• Peand

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    seSSa - *asg* har precis skrivit den första sidan i ett arbete som jag nu inser kommer att bli väldigt långt.... Med andra ord - Japp, för 10 minuter sedan Skrattande
    Hur går det för dig då?

  • Peand

    seSSa - Visst är det uppgift 4 a-c jag håller på med. Har båda böckerna jag med men har hittills inte användt dem, skriver från min överkokta hjärna. har precis satt mig in i hur en ungdom tänker på hälsa. Tänk på hur du själv tänkte när du var 15 år och hur du idag skulle tänka om du var det igen.
    Lite om äldre och funktionshindrade finns det ju men jag tror även där att det är "bara" att tänka sig in i hur man skulle uppleva detta om man var i den sitsen.

    Är än så länge bara på a delen, kan bli klurigt att få till b biten men då får man ta med den kunskap vi fick i etiken om olika kulturer, tankar och funderingar.

    Vad är det du har fastnat på och kan jag "sparka" igång dig tro Fundersam

  • Peand

    seSSa - I denna uppgift har du nog inget alternaiv utan måste gå från egena tankar hela tiden. Fakta finns ju inte riktigt då det du uppfattar som hälsa kanske är rena ohälsan för mig och vice versa. Och då är det svårt att veta hur ungdomarna tänker.

    Men precis som jag skrev förut till dig så tror jag inte att de tänker så mycket på hur framtiden blir utan lever mer i nuet. Vem bryr sig om man får KOL när man är 80 år, såvida man inte har träffat någon med just KOL och vet vad det innebär.
    All hälsopropagande som finns idag, ideal, droger, rökning, sprit, att passa in och socialisationen.
    Det är en riktig svammel uppgift och sådana passar ju tydligen mig Skrattande

  • Peand

    seSSa - Klart att du kan!

    Om du skulle ha vart med om en trafik olycka som gör att du hamnar i rullstol och aldrig kan gå mer hur skulle du då känna? Förbannad och arg över att du sitter där du sitter och känna att inget spelar någon roll eller tacksam att du överlevde och kan röra resten av kroppen? Tänka på hur man lever för att få leva så bra som möjligt resten av livet eller känna att läget är kört och röka på och frossa i mat?

    Om du är gammal, är du då tacksam att du vaknar varje dag eller arg och irriterad över att benen värker och ögonen blir sämre? Känner du någon mening med livet eller kan det lika gärna vara slut och är det någon ide att gör så som läkaren säger att du ska. ex röra på dig och sluta röka. Du ska ju iallafall snart dö, eller?

    Lek med tanken Flört 

  • Peand

    Jonna - Klart att vi peppar, det är ju en given sak, tycker jag iallafall.
    Och du, jag kan ju säga så här att gå från 0 meter till två timmar på en dag var ingen hit heller. Men så kan jag ju aldrig göra något med måtta heller Skrattande
    Idag blev det linnement (hur stavs det Fundersam ) och bil....

    Ida - Alltså inget dåligt samvete idag. Lata jag tog bilen båda gångerna.... Och kväll ska jag äta tårta för min lillebror fyller Skrattande

  • Peand

    Ida -  Ledig under helgen är jag inte Ledsen Jobb, plugg och familjen.... Dessutom fyller min lilla stora kille 9 år Förvånad på tisdag. Tur att jag har lillplutten också Flört

    Vi läser också minst 1350p för att kunna säga att man har en utbildning som klassas som uska.

    Fröken NollÅtta - Är du säker på att det "bara" är 1050 p? Ida har ju rätt....
    Jag tror inte att det är ok att läsa 1050 och sedan söka jobb som uska. Eller du har kanske läst mer...

  • Peand

    Ida - Om jag har förstått min syo och coach rätt så är vi klara till att stanna vid 1350 p men får gärna läsa mer Flört Men vid 1350p har vi den behörighet som krävs för att få söka uska tjänster.  För det var ju detta med att man inte är uska förrens man har fått en sådan tjänst Fundersam Krångligt eller man kan ju undra varför man inte kan få kalla sig uska innan man fått en tjänst som det. Tror inte att det är så många fler yrkesroller som har det så...

    4 år sedan du tog körkort Fundersam hmmm, ska inte tänka på hur länge det sen jag gjorde det!

  • Peand
    Bride of Rocky - Vad menar du med att man måste ha jobbat 6 månder innan man pluggar vidare? Hänger inte riktigt med där om jag ska vara ärlig Generad

    Jonna - Måttlighet finns inte i mitt vokabulär. Allt eller inget. Tyvärr slutar det ju ofta med inget då allt knäcker mig och kroppen Skrattande Så totalt knasig man är!

    Ida - Klart att man inte hänger med när tiden rinner iväg. Myndig... Det var ett tag sedan det med Flört

    Delfi - Kul att du gillar praktiken men visst är man ganska slut efteråt. Just detta med alla intryck! Men man lär sig massor.

    Carrolina - Välkommen till oss. Du kommer klara det galant då du dessutom har praktisk erfarenhet och kan relatera till verkligheten. Det är något som jag saknar....
  • Peand
    Bride of Rocky - Då är jag med, fast ändå inte Skrattande har aldrig hört talas om något sådant och senast i måndags när jag pratade med coachen skrattade hon och undrade om jag skulle läsa alla ämnen eller om jag skulle nöja mig med 1350p. Dessutom så sa hon själv att man kunde ju läsa sedan när man började jobba och ta ett ämne då och då.
    Men det är kanske olika.

    Carrolina - jag började i smyg i början av oktober och läste vård och omsorg på halvfart, sedan började jag på "riktigt" från 1/1 i år. Så en termin är snart klar. Eller snart och snart.... Ska läsa fram till sista juni och sedan lite semester=jobb!
    Att vara uska är ju en stor fördel just anställningsmässigt. Där jag hoppar in nu har de flera tjänster ute men det ska bara vara uskor. Vårdbiträdena börjar försvinna och det tror jag blir mer och mer vanligt att det plockar in uskor.

    Fröken NollÅtta - Låter som om du har fullt upp om dagarna. Men samtidigt låter det roligt.
  • Peand

    Då sitter jag själv här igen då Flört

    Har den store sonen hemma idag då han är så allergisk så det är lite tufft nu. Ögonen rinner och han är så svullen runt hela ögonpartiet, för att inte tala om vad näsan rinner. Och då de skulle vara ute hela dagen idag och även i morgon i skolan tyckte jag att han har det bättre här hemma. Vet själv hur trött man bli när man är allergisk.

    seSSa - Får du ihop något? Har snart a uppgiften klar men jag tycker inte det blir så många sidor. Samtidigt kommer jag inte på så mycket mer att skriva om heller. Kan inte göra så mycket mer....

Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III