Inlägg från: Fröken NollÅtta |Visa alla inlägg
  • Fröken NollÅtta

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    Ida 84 jag har också gjort 3, första på Åkerby äldreboende, andra terminen på avd 14 gyn på D.S, termin 3 på Pallitiv på Dalen (men jag avbröt den då jag inte fixade den).

    Nu går jag termin 3 igen på distans och är nu på gynakuten och sen förlossning 3 veckor.

    Den bästa är nog än så länge gyn akuten, får se om jag ändrar mig snart

    I dag ska jag plugga, trodde jag skulle göra det i går, men det blev aldrig av. Var och shoppade istället och kom inte hem förrän kl 17.45 och sen var jag såååå trött.

    Hur många veckor har ni kvar innan ni slutar? Jag har 3 veckor, eller 4 egentligen, men det blir väl inte så mycket plugg då utan mest återträff i skolan och avslutningslunch för dem som vill.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Ida 84:  Vilken inriktning läser du?

    Peand: Tidiga morrnar, lång resväg, gravid och massa som dog hela tiden var för mycket. Handledaren var inte en dugg pedagogisk och jag trivdes helt enkelt inte. Tyckte att vissa där behandlade pat efter principen att dem är ju nästan döda då kan man göra vad som helst som att sätta KAD utan bedövning tex.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Hur blir man av med ont i halsen? Måste bli bra innan tisdag...PANIIIIIIK!!!!!


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Ida 84: Vi väljer inriktning inriktning termin 3, psykiatri eller sjukvård? Kan du söka usk tjänst utan nån av dem?
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Norrbagge skrev 2007-04-29 22:09:50 följande:
    Fröken nollåtta:"-dem är ju nästan döda då kan man göra vad som helst som att sätta KAD utan bedövning tex."Du MÅSTE ju anmäla detta!!!
    Visste inte, dem sa att han känner ju inget. Jag tyckte det verkade märkligt då jag såg att han grimerserad av smärta. Dagen efter var han död

    Kan man anmäla nu, detta var ju i nov 05. Det var en uska och en ssk elev och så jag. Jag tittade ju bara på när uskan gång på gång försökte pressa ner KAD:en och jag frågade faktiskt om dem inte skulle ha på nån bedövningssalva, men näää då.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Norrbagge skrev 2007-04-29 22:13:47 följande:
    Jag läser föresten också till usk:a och skulle blivit klar nu i Juni. Men jag ska läsa med.grunden till hösten istället eftersom vi blev utan lärare i den kursen. Och jag kan inte lära mig hela kroppen UTAN undervisning. Så då skjöt jag upp det helt enkelt.Sen så får vi se nu om jag klarar min APU. Är på infektions avd. på SuS och jösses.. min höggravida kropp orkar inte med det alltså! Alldeles för tungt å högt tempo.Men på Onsdag får jag veta om jag får en ny plats.Imorgon ska jag iaf. vara på medicin mott. och sticka hela dagen, ska bli skit kul! Jag älskar verkligen att sticka, trots min egen fobi.. hehe jag är väl sadist eller ngt?
    Hur 17 fixar du kursen utan kunskap i anatomi? Stora delar av utb på ju på med grund.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Löööv skrev 2007-04-29 22:14:21 följande:
    Någon annan som tycker uskeutbildningen är lite överkurs innom vissa områden?. Om jag ska arbeta med gamla lär jag tappa allt jag lärt mig jättefort!
    Jo, måååånfa kurser är för mycket bara. Jag som ska jobba inom förlossning tex har ju ingen som helst nytta av geriatrik kursen jag läste termin 2 tex och en massa annat man fått pränta in i skallen.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Norrbagge skrev 2007-04-30 15:45:39 följande:
    fröken nollåtta: det går faktiskt bra, vi läser ju mkt anatomi i sjukvården. Går igenom cardia, thorax och sånt.. men självklart så är jag ju rätt lost på mkt. Men med.grund var ändå en av de 3 kurser som var satt nu innan APU:n och vi e ju klara 3 veckor efter den. Sista datum för med.grund är 21 Maj, vi är klara 15 Juni.Så det är nog tänkt att man ska klara den utan den kursen hur som helst..Åh det var såå kul å sticka idag, hehe I löööv it!
    Imponerande att du fixar det. På vår skola så bygger den kursen på hela utbildningen typ så man fattar vad alla pratar om när dem säger cor, tex.

    Som vanligt så är jag så seeeg med att att gå och lägga mig i tid, så imorgon komme rjag alldeles säkert vara skittrött. Ska vara på praktiken kl 13.30 imorgon, men har en hel del att ordna med innan jag ska dit.

    Jobbar kväll så jag kommer väl hem en sisådär kl 22.30 och ska upp kl 04.30 dagen därpå då jag börjar kl 07. Har ju över 1 tim resväg till APU-platsen men det är det värt

    Rapporterar nog därför inte imorgon hur dagen på förlossningen varit, utan ni får hålla er till tåls ända tills på onsdag kväll
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    jajja skrev 2007-05-01 18:15:48 följande:
    Har just köpt (elelr beställt) sjukvårds boken, tänkte ligga steget före i höst.Vad läser ni för något?Har ni fått några roliga uppgifter som jag skulle kunna få ta del av?Anledningen till min överambition är att jag måste börja läsa matte B på kvällstid vid sidan om skolan på dagen och behöver klara matten för att komma visare.Samtidigt vill jag inte köra i de roligaste ämnena.
    Hela boken har vi läst i korta srag, men din skola jajja fokuserar på andning, astma, angina pectoris (kärlkramp) och hjärtinfarkt. Tänk så här, allt som drabbar äldre, (du vet dem tror ju bara vi uskor söker oss till geriatriken )
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand skrev 2007-05-02 16:36:34 följande:
    Hej på er!Idag var det lungt här inne....Själv har jag slitit mitt hår när jag varit på jakt efter information om någon annan kulturs syn på sjukdomar och behandlingar. Tror jag blir galen.... Gav upp nu på eftermiddagen men känner mig inte nöjd så här sitter jag igen. Kvällen bli lång....Att det ska vara sååååå svårt att hitta vad de tycker om hälsa och sjukvård....Hoppas att ni andra har haft en bättre dag....
    Vad har du för bok?

    Vissa folkgrupper skäms ju för att söka vård tex, dem vill inte känna sig omhändertagna.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III