Inlägg från: Danbala |Visa alla inlägg
  • Danbala

    Hur kokar man ris????

    Jag kokar långkorningt, alltid med gott resultat, såhär:

    Mäter upp vattnet i kastrullen. Smular ner köttbuljong i vattnet. (En tärning per 5 dl, ungefär.)

    Kokar upp vattnet. När det kokar, drar jag kastrullen av plattan och sänker plattan till ettan. Så mäter jag upp riset i kastrullen, !/2 dl ris per dl vatten. Rör om med en gaffel, sätter på locket, och ställer det på plattan. Sedan får det stå där i ... tjugo minuter, ungefär?


    [En del är för dumma för att ha ångest. Det är smart. (Jan Stenmark)]
  • Danbala

    (Sedan när det kokat klart, rör jag om, lägger locket på, går ut i vardagsrummet för att säga att maten är klar, fastnar vid TV:n tills det är reklam, så jag antar att jag omedvetet låter riset lufta sig lite lätt... )


    [En del är för dumma för att ha ångest. Det är smart. (Jan Stenmark)]
Svar på tråden Hur kokar man ris????