• Swenglish

    Har ni brödet i kylskåpet?

    Jag har sett folk som har brödet i kylen. Har ni det? Varför? Vi har det inte i kylen utan i en låda.Finns det fördeöar/nackdelar med att ha det i kylen?

  • Svar på tråden Har ni brödet i kylskåpet?
  • susannas

    Vi har det i frysen och tar fram efter behov.

  • sleeping sun

    Vi har vårt i frysen och tar fram skivor efter behov. Annars möglar det alltid. Jag är såååå trött på att slänga halva bröd.


    Stolt mamma till Marcus
  • Swenglish

    Nej, det var väl det jag tänkte!Jag undrar om de som har det i kylen tror att det håller längre där, fast det är tvärtom?

  • Zabina

    Men det ÄR så att brödet håller sig längre i kylen, sen att det blir torrt & tråkigt och inte smakar detsamma är en annan sak. Men det håller längre i kylen...

  • Jennie Brunflo

    www.brodinstitutet.se

    "Bröd behåller sin färskhet bäst om det förvaras i rumstemperatur i en väl försluten påse. Kylskåpsförvaring gör att brödet snabbt blir torrt, grynigt och får en gammal smak."

    Med andra ord så håller sig brödet bättre i rumstemperatur.

  • Smultron och glass

    Om brödet blir tort, grynigt och får en gammal smak fortare i kylskåp, hur kan man då säga att det håller sig längre i kylen?

  • Jennie Brunflo

    Smultron och glass:

    Jadu, det undrar jag också.

  • babytjej

    jag förvarar det på micron i köket..

  • annca

    Formfranska o annat skivat bröd i frysen. Allt annat framme. Hinner oftast inte bli gammalt!


    ~*~ Det är lättare att prata än att säga något ~*~
  • Zabina

    Det håller sig längre så till vida att det inte möglar lika snabbt i kylen. Om man MÅSTE välja så äter man nog hellre torrt & grynigt bröd än mögligt. Alltså borde juh det då betyda att det "håller sig" längre!

  • Zabina

    Jag påstår inte att man ska förvara brödet i kylskåp. Det blir tråkigt och smakar inte gott! Bättre att äta upp det så snart som möjligt eller möjligtvis frysa det. Men det var inte frågan. Frågan var: varför folk har brödet i kylen. Och faktum är att brödet(iaf vitt) inte möglar lika snabbt där. Det var bara det jag ville få fram...

  • Danbala

    Vi köper helst sådant som går bra att ha i frysen och plocka fram några skivor av vid behov. Rostbröd, polarkakor, rågkusar etc.


    [...fnord...]
  • lussa

    Nu när barnen flyttat har vi brödet i kylskåpet, jag tycker det fungerar utmärkt.
    Har inte märkt att det blir torrt, tycker det smakar bra.

  • Fåret Shaun

    Jag tror att folk som förvara brödet i kylen, kanske inte har plats för det någon annanstans.
    Jag skulle aldrig lägga en limpa i kylen, men folk stoppar det mesta i kylen pga just platsbrist.

  • Monstermamman

    Nope, har inte mer bröd uppe än vad som går åt på en dag och dagen efter.

  • miLLus

    köper alltid sånnadär bröd som går att frysa och sen rosta..
    Ibland äter vi massa bröd ibland inga alls.. känns mer säkert att ha dem i frysen så man inte behöver slänga massa om man råkar glömma att äta mackor ibland..
    Och just nu är vi bara två som äter mackor så det går inte åt så jätte många


Svar på tråden Har ni brödet i kylskåpet?