• Nyfiken gul

    Våra bästa husmorstips!! Häng på o sprid din kunskap!

    Härmed öppnas tråden för alla våra bästa husmorstips vi sitter o ruvar på...

    Här får allt plats mellan himmel o jord som rör allehanda tips på hur man löser diverse problem...

    allt från hur man fjällar en fisk bäst till hur man få bort vinfläckarna på bästa duken...

    Alla såna här tips man läser om i veckotidningarna....

    Ös in med dom!!!

    VÄLKOMMEN!!!!
  • Svar på tråden Våra bästa husmorstips!! Häng på o sprid din kunskap!
  • Tbulle

    Här verkar det ju finnas en hög med rengöringsexperter så jag frågar er:
    * Hur tar man bäst bort gammal ingrodd skit under badkaret? Det är inte städat där på många år. (Efterlämnat av förra ägarna..)
    * Och avloppet vid badkaret. Hur rengör man bäst där? Det kommer stundtals rätt otäck stank därifrån. Nån som har bra tips för det sitter förmodligen längre ner.
    Hoppas på hjälp!

  • Nyfiken gul
    Tbulle skrev 2006-11-10 14:57:59 följande:
    Här verkar det ju finnas en hög med rengöringsexperter så jag frågar er:* Hur tar man bäst bort gammal ingrodd skit under badkaret? Det är inte städat där på många år. (Efterlämnat av förra ägarna..)* Och avloppet vid badkaret. Hur rengör man bäst där? Det kommer stundtals rätt otäck stank därifrån. Nån som har bra tips för det sitter förmodligen längre ner.Hoppas på hjälp!
    så här har jag gjort med badkaret:  Blöt ner golvet - gärna med duschslangen, ös på med grönsåpa eller YES-diskmedel eller VIM.....  ös på riktigt mycket och låt det ligga någon timma - skura sen med riktig borste - gärna en vanlig skurborste med skaft.  Spola av .  Gör sedan en gång till likadant.  Spola till sist av med riktigt hett hett vatten. Torka efter med allrengöring o mopp. NU borde golvet vara rent under badkaret!

    Avloppet: Ta bort silen och vinkla upp röret - ta gärna loss röret o skölj ur det i badkaret - skölj gärna igenom med såpa eller diskmedel så gamla tvålrester löses upp ordentligt.

    ta bort hår o annat snusk i avloppet - häll ner hett vatten i avloppet o skölj rent det - skura ur med VIM - för att motverka dålig lukt kan du hälla ner ättika och låta verka en stund i vattenlåset.
  • Kixen

    kålle och ada: Motortvätt... (det har sagts förut och det tål att sägas igen )

  • Pneu

    kålle och ada - testa först med vanlig tvål (gnugga med en tvålbit) eller galltvål (som det står på förpackningen), innan du går på det tunga artilleriet med motortvätten...

  • Tbulle

    Nyfiken gul - Wow! Tack! Vilka kunskaper! Det blir till att storstäda badrummet imorgon!

  • Kullan från Dalom

    Nån sa nått om bakpulver skulle kunna ta bort te och kaffe fläckar i kopparna.. Hur gör man då?? Har man i det med vatten eller diskar man med det..

  • Trolla75

    Bakpulveret har väl en slipande effekt, själv skulle jag nog testa å hälla lite tillsammans med lite varmt vatten i koppen och sedan diska ur med diskborsten... Det borde ju gå med bikarbonat också, det har också slipande effekt.


    (¯`°?.¸ ♥ Mamma till Wilma och ny bebis i magen med bf 17/2 `07 ♥ ¸.?°´¯)
  • JejDii

    apropå att göra rent i badrummet... tipset om WC-anka tror jag att jag sett tidigare också.

    Använde wc-anka av en slump på avloppsgallret i badrummet, och det blev skinande rent, antar att det funkar bra på golvet också då...

    Minns inte om det var wc-anka med nån speciell färg man skulle ha (gissar blå)

Svar på tråden Våra bästa husmorstips!! Häng på o sprid din kunskap!