• Peand

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    Ida - Ja eller som han och sa - skynda skynda Skrattande Det är nog mer så jag känner nu. Börjar få lite tidspress på mig. Och så sitter jag här på FL Fundersam
    Men det känns som om det inte när någon ide att börja plugga när lillfjant är hemma. Får ta det i kväll när maken tar över ansvaret och jag kan plugga.

  • Peand

    Ida - Kan du träna för mig med, och sola??
    Träna har jag inte gjort på väldigt länge men jag tror att det är helt rätt att göra det nu, framför allt för ryggens skull. Och sola & bada går inte, det är mulet här och "bara"18-19 grader.... Ganska skönt faktiskt Flört

  • Peand

    bubbli - Ifrågasätt inte Skrattande Vara bara väldigt glad.... Och GRATTIS

  • Peand

    Familjen Peura - Grattis  grattis Glad grattis  grattis
    Berätta mera då......


    Hella - grattis till betygen

    Ida - Det där med a-kassan är inte att leka med. Skickar man inte in rätt får man ju tillbaks allt tusen gånger om och det vill man ju inte, man vill ju ha pengar.
    Måste du söka alla uska jobb som finns i landet nu eller hur är reglerna?

    Själv har jag lyckats med att få in mitt andra MVG i vårdpedagogiken. Är lite chockad men jätte glad. Dock rättas omvårdnads kursen av en annan lärare som är stenhård på sin bedömning så nu är det snart slut med MVG dagarna.  Ett VG motsvarar nästan MVG + hos denna andra lärare. Konstigt att det ska vara sådan skillnad....

  • Peand

    Familjen Peura - Hur mycket kommer du att jobba nu då? Heltid eller mindre? Och hur går det med pluggandet? Japp, jag är nyfiken Flört

    Ida - Vad skönt att man inte behöver söka direkt i hela landet. Ja, jag säger skönt även om vissa kan tycka att det är helt galet. Men jag tycker att det är lika galet att man ska behöva riva upp hela familjen eller flytta från pojkvännen för att man ska jobba. För mig skulle det innebära att jag skulle vecka pendla och se familjen under helgerna. Och vilken lön skulle man inte behöva ha om man ska ha dubbelt boende.
    Tur att jag har en termin kvar.
    Och du, tack

  • Peand

    Familjen Peura - Vad bra att du inte släpper skolan iallafall. Och tar det lungt i början. Tar ett tag innan man kommer in i allt vad det gäller jobb, skola och familj. I maj jobbade jag 80 timmar vilket inte är så långt från halvtid plus att jag pluggade mer än heltid. Det är jobbigt och i längden blir det nog väldigt jobbigt men det går om man vill.


    Håller tummarna för dig i morgon och så vill vi ju veta sedan hur det gickFlört

  • Peand

    Ida - Timmar är aldrig fel och oftast kan det bli ganska mycket. Framför allt om man är på flera ställen.

    En fråga... Är det någon som vet om det sjukhus ni bor vid har krav på en viss utbildning för att få jobba där?
    Eller så här... Jag hörde att för att få jobba som uska på lassarettet här i stan måste man ha läst svenska, engelska och matte på gymnasiet. Vet inte vilken nivå och antar att man måste iallafall ha G i betyg. Men jag har ju inte läst matte.... Ska kolla upp det men jag tänkte om det finns andra som har hört liknande?

  • Peand

    Familjen Peura - Vad härligt att det kändes bra, även om det känns i kroppen Skrattande Tar ett tag innan rygg och ben vänjer sig.


    seSSa - Det var ett tag sedan jag fick tillbaks det Flört Men det blev ett MVG på det.... Kör på du så kommer det gå kanon... Vilken kurs läser du nu eller läser du inte alls? Fast det gör du väl i och med att du ska göra denna uppgiften...

  • Peand

    Ericas mamma - Är det medicinsk grundkurs kanske Flört Vi hade iallafall en sådan uppgift i den kursen. Finns en bok som är kanon att ha när man läser den kursen -  De fantastiska människokroppen. Brukar finna på biblioteket, är gammal men jättebra. I den finns det info om den fysiska utvecklingen. Men det finns det nog i de flesta böcker om kroppen. Börja med nyföddhetsperioden, hur vi växer, tonåren, medelåldern och vidare mot kistan.
    Lycka till!

  • Peand

    seSSa - Leta längre bak i denna tråd eller den innan för där gav jag dig en drös med tips när jag höll på med den uppgiften Flört I boken kommer du inte hitta mycket, troligtvis inget. Gäller att sätta sig in i hur du skulle uppleva hälsa om du var ungdom, handikappad eller äldre och svensk eller från en annan kultur.

Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III