Inlägg från: Telgekickan |Visa alla inlägg
  • Telgekickan

    Del 3: Vi som började utredning i okt /nov -06.

    Hej postade denna fråga i vanliga forumet men frågar här med, för ni kanske har bra koll

    Har fått reda på att min gynekolog vill att jag kollar upp mina hormonprover i en utredning och jag sitter här med en remiss men blir lite konfunderad på om hon inte missat att kryssa i testesteronvärdet? Har någon en remiss hemma som är ikryssad eller vet någon vilka prover ni tog i er utredning? Vill kolla så min gynekolog kan sin grej, ibland börjar jag nämligen tvivla.

    Dessa är i kryssade:

    S-TSH
    S-fritt T4

    S-FSH
    S-LH
    S-Prolaktin
    S-Progesteron

    Men inte testestoron varför inte? Sen är jag så besviken, skulle testat nu i denna menscykeln men hon sa någon gång under den men nu ringde jag och hon sa optimalt dag 3 i cykeln.Suck. Och jag hade heller inte blivit informerad om att man ska ha varit vaken i minst två timmar före också. Därför jag börjar tvivla på hennes kunskaper här.

    Hjälp mig någon? Hur ser er remiss ut eller kan ni råda annars eller se om nåt saknas?

    Jättetacksam för hjälp så jag vet om vi måste byta gynekolog.

    Kram Kickan

  • Telgekickan

    Cilota: Ja jag blev också förvånad när jag ringde och frågade och hon sa att vissa av hormonproverna kräver att man ska ha varit vaken i minst två timmar före. Jag får väl fråga när jag lämnar in på huddinge sjukhus, att de kan besvara mina frågor om jag ska lämna in ytterligare prover och så snabbt ringa min gynekolog och be om remiss ang detta . Konstigt för man får ju själv ta tag i hela utredningen hos henne känner jag och påminna "vi vill lämna hormonprover" osv. Dags att byta mottagning tror jag.

    Tack för svaret och tack för lyckoönskningen! Önskar dig detsamma

    Kram Kickan

Svar på tråden Del 3: Vi som började utredning i okt /nov -06.