Linus Wahlgrens avslöjande ord om ekonomin.
Linus Wahlgrens avslöjande ord om ekonomin. - Foto: Foto: STELLA Pictures/Patrik Österberg, SVT

Linus Wahlgren om ekonomin – Pernilla och Bianca betalar: ”Får stå och lida”

Linus Wahlgren har gått i sina föräldrars fotspår som skådespelare. Nu talar han ut om sin ekonomi – och familjens förmögenhet.


Linus Wahlgren är den yngsta sonen i syskonskaran Wahlgren. Han har likt sina föräldrar och äldre syskon valt att leva ett liv i rampljuset. Han är en framgångsrik skådespelare och musikalartist och har medverkat i flertalet produktioner, däribland ”Hundtricket”, ”Book of Mormon” och ”30 grader i februari”. 

Men hans karriär var inte självklar för honom. När han var yngre ville han bryta sig loss från det underhållningsarv som kommer med efternamnet Wahlgren. Han studerade ekonomi och drömde om att utöva tennis professionellt, men ändå drogs han till underhållningen – efter hans medverkan i ”Rederiet” fanns det ingen tvekan. Och med föräldrar som Hans Wahlgren och Christina Schollin fanns skådespelaryrket redan i blodet. 

Foto: Jari Kantola - 2022-07-19 Allsång på Skansen från SollidenscenenPå Bilden: Christina Schollin, Hans Wahlgren, Linus WahlgrenCOPYRIGHT STELLA PICTURES/Jari Kantola

Linus Wahlgren om ekonomin 

Men att vara en del av en av Sveriges kändaste familjer kan dock sätta käppar i hjulet ibland. Till Expressen berättar Linus hur han han fått kämpa för att bli tagen seriös i branschen. 

– Jag vet att det var många producenter och rollsättare som drog lite i nödbromsen när de hörde namnet Wahlgren. Samtidigt så vet jag inte hur många gånger jag fick förfrågningar om att vara med i diverse lekprogram eller Melodifestivalen. Men det är inte det jag vill göra, och det tog några år att jobba sig igenom den ”väggen”, säger han till tidningen.

Det må ha tagit några år med blod, svett och tårat men idag är Linus en väl etablerad skådespelare. Men hans karriär kommer inte med enorma mängder pengar, iallafall inte om man jämför med övriga familjemedlemmar.

– Haha. Ja, de skrattar hela vägen till banken. Det är det som skiljer oss. 

Reportern frågar då om Linus är familjens fattiga konstnär. 

– Exakt! Som får stå och lida på scen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT - STOCKHOLM 20170104Linus Wahlgren, norska musikalskådespelerskan Samantha Gurah och Per Andersson är redo för premiären av musikalen "The book of Mormon" på China Teatern.Foto: Fredrik Sandberg / TT / Kod 10080

Bianca och Pernilla betalar 

Linus påpekar att om man jämför med storasyster Pernilla och hennes dotter Bianca Ingrosso, som båda har gjort raketkarriärer och tjänar enorma summor pengar, så ses han säkerligen som den fattiga konstnären. 

Däremot går det ingen nöd på Linus. Han förklarar att både Pernilla och Bianca är oerhört generösa och gärna delar med sig av sin framgång. 

– De är så generösa att jag behöver inte lida. Jag klagar inte på min egen tillvaro. Jag är supernöjd med vad jag har. Sen att det går så jävla bra för deras business, det är bara kul. Herregud. Grattis!

MISSA INTE: 

Vad är sodavatten? Vi reder ut!

Då kommer barnbidraget 2024: Alla datum

Vad kan man kasta på brudparet istället för ris? 

/
/
/
stats