Hittade detta på www.alltomdiabetes.se/view.asp
"Under en graviditet, framförallt under andra hälften av graviditeten, minskar den gravida kvinnans insulinkänslighet och insulinbehovet är i slutet av en graviditet 2-3 gånger större än före graviditeten. Orsaken till den minskade insulinkänsligheten under graviditeten är bland annat att det i moderkakan bildas hormoner som sänker insulinkänsligheten.
Alla kvinnor klarar inte av att tillverka så mycket mer insulin än normalt som krävs för att hålla blodsockernivåerna nere på en normal nivå. Ofta, men långt ifrån alltid, rör det sig om kvinnor som på grund av övervikt redan före graviditeten har en låg insulinkänslighet och därmed en bukspottkörtel som går på högvarv för att tillverka tillräckligt med insulin för att hålla blodsockernivåerna på en normal nivå. Det är då vanligt att insulinbehovet under framförallt den senare delen av graviditeten blir så stort att bukspottkörteln inte klarar av att producera allt det extra insulin som behövs och blodsockret börjar då stiga."
Om jag fattat rätt har detta inget att göra med hur mycket socker man äter - men givetvis, om man redan har fått grav. diabetes, så spelar sockret man får i sig en avgörande roll. Men jag tror inte socker i sig kan framkalla diabetes.