• Peand

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    Ida - Njut av lunchen nu. Du är värd var enda tugga Skrattande
    Här skiner solen från en klar blå himmel. Men det är väl bara för att jag ska plugga Ledsen

  • Peand

    Först läser man vissa grunämnen, alltså ämnen som alla ska läsa. Dessa kan dock vara olika beroende på vart man läser och för vem. Sedan när det är klart, efter ca 600 poäng så läser man valbara kurser och det är då man inriktar sig, om man nu vill det.

  • Peand

    Ta det lungt. Det kommer och man behöver inte bestämma det innan man börjar läsa, iallafall inte där jag läser. Och HUR ska man kunna veta innan?

    Jag kommer att läsa sjukvård, geriatrik, lindrande vård, rehab, vårdpedagogik och handledning som jag vet nu. Då tror jag att jag har en bred grund att stå på. Jag kan jobba inom omsorgen men även inom vården. Geriatrik och sjukvård har jag nytta av på båda ställen. Sedan får vi se om jag fortsätter och läser vidare med andra ämnen. Men detta är vad jag vet idag. Och då vet jag INTE vad jag ska jobba med....

  • Peand

    Fröken NollÅtta - Du måste på något sätt komma över det som hände på förra stället och lägga det bakom dig. Annars kommer du aldrig vidare....
    Bit ihop. Det handlar om två ynka veckor som är en droppe i havet när det gäller hela ditt liv. Glöm inte det. Och inte ska väl alla drömmar och hopp få försvinna på grund av två ynka veckor? Vad spelar det då för roll vad det är du gör på praktiken?

  • Peand

    trollmammis - låter som du är färdig uska Glad och som om du trivs. Hoppas på att vara där en dag också, och då får lönerna gärna ha stigit Flört

    Fröken NollÅtta - Min empati det har du, och det vet du, men jag tror det är mer sympati du vill ha.
    Ingen av oss kan veta hur du mår eller förstå hur du känner inför det faktum att du inte klarar av de sista två veckorna för att sedan vara klar.
    Jag kan känna att jag hade bitit ihop och gjord dessa två veckor om de så var att jag skulle byta urinpåsar i två veckor, bara för att bli klar. För mig hade det handlat om att bli klar för att kunna lägga detta bakom mig och gå vidare. Men det är jag och jag vet inte hur då känner när du har en sådan ångest. Men om din ångest är så stor så att du inte klara av att vara inom hemtjänsten/vårdcentralen så kanske du behöver hjälp. Eller släppa allt, ta sommarlov, fundera på vad du vill och sedan göra klart allt till hösten i såfall. Jag vet inte!

    För någon vecka sedan när du fick reda på att du inte var godkänd var du orolig för att göra om det till hösten, eller behöva göra om hela kursen. Nu handlar det om två veckor och sedan klar. Jag hoppas för din skull att du ska hitta styrka till att klara av dessa veckor så du kan gå vidare.

    Vill inte vara elak eller på något annat sätt göra dig ledsen men jag tror inte på att du mår bättre av att jag håller med och bara tycker synd om dig. Jag vill puscha dig och få dig att se hur nära målet du är och vad lite de egentligen krävs, även om det för dig känns jättetungt.

  • Peand

    Fröken NollÅtta - Självklart ska du inte gå dit om du mår så dåligt. Men jag vet inte vad jag ska göra eller vad du vill att jag ska göra.

    Hur skulle du vilja att allt löste sig nu? Det som är gjort är gjort och jag håller helt med om att det är väldigt dålig stil både från APU platsen och skolan som inte informerar dig om att du är på väg att få IG på praktiken. Du fick inte en chans att ändra dig och visa vad du kan. Men det går inte att ändra på nu och det blir inte bättre av att gå och älta det fram och tillbaks heller.

    Vad vill du ska göras nu? Hur och var ska du göra dessa två veckor som uppenbarligen behöver göras för att bli klar?
    Jag vet hur det är att må skit och tvinga sig till att göra saker som man inte vill. Jag har varit i botten av det svarta hålet ett antal gånger och vänt.
    Och hur sjukt det än låter så är det precis det man måste göra ibland för att komma vidare. Efter ett tag kan det släppa och bli lättare.

    Säger det igen!  Förståelse för att du mår dåligt och empati det har jag men jag vet inte om det blir bättre av att jag sitter och tycker synd om dig. Jag vill ju att det ska lösa sig och att du ska komma på en lösning som även funkar med dig. Men det innebär inte att jag inte har förståelse för hur du mår och att det som känns som en kort tid för mig är ett helvete för dig.  

  • Peand

    Ida - Tur att man har ätit, annars hade jag ju blivit vrålhungrig när man läser om allt gott du har ätit idag. Och det låter så smarrigt....
    Betygen glänser hela vägen bort till mig, tar på mig glasögonen för att inte bländas för mycket Skrattande

    Fröken NollÅtta - Tyvärr är det nog allt så att du måste göra praktiken som har med sjukvården för att få godkänt i den kursen. Barn och ungdomssjukvården är en annan APU. Vi har den kursen och i alla 200 poängskurser ingår det APU eller hospitisering (stavs det så??) alltså en "gå brevid inte göra något själv" period. Det är det som är lite tråkigt tycker jag. Praktik är bra men jag ser ju det också som att jag tar lån i fyra veckor för att jobba, och då känns det inte lika roligt.

    Vad skönt att du har hela vägen fram till oktober att göra klart praktiken. Då hinner du ju ladda om och se vart du vill vara och vilka som kan ta emot dig.

  • Peand

    Fröken NollÅtta - Jag förstår hur du tänker....
    Men du, om du tänker läsa vidare till ssk direkt finns det väl egentligen ingen anledning att läsa barn och ungdomssjukvården heller? Är det inte så att man kan söka jobb som uska efter 2 terminer på ssk utbildningen? Eller är det tre terminer....

    APU med två barn, make och studier är tufft, jag vet. Man är ju hänvisad till kvällar, andra alternativ finns inte, jo det är klar, de där stackars dagarna när man var ledig fanns ju också. Men visst var det tufft, det kan jag inte sticka under stolen med....

    Ida - Då kanske jag kan åka till dig och äta när det är dags att fira mig Flört 

  • Peand

    ericas mamma -  Men..... Varför inte det? Ledsen Går det troll i denna tråd när det gäller praktiken?

  • Peand

    God morgon på er! Japp, det är morgon här - otroligt. Men våra killar som vill klockan 9 så vi har precis avklarat frukosten. Härligt!

    Ericas mamma - säger som alla andra att frånvaron bör du ju få fixa till utan att det ska påverka betyget.  Den andra biten är väl lite svårare att fixa till över natten. Men Idas förslag om att ställa frågor som kan leda till en dialog är riktigt bra. På så sätt kommer man igång.....

Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III