Inlägg från: Squeezetoy |Visa alla inlägg
  • Squeezetoy

    Vi som gör egen barnmat - recept

    Kycklinggryta med ris
    (Jag har gett från 6mån) Jättegod enligt mig (om man har lite salt i), pojken var väl inte entusiastisk första gångerna men äter bättre och bättre, menden är grövre i konsisten än annat han ätit så jag tror mest det är den.

    2 kycklingfileér
    1 medelstor morot
    1 palsternacka
    lök (1/4 gul lök ELLER ½ röd lök ELLER 10cm purjo )
    1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
    ½ tsk basilika (kan ersättas med oregano)
    gräslök (kan uteslutas)
    2 dl grädde
    standardmjölk
    3-5 hela pepparkorn + tekula
    matfett

    ris

    Skala och riv moroten och palsternackan på den grova sidan. Grovhacka löken. Grovhacka vitlöken. Lägg pepparkornen i tekulan. Skär kycklingfileérna i ca 3 cm tjocka skivor. Hacka gräslöken. Häll ner allt i en kastrull och häll ner grädden+kryddor. Häll på standardmjölk så att kycklingen täcks. Häll i ½ dl olja eller 2 msk osaltat smör. Koka upp och låt sedan koka på medelvärme i 10-20minuter. (Till kycklingen är klar.)
    Häll av vätskan i en skål, ta upp tekulan med peppar och häll ner maten i matberedaren och mixa så fint du vill ha det. Späd med vätskan.

    Servera med ris.
    (Jag har även serverat med potatispuré och tillsammans med lite grönsakspuré.)

    Frys in det som blir över, även "såsen" från kycklingen.

  • Squeezetoy

    Det här gjorde succé när jag väl lyckats mixa den tillräckligt fint.

    2 kycklingfiléer
    ungefär ½ paprika
    en morot
    lite purjolök ~10cm
    tomatpuré
    olja
    pepparkorn (i en te-kula)
    persilja
    en krossad vitlöksklyfta
    kokades med grädde och creme fraiche och lite mjölk

  • Squeezetoy

    Jag gör på samma sätt som LångaLinda men en del verkar mixa kyckling rå innan de tillagar den.

Svar på tråden Vi som gör egen barnmat - recept