• mossan

    Oktober - 04 Det mesta av det bästa!

    wyrm-- lägg mobben en bit bort då så du måste gå upp o göra det.

  • mossan

    fan när man väl bestämmer sig för o ringa runt till folk så e d ingen som finns på plats bara för det..

    måste ringa min gamla chef.. d e nåt jag drar mig för verkligen.. hua.. hon e inge trevlig prick en riktig surkäring..
    måste ju ha arbetsgivarintyg och arbetsbevis/tjänstgöringsintyg från henne.. dels till utbildningen o dels till a-kassan..

    måste även ringa husvärden och fråga vad som händer m snickarna som skulle fixa hålet i hallen åt mig.. börjar känna att jag faktiskt vill ha upp en hatthylla nu.. d blir fruktansvärt stökigt utan en hatthylla.

    jag e så nöjd f.ö med vår skohylla den är ju som en bänk o så många fack för skorna under.. det är så bra så man kan sitta där. o amira kan sitta där när jag ska ta på skorna o så.. kanon.. d e så härligt o få köpa massa saker till lgh o göra fint utan att nån annan lägger sig i..

  • mossan

    vad ska jag skriva i ett personligt brev egentligen.. hur mkt kan jag avslöja om vår situation utan att d verkar konstigt?? jag menar hela vårt liv kretsar eg kring vad som hänt så d känns som jag måste ta med det men jag tvekar ändå.. alltså man behöver ju inte skriva detaljerat om allt men en del.. i stora drag o liksom berätta hur d fört oss hit o allt.. är rädd att de ska tro att ja bara e nå psykist nervvrak lr så o inte vilja ha mig m i utbildingen.

    om jag skulle skriv tex att jag e ensamstående mamma nu efter att jag tog modet till mig och lämnade min man efter att han misshandlat mig under lång tid.. e d för mkt?? bör jag inte nämna det lr?? usch vad svårt o veta..  men d e ju d som format mig som person idag o hur jag är idag.. mkt starkare o klarar mkt mer.

    svammel svammel svammel..

  • mossan

    nää vad dött det var här.. ingen action what so ever på en hel timme..

    har suttit med ansökan om brottskadeersättning o fyllt i.. har fått veta att de har en handläggningstid på 4-6 månader för alla.

    fyy vad drygt.. så typ 1 år efter brottet kan jag möjligen få ut mina pengar då.. ska skicka in den imorgon.. måste bara skicka m bevis om att domarna har vunnit laga kraft..

    måste ringa till domstolarna för o få det..  o d är var d lunch nu..

    ska väl också ta o käka lite lunch här.. magen kurrar... men VAD ska jag äta då tro... o vad sjutton ska jag laga åt amira till ikväll..

    blir pot mos o köttbullar m lingonsylt o ev brunsås om jag har nån.. gör åt mig nu så får amira äta d ikväll.. men vad ska JAG äta ikväll då då?? hmmm svårt d här...

  • mossan

    pratade m nån ang barnomsorg i rågsved nu.. 2 min m t-banan härifrån..

    hon skulle kolla upp d o höra av sig till mig om d fanns nåt, det lät iaf mer positivt än för högdalen.. sen kan jag ju ha henne kvar i kö för högdalen.

    har dock kollat att bussen som går till huddinge där jag då ska plugga till våren om jag kommer in på utbildningen går även förbi rågsved så d går ju alldeles utmärkt då o hoppa på bussen där o åka till huddinge.. en resa som härifrån ska ta ca 12 min.. nära o bra.. annat än 1 dryg timme..

    nu ska jag iaf kasta mig ut i lokaltrafiken igen o hämta hem lillan.

  • mossan

    hej...

    idag blev d mcdonken efter dagis.. jag var så trött så jag nästan somnade på t-banan på väg dit idag o kände att amira kommer ju också o vara jättetrött o jag orkade inte stå o bråka med henne i köket ikväll så vi tog d enkla alternativet

    så nu e vi hemma.. mätta o belåtna o amira e redan tandborstad o ombytt till pyjamas nu o bänkad lite framför nalle.. tycker inte hon ska behöva  gå direkt i säng när vi kommer hem..

    vi var till mcdonken i globen området o där hittade jag först en 20:a på golvet.. tack så mkt tänkte jag o stoppade den i fickan o sen hör jag nån som ropar malin..  tänker ju att d inte kan vara mig de ropar på för jag känner väl ingen här.. men efter de fortsatte ropa så vände jag mig om o de var en familj som jag lärde känna när vi bodde på d skyddade boendet. o mamman var ju gravid då o fick bebis efter de flyttat ut o nu fick vi se honom för första gången.. så söt.. men amira skrämde slag på honom.. hon vill så väl ju men han blev så rädd.

    när vi skulle gå från dagis så kramades amira o hennes pojkvän o så gav de varandra en jättelång puss smack på munnen.. ingen liten kortis puss utan d var som värsta kyssen.. gud vad jag skrattade åt dem.. han har ju varit sjuk i vattkoppor ett tag nu o var tillbaka idag o de har säkert saknat varandra de e sååååå söta.

    på väg hem ringer en ansvarig för barnomsorgen i rågsved o säger att d finns en plats åt amira på ett dagis där o hon kan börja redan 26/10.. de skulle skicka information o allt hem till mig.  så jag har d säkert i övermorgon..

    o på tors kommer de o byter min spis också.. d går framåt nu..

     känns ändå vemodigt o byta dagis.. jag älskar amiras kontaktperson där.. hennes älsklingsfröken baabo o så pojkvännen då.. men d blir skönt o ha närmare till dagis o hon skaffar snart nya kompisar som hon har roligt med d e nog svårare för mig

  • mossan

    missix-- usch vad otäckt.. d påminner mig om nåt jag läste i metro idag om en liten kille på 3 år som satt ivagnen o en lastbil körde på den.. han klarade sig utan en skråma men vagnen blev helt krossad framtill.. han hade änglavakt.. o d hade tydligen du med.. vad e d med lastbilschaffisar eg.. de ser tydligen ingenting när de kör..

    *kramar om*

  • mossan

    har varit inne på stockholms stads hemsida o kollar på d jag tror e amiras nya dagis, d fanns två till på samma gata men båda de var montessori o jag tror inte d var d som hade ledig plats.. då skulle hon väl sagt d.. iaf så tar d 4 min härifrån till det dagiset.. o bussar går alldeles i närheten till huddinge också så jag kan lämna på dagis o sen åka till huddinge om jag nu kommer in på utbildningen där..

    tar väl ca 10 min därifrån till huddinge.. d e ju ingenting.. gud så skönt o slippa pendla 2 timmar varje morgon o varje e.m..

    nu e d sovadags här iaf.. sen ska jag mumsa lite gille havrekakor med choklad på.. mmmmm mums.

  • mossan

    im ska jag ringa o höra om kontaktuppgifter för amiras nya dagis så jag kan ringa dem o boka tid för o göra ett besök m amira så snart som möjligt.. om d e d dagis jag tror d e så verkar d jättebra iaf.. stor gård o en liten skog bakom där de brukar göra utflykter o sånt.. låter bra.. e så nyfiken o vill dit o kolla så snart som möjligt.

    kan ju ta d på tors när de ändå ska komma m spisen så kan amira vara ledig då ju o så kan vi åka o kolla på dagiset o sen hitta på nåt tillsammans..

    ser fram emot 4min till dagis mot för 1 timme drygt dit o samma hem igen..

  • mossan

    ozzan- ja.. helt plötsligt så flöt allt på bara.. sååååå skönt.

    iso.. jag föreslog också golvet för wyrm tidigare..

Svar på tråden Oktober - 04 Det mesta av det bästa!