Vi som är gifta/tillsammans med/är kosovoalbaner, makedoner, albaner :-D tråd 4!!!!
haha, dom är precis lagom.. vi sålde flest sånna eftersom våran andra var stora som dasslock
Mèlie E skrev 2008-02-03 01:15:00 följande:
haha, dom är precis lagom.. vi sålde flest sånna eftersom våran andra var stora som dasslock
Mèlie E skrev 2008-02-03 01:15:00 följande:
Tror jag ska baka semlor nån dag!
hehe, okej. =) du hade tur den gången då!
Mèlie E skrev 2008-02-03 01:17:39 följande:
bebisar luktar godast i världen.
ja, kan ju göra hjärt semlor =) gjorde jag förra året!
nej, det hade inte vi. vi hade inte färdigt eftersom det är så få som köper utan vi gjorde gärna på beställning. men INGET gluten fritt, för det får inte vanliga kondisar göra.. eftersom det finns mjöl överallt endå! lag på det=)
nej, inte än.. får se när det blir av =)
skär ur locket som ett hjärta bara haha
Langos
DEG:
25 g jäst
3 dl vatten
1 stor kokt potatis
1 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl special
1 dl mjöl samt till utbakning
5 dl olja till fritering
FYLLNING:
2 dl gräddfil eller crème fraiche
2-3 klyftor vitlök
salt
hackad rödlök
1 burk, röd stenbitsrom
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat
Gör så här
Rör ut jästen i ljummet vatten och blanda med riven potatis, salt och mjöl. Arbeta till en slät blank, ganska lös deg som får jäsa 35-40 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in lite mer mjöl och dela degen i 16 bitar. Kavla ut dem till ovaler, ca 15 cm långa. Låt dem jäsa ca 10 min på väl mjölat bakplåtspapper.
Häll 3-4 cm olja i en tjockbottnad panna och låt den bli het. Prova med en liten bit vitt bröd. Fritera langosbröden, ett och ett, i oljan någon minut på var sida tills färgen är gyllengul.
Lägg upp dem på galler eller hushållspapper. Smaksätt gräddfil eller crème fraiche med pressade vitlöksklyftor och lite salt. Lägg det på brödet tillsammans med kaviar och hackad schalottenlök.
Jag ÄLSKAR langos