Inlägg från: Fröken NollÅtta |Visa alla inlägg
  • Fröken NollÅtta

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    Nån som varit med om att det kan spruta ut blod vid kapillär prov? Jag var med om det hos en pat häromdagen. Det hände även när en erfaren skulle ta venprov på henne och då utbast uskan -ojdå,vältränad!! Vad menar hon? Har vältränade pat mer lättflytande blod eller nåt?

    Jösses, vilka förväntningar jag har på mig själv och av andra nu till veckan. Min sambo blev typ som besviken att jag kände som jag kände igår. han har väl svårt att fatta psykiskt hur jag funkar, jag menar jag är helt besatt av detta nästan med bebisar och förlossning och allt det. Spenderar ju rätt många timmar här på FL och så ser jag det bara som JAHA när jag väl kommer till det jag drömt om i åratal.
    Vissa där behandlar ju en som luft också och det underlättar ju inte precis. Handledaren är ju lite besvärad av att ha mig också verkar det som. Hon ser väl mina frågor som dumma, för henne går allt på rutin, men för mig är nästan varje moment nytt. Hon var mer intresserad av att lära mig alla förkortningar och så men det sa jag att jag kan och mer därtill om graviditet och allt. Har ju läst BM kursbok så jag kan mer än vad folk tror, men när jag väl var inne hos en födande igår i fullt värkarbete så var det som att....HJÄLP!!! vad fan gör jag nu då!!?? Ska mätaren vara sådär och hon tycker det pressar på bakåt och shit när det gjorde det för mig så tog det 30 min och så var Klara ute och hjälp och vad fan gör jag nu och panik och allt!!!   Ja, det är svårt att förklara!!
    Alla andra var ju coola, men jag gick runt där och kände mig bara så jävla dum. tror inte jag platsar på en förloosningsavdelning och jag är så jävla besviken på mig själv. Trodde jag skulle ÄLSKA det så enormt och så känner jag bara att det känns konstigt.
    Så svårt att sätta ord på det, em hoppas nån här kanske kan förstå som varit i nån liknande sits själv.

    Hur fixade ni det?


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Fan , nu kommer tårarna trots att jag inte vill. Fan. varför känner jag såhär. Inte kan jag prata om det heller. Killen fattar ju nada och typ -det ordnar sig och chefen kan jag ju absolut inte gå till för då är det Adjööö till sommarjobb!!

    Har ju pluggat för det här i 3 år och så blir jag helt...vad??? Känner mig så FJANTIG och VILSEN där!!!

    Det är nog ingen som förstår vad jag känner, alla drömmer väl om att få komma till förlossningen.

    Vad ska jag göra nu då??? Trodde jag ville bli BM, och nu känner jag att nääähääää, verkar ju inte alls som min grej. Känner mig ju bara dum som åskådare vad ska jag då inte känna mig som BM.


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Ida 84: Näää, jag har ingen att prata om det med som förstår . Min kille som ex han tar det med som att ja,ja det ordnar sig. Han tror att det bara handlar om att komma in i det så går det på rutin sen.
    Det är inte det, jag känner mig bara så fel där.

    Just nu så är jag stressad då vi ska åka iväg. får skriva mer senare.

    Känns skönt att få "prata" av sig med nån som förstår.


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Vilka bra svar du skriver Ida 84, tack för att du tar dug tid. Du har helt rätt, men hur sjutton ska jag göra av all nervositet på tisdag? Sedan vlir man undanskuffad när det börjar hända saker som födsel, EDA eller nåt liknande som kan vara intressant att se. Jag vill ju gärna vara med och se en födsel för att se om det liksom lossnar då...att jag inser DÅ att ÅHHHH det är ju så givande att få jobba med det här som jag drömt om, nu är det bara...ja jag vet inte. Ville på nåt sätt hjälpa kvinnan som födde igår, men jag visste inte hur. Det ända jag kunde göra var att påminna henne om att andas och ha koll på värkmätaren. BM tryckte bak på hennes rygg och hennes man var ju hennes stöd och jag kände mig i vägen bara.
    Trodde jag skulle hantera det bättre, men näää.

    Nu väntar hela familjen på mig så jag måste ge mig nu, men återkommer ikväll.


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand: Kapillärprov=stick i fingret inte armen.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Ni har så rätt tjejer, men det svåra är ju att läsa av mammorna, alla är ju olika. En del kanske hade tänkt sig massage under förlossningen sen så visar det sig att hon inte alls vill bli tagen i under förlossningen.

    Jag var så bestämd när jag själv skulle föda mitt senaste barn att jag skulle absolut inte ha EDA och jag skulle absolut föda på pall, men det blev EDA och det blev på knä jag födde.

    Jag har kunnat slappna av idag så pass att jag längtat lite tillbaka, men sedan så kommer paniken när jag läser här igen och inser att på tisdag är det dags igen.

    Jag kännert mig ändå säkrare i rollen som uska nu när jag är ute till skillnad hur jag kände mig förra gången jag var ute (hösten -05) och det är ju skönt att det går åt rätt håll iaf.

    Jag måste fråga en annan sak som inte har med det här att göra. Skyltar som uskor har på sig, får man såna av sjukhuset eller är det mitt ansvar att beställa och betala det? Tänkte nu när jag snart är färdig om man skulle ha en sån.


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Ida: Jag kommenterade Peand, då hon skrev arm och kapillärprov tar man i fingret, det man tar i armen heter venprov.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand: Så ofta? Why????
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Ska ni inte ut på APU ni andra? Var ska ni vara? Hur länge?

    Jag är nu på förlossningen på D.S i 1 vecka och sedan BBS i 2 veckor. Efter det så är jag färdig uska


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand:

    Hade du gravditetsdiabetes då eller har du typ 1 eller 2 diabetes?

    Ida 84: Får kolla upp det där med skyltar, vet ju att D.S har egna skyltar om man jag nu skulle jobba där.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III