Vi som gör egen barnmat - recept
Väldigt poppis fiskrätt
6 normalstora potatisar
2 dl Findus sommargrönsaker
1 dl ICA broccoli (de är små och fina)
Skala & tärna potatisen och koka med övriga grönsaker tills de är mjuka (5-8 min) Häll av vattnet. Låt svalna. När såsen nedan är klar: kör grönsakerna i matberedare/mixer ihop med lite av såsen, så mixar det sig lättare.
300g sejfilé
1 gul lök
8-10 pepparkorn sammanlagt (vit- svart- & kryddpeppar)
Tina fisken i kylskåp tills den går att skära i mindre kuber. Koka upp vattnet med en lök i klyftor och några hela pepparkorn. Koka i 5-8 min. Häll av vattnet, tag bort lök och pepparkorn. Låt svalna.
50 g smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 msk senap
1/3 pkt frusen dill
vitpeppar
Smält smöret & ta av kastrullen från plattan, sänk värmen till hälften. Vispa ner mjölet, späd med lite mjölk, vispa och ställ tillbaka på plattan och häll successivt i resten av mjölken. När såsen tjocknat: pudra över lite vitpeppar, häll i senapen och dillen. Låt svalna.
Blanda slutligen alltihop och portionera i begagnade matburkar eller vad du har hemma. Det blir ca 7 stora burkar (8-månaders) som är fyllda till 3/4.