Vi som gör egen barnmat - recept
Mousaka till hela familjen!Detta gillar både vi o vår dotter på 9månader (hon har ätit det sedan hon var 7månader)
Ett gäng potatis (till en större o en mindre form)
Blandfärs
1 st Gullök
1st Vitlök
1 burk Passread tomat (krossad tomat)
1/2 Mörk oxbuljong (till de vuxna)
1/2 msk Vetemjöl
2,5 dl Matlagningsgrädde
Riven ost
Kryddor (ex, grillkrydda, peppar, oregano, salt eller efter smak)
Skala potatis och skär i 0,5 cm tjocka skivor. (Gör så många så att det räcker till att täcka en större o en midre form x2.) Koka i 10 min, låt rinna av o svalna lite grand. Hacka lök & vitlök o bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Krydda i den mängd och med de kryddor du anser att ditt barn kan äta. Tillsätt den pressade tomaten och strö över vetemjöl och blanda runt. Lägg över en liten del av köttfärsen (så mkt så man kan täcka två lager i den mindre ungsformen) i en skål. Tillsätt sedan mer kryddor efter smak och buljongen i köttfärsen i stekpannan. Ta fram den stora o lilla ungsformen och varva med kött färs o potatis, två lager av vardera, börja med köttfärsen och avsluta med potatis. Häll över grädde på båda och strö över osten. Ställ in i ugnen ca 20-30 min. 200 grader. Mixsa sedan ditt barns mat (lilla formen ) till önskad konsistens.
Smarrigt!