skräckfilmer och jag hatar dom med! haha


    funbun skrev 2008-01-05 14:59:57 följande:
    nja då får vi se ifall jag kollar, e lite skrajsen av mig
  • alisandra

    hehe, aa


    zimona skrev 2008-01-05 15:03:59 följande:
    Hahaha, okej, nej då hade jag nog fel ^^
  • alisandra

    Jag tror att det är lika vanligt idag här i Sverige att kvinnor blir misshandlade men det tystas ner för ingen tror det om våra svenska män. Men det är skitsnack! För dom är INGET bättre än någon annan på denna jord.
    Sånt där finns ialla kulturer mer eller mindre.
    Så där håller jag inte med dig.


    zimona skrev 2008-01-05 15:13:36 följande:
    Jag blir också störd på sånna trångsynta människor. Jag kan ta ett ex. I en tråd så kom muslimer med argument både för och emot att muslimer ska fira jul, ändå så startar nån islamofob en tråd och berättar för icke muslimer att muslimer inte FÅR fira jul, eller ens önska andra en godjul. Detta trots att det kommit upp flera argumnet i tråden att det nödvändigtvis inte stämmer. *suck* vill de bara sprida fördommar och förstöra för andra eller?Men jag måste tyvärr säga emot dig alisandra när du säger att kvinnoförtryck inte har något med kultur att göra, för det tror jag att det DELVIS har.Titta bara på hur Sverige var förr, då hade vi en annan kultur och hustru misshandel var så vanligt så ingen ens noterade det. Jag tror inte att det bara är människorna i Sverige som blivit smartare sen dess, utan det är nog även våran kultur som förändrats, och så även våra värderingar och toleransnivå.Ursäkta för ett långt inlägg :p Frid, Malin.
  • alisandra

    Ja, det är klart. Men jag tror att det förekommer ruggigt mycket här endå.. Fast det inte är något man pratar om.

    Ja, usch! Där är dom ju alldeles tokiga!


    funbun skrev 2008-01-05 15:25:36 följande:
    fast i vissa kulturer är det ju mer accepterat att slå sina fruar eller barn och där förekommer det ju merex vi har ju lag mot barnaga här i sverige medans det i ex england är nästan obiligatoriskt i uppfostran. självklart förekommer det ju mer där
  • alisandra

    Haha, jag förstår dig. Men det skulle ju kanske behövas låter det som?


    Trollmoren skrev 2008-01-05 15:39:13 följande:
    Jaha apropå barnaga så har jag fått ett erbjudande av kommunen... Att hålla en kurs på albanska för mödrana i hylte kommun o sveriges lagar, alternativa uppfostringsmetoder osv eftersom de här har jätte problem med albaner som misshandlar sina barn och anmäls av skolan..... Men vet i hundan om JAG vill sätta mej på en sådan position med dessa hårdhudade albanska kvinnir som ALDRIG gör fel.... Ställa mej där å börja predika hur de ska ta hand om sina barn..... Det låter INTE lockande!!!*kluven*
  • alisandra

    Nej, det är klart. Jag jag håller med dig i det du skriver. Men jag menade bara att det förekommer fruktansvärt mycket av det här i Sverige endå trots all hjälp och alla lagar.
    Även fast det minskat en del också, säkert minskar VÄLDIGT mycket också.. Men kvinnomisshandel och sånt kommer nog tyvärr alltid att finnas.
    Även fast jag önskar att det inte skulle finnas!
    Men det är för dåliga straff för sånt..

    Jag tror inte heller det har med religion att göra det har bara och göra med att man inte har något hjärta i kroppen.
    Och ingen respekt för andra människor heller.

    Önskar det fanns fler kvinnor som vågade stå emot och säga ifrån.
    Vi måste faktiskt också våga ta lite plats!
    För vi är precis lika mycket värda som karlarna, om inte mer.
    Hahahaha!


    zimona skrev 2008-01-05 15:45:34 följande:
    Att det är vanligt i Sverige tror jag med, men att det inte är lika accepterat och förekommer i samma grad så som det är i en del andra kulturer känner jag mig ganska så säker på :)Min man har en kompis som var tillsammans med en svensk kvinna i två år, hon hade blivit både fysiskt och psykiskt misshandlad av sin SVENSKE man under flera år, sen var hon tillsammans med denna utlänningen som behandlade henne väldigt bra, men nu när hon tillsammans med en finne, som misshandlar henne, den här mannen har dessutom tagit med henne till Finland, så hon har inte ens längre kontakt med sina barn..Men våld som metod är vanligare i många andra länder precis som funbun sa. Det är ju accepterat som en metod i många länder. Både vad gäller barnuppfostran eller kvinnor. Det är tydligen vanligt att kvinnor slår sina män i en del länder också.Kvinnojourer finns ju inte heller i samma utsräckning som i Sverige i de flesta länder, förmodligen för att utvecklingen inte har kommit dit, ÄN, och dessutom så anser många att vad som sker innom hemmets väggar bör stanna där.Håller också med dig funbun i att det är en kulturell grej, och inte något som man kan skylla på religionen. Jag tror att det i en del andra länder är ok enligt deras kultur att använda våld, men sen tar en del enskilda människor avståd från det ändå. Medans i Sverige så är det enligt våran kultur (nu för tiden) inte ok att använda våld, men ryr sig inte enskilda individer om det, tan misshandlar sina fruar ändå.Frid, Malin.
  • alisandra

    Jag är så nyfiken hoppas bebis kommer snart!

    I Bujars familj föds det mycket små bebisar och i min är
    det lite mitt imellan, jag vägde prick 3kg.

    Jag har precis vågat mig ut och provköra våran nya Rover 75 och guuuud viken bil, älskar den redan.
    Vi tog helföräkring på den, svin dyr.. Men vadfan Aktsam ville inte ens försäkra den, haha.
    Aja, nu har vi löst det problemet iallafall med bilen.. Skönt!
    Vart lite paff att bilfirman tog emot våran bertone edition mot denna. :O Och la pengar imellan det brukar ju dom inte vilja göra, men vi är nöjda med affären iallafall.

    Vad ska ni tjejer göra ikväll?


    MmmJennie skrev 2008-01-05 17:08:37 följande:
    Hej hej tjejer! Nu har ni skrivit himlans mkt igen ;)Såg att en ny tjej hittat oss =) VÄLKOMMEN Tigergirl =) Hoppas du kommer trivas...Ingen bebis ute än.. usch! har skita ont i brösten känns som mjölkstockning =( helt hårda o knöliga... aj aj aj ! Har ont i underlivet...mensvärks känsla.. hoppas det kommer igång snart =) Micorazon: Ja han väger ju ca 3 kg redan nu.. hehe tänk om jag skulle gå på övertid .. shit! Men i min mans släkt är det tydligen vääldigt vanligt att dom får stoora bebisar.. typ 5 kg för pojkar o typ 4 kg för flickor... Hoppas ni får en trevlig kväll...
Svar på tråden Vi som är gifta/tillsammans med/är kosovoalbaner, makedoner, albaner :-D tråd 4!!!!