Inlägg från: Fröken NollÅtta |Visa alla inlägg
  • Fröken NollÅtta

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    Jonna3: Ska värmen komma imorgon? Inte en dag försent, synd bara att man ska vara inne hela dagen.

    Imorgon börjar allvaret på riktigt känns det som. Första dagen på praktiken!!
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Precis det jag inte vill ska hända, verkar hända. Jag håller på att bli sjuk!!! Får INTE vara det, INTE nu!!! Är sjukt trött, ont i huvudet, täppt i näsan, hosta, fryser och har feber. FAN så jädra typiskt.
    Fär väl käka Alvedon och hoppas på det bästa. Huvudsakern är att jag är kärnfrisk tills nästa vecka då jag ska pyssla om dem små bebisarna

    Lovar att rapportera er så gott som varje dag, får se hur min ork är Kommer säkert vara slut imorgon. Gå upp kl 04.30 och komma hem 17 är ju inte precis det gör i normal fallet.

    Imorgon börjar jag i alla fall först kl 08.30.

    Jonna 3: Första veckan så ska jag vara på gyn.mottagning. Men sedan from den 30 april så ska jag vara på förlossningen

    Nu ska jag dricka en kopp te och sedan så ska jag lägga mig och sova. Det var läääänge sen jag gick och la mig kl 22


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Hemkommen från första dagen på praktiken. Trivs super och haft det så kuuuul  idag.
    Fått tatt emot pat. själv och tatt urinsticka, grav.test, hB och CPK.
    Har inte fått vara med vid nån VU än, men det kommer nog.

    Kommer jobba dag (8-15.30) tis, ons och tors och kväll (13.30-20.15) på fredag.

    Har träffat min handledare på förl nu och hon är väl inte den trevligaste kanske. Jag känner ju inte henne, bara hälsat på henne som hastigast, satt ju mitt uppe i en CPK då när hon kom

    Skulle ju praktisera natt på BB Stockholm, men det är ändrat nu till enbart dag eller kväll, men det är okej, huvudsaker är ju att jag får vara där och öva, öva och öva.

    Har redan blivit tillfrågad om vad jag ska göra efter avslutad utb. dem är väl intr av att anställa mig, men jag vill ju först se om jag kanske får viket på förl först innan jag tackar ja till nåt annat.

    Klarar jag praktiken så får jag ju viket på förl och det är klart jag ska fixa praktiken, vad annars


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Sov inge i natt, men alla symtom på förkylning var som bortblåsta när jag steg upp imorse och jag var ovanligt pigg och glad för att vara jag kl 05.55

    Nu är jag trött i huvudet, fast jag trodde jag skulle vara tröttare än vad jag är.

    Mina fötter gör oooont, trånga skor efter en dag då man stått mest är inte att rekommendera. Skavsår på höger häl, blåsa på tårna också. Aj, aj, aj!!!


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Det gör sååå ont i mina vader, fötter och nacke just nu. Jag bara ber till högre makter att det känns bättre imorgon.

    Snart dags för sängen igen, känns konstigt att gå och sova redan nu när man är van att häcka framför FL sent in på småtimmarna.
    Ska upp kl 05.35 så....


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Ida 84: Jag har scholl tofflor på jobbet, men när jag skulle till jobbet imorse så tog jag på mig ett par gympadojor som var lite småtrånga, inte så farligt....förrän jag skulle hem efter att ha stått en hel dag i typ 7 timmar. Gissa om det gjorde ont...JA SOM F*N!!!

    Fick be sambon att hämta mig nere vid station för jag hade så ont så att det skar som knivar i hälen och i tårna. Kom hem och mycket riktigt fullt med blåsor och skavsår. Lagom kul.

    Nu känner jag mig bara stel i vaderna och övre delen av ryggen, men jag kan ju inte känna mig som en pensionär efter bara 1 dag

    Nu SKA jag sova så jag pallar upp kl 05.35 imorrn!!! Rapporterar imorgon kväll om hur den andra dagen gick!!
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Ida 84: Vad, ska Didaktus flera vändor till Göteborg och Uddevalla? Eller har jag fattat fel?

    Blåsorna känns bättre idag, fick ta vinterskorna idag för det är dem ända bekväma skor jag har

    Andra dagen på praktiken. Idag är jag mör, riktigt ordentligt MEGA trött. Sov ju knappt nåt natten till måndagen då jag bara låg och vände och vred på mig och nu inatt då jag verkligen trodde att jag skulle sova gott då låg jag i nåt konstigt dvala och tänkte på CRP, och CRP pen och grav tester och LPK och en massa tester. Gick väl igenom nån bearbetning av dan kanske

    Idag har det varit lugnt. Knappt nån patient alls, så jag har mest suttit och inte gjort nåt. Försökte mig på att prata med en av BM där för att höra mig för om utbildning och osv, men hon var inte så fascinerad av att berätta om sin egen utbildning så det gick inte alls.

    På eftermiddagen så kom det en jättetrevlig BM som jag arbetade ihop med och eftersom det var så lugnt så hann vi prata jättemycket och hon berättade att BM utbildningen är den roligaste utb hon nånsin gott och så känner hon ju min BM som förlöste mig när jag födde mitt första barn så det var ju kul. Dessutom tog ju den BM som förlöste mig när jag födde mitt första barn hand om efterskötseln när mitt andra barn föddes.

    Det var en tung sak idag, ett ma på en som lyckas bli gravid på 3 IVF försöket. Åhhh, vad ledsen hon var och jag förstår. Det blev skrapning direkt.

    Sedan tog jag g-test på en som har tagit bort livmodern för x antal år sen Smart huvud man är. Fast det stod inte på remissen så jag ovetandes om det när jag gjorde det.

    Annars har jag haft gott om tid att öva idag, så idag så har jag tagit blodtryck ett flertal gånger på en massa uskor som ställt upp.
    Jag har även tagit venprov 2 ggr på samma person (en av uskorna) och jag var så nervös och kan ni tänka er att jag satte det både gångerna

    Min handledare säger, att du kan ju visst!! Varför säger du att du inte kan för??  Trodde jag inte kunde
    Men samtidigt så hade hon väldiga tydliga vener, får se hur det går imorgon när jag ska ta på chefBM

    Fick höra idag att det inte alls är mycket venprovtagning på förlossningen och det känns ju tryggt, men ändå så är chefen där på att jag verkligen MÅSTE kunna ta venprov för att kunna jobba där.
    Men om man inte tar det så ofta så blir man ju ganska så ringrostig väl?

    Min lärare dök oväntat upp idag Hon sa att jag skrev till dig, men vem f*n sätter på datan när man kommer hem kl 17 efter sin första praktikdag trött och eländig? Inte jag iaf.

    Men nu ska jag kolla!!


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Fick ett otrevligt mail ifrån min lärare som hoppat av. Hon skrev att jag har en aggressiv framtoning Vaddå!?!? Jag är inte aggressiv mot nån utan skäl och med tanke på hur hon behandlat mig så kanske dert inte är så jävla konstigt.

    Jag frågade snällt hur det kom sig att hon ska sluta mitt i sådär och på det får jag svaret att det ska du skita i. Vem är det som har attitydsproblem egentligen?

    Sedan har hon påstått saker som att förlossningen inte är akut, och min nya lärare fattar inte varför den inte är det. Min förra lärare sa att hon inte kan godkänna en katstrofövning gjort för 3 år sen, men den nya lärare gör ju det, så det är ju väldigt konstigt.

    Sedan så har min gamla tydligen försökt nå ansvarig ssk på APU men inte lyckats, inte ett dugg konstigt att hon misslyckas då jag inte ens nämnt ett nr till nån ssk utan till BM.

    Jag är verkligen glad över att jag slipper den gamla sur kärringen faktiskt, den värsta jag haft. Usch usch usch.

    Min nya verkar ju inte heller mycket att hänga i gran. Verkar ha noll koll. Hon sa idag att du måste fixa en bedömning från din APU och skicka den till mig. Jag sa att den ska ju med till skolan på återträffen. Vilken återträff sa läraren? Tala om koll.

    Snart slutar jag ju på den skolan, skönt!!!

    Är det nån av er här som ska läsa vidare till ssk eller nåt annat? Vad??

    Jag har blivit jättesugen på att läsa vidare till ssk och sen BM, men jag ska nog jobba ett tag, över sommaren iaf. Får jag inget jobb efter sommaren så pluggar jag in en del ämnen jag behöver för att kunna söka.

    Nån som vet vad jag behöver läsa för att få grundläggande behörighet? Har BARA läst omvårdnadsprogrammet 3 terminer på komvux.


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand: Hur ska jag kunna hålla det i minnet och inte bli ringrostig gällande venprovsprovstagning om man inte tar det så ofta?
    Enl BM så tar man det nästan aldrig där så jag tycker det är konstigt att dem har det som krav. men det är klart, det är ju bar om man kan det.

    Det är inte så otäckt att ta det, men det är så många moment på små detaljer som man lätt glömmer bort, tex att inte sätta på korken på nålen utan att fiska upp korken. Att inte ta ut nålen utan att lätt trycka en tuss mot och inte ta på huden när du spritat osv osv.

    Jag får inte säga nåt resultat till pat, det tar läkaren. Kan ju väcka väldigt mycket känslor och tankar om jag säger att att du har nog UVI eller nåt sånt. Så ingen fara!!

    Vi skrattade gott jag och BM efteråt!!
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand:  Åhh, vad bra.

    jag vet ju att man måste ha MA B+SH A i särskild behörighet. Har varit hemma i 2 år med barn och är över 25 så jag vet inte om man kan kanske söka på 25:4?

    NK B kan jag ju tillgodoräkna mig då jag läst omvårdnad och med grund.

    SV A+B, ENG A, MA A+B samt SH A, räcker det för att kunna söka?
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III