Laila Bagge har renoverat huset i snart tre år
Laila Bagge har renoverat huset i snart tre år - Foto: Youtube

Laila Bagges mardrömsbesked – bryter ihop efter händelsen

Laila Bagge har haft några turbulenta år. Nu berättar hon om händelsen som fick henne att bryta ihop.


Mediaprofilen Laila Bagge, 51, har setts och hörts i flera av de största tv- och radioprogrammen under de senaste 20 åren. De senaste två åren har varit turbulenta för Laila som gått igenom både en separation och en enorm husrenovering som dragit ut på tiden. 

Laila Bagge var med i "Svenska powerkvinnor" Foto: STELLA Pictures/Roja Studios

Laila Bagge och Korosh Kananian separerade efter nio år

Under våren 2024 meddelade Laila Bagge att hon och sambon Korosh Kananian hade valt att gå skilda vägar efter nio år tillsammans. 

– Jag och Korosh har brutit. Och vi är vänner. Det är inte mer än så. Vi fick nio fantastiska år tillsammans och vi är fortfarande vänner, berättade hon till Expressen efter separationen.  

Laila och Korosh träffades under en utekväll 2015. De fattade genast tycke för varandra och sedan inleddes en nio år lång kärlekssaga. Laila har tidigare berättat för Aftonbladet om deras första möte. 

– Jag var egentligen väldigt trött och var nog väldigt dryg och ville egentligen bara åka hem tror jag. Då var det min kompis som sa att vi tar bara ett glas vin och sen kan du få åka hem. Sedan stod han där och så tyckte jag att han var ju charmig. Och blev genast på lite bättre humör, sa hon då.

Paret har varit öppna med att de under relationen försökte skaffa barn, men att de tillslut valde att avsluta försöken. 

– Vi försökte och vi kände att nej, livet går inte bara ut på att hålla på att försöka om och om igen.

Laila Bagges skräckupptäckt med huset 

2022 påbörjade Laila, vad som skulle bli, ett litet renoveringsprojekt i sitt hus på Lidingö. Tanken var att källaren skulle byggas ut och att de skulle få ett större vardagsrum, men i samband med renoveringen upptäcktes att väldigt mycket var felbyggt. Såpass felbyggt att de fått in svartmögel i källaren. 

Projektet blev därmed komplicerat, något som Laila tidigare har berättat för Expressen

– Alltså mitt hus är en katastrof. Utvändigt ser det ut som ett jävla byggprojekt hemma hos mig, för vi har dränerat och byggfirman har inte gjort jobbet klart, sa hon till tidningen i januari 2024 och fortsatte: 

– Hela fucking huset är ett enda stort jävla svart hål. Vi har svartmögel i hela källaren. Och det ska jag säga dig, att det inte är billigt att göra ny dränering. 

Stora glädjen när huset stod klart

Efter mer än två år av byggkaos verkade det som att Lailas hus äntligen repade sig, på Instagram visade Laila nyligen upp det uppfräschade huset. I videon syns både husets "före" och "efter".

"Efter 2,5 år av renovering, och ett kämpande med att få bort svartmögel, och inkompetenta byggare som byggt fel till fantastiska byggare som byggt rätt äntligen är kits rum i källaren klart! Nu är det bara dräneringen, takrännor och trädgård kvar som inte är helt klart. Allt löser sig med lite jävlar anamma och tålamod."

Laila i tårar – efter mardrömsbeskedet 

Men Laila fick inte njuta speciellt längre. Knappt en månad efter att inlägget skrevs kom nästa enorma bakslag. 

I mitten på oktober drabbades stora delar av Sverige av ett kraftigt regnoväder, och Lidingö drabbades hårt – specifikt Lailas hus. 

– Det läckte ju in vatten till och med. På den sidan måste man göra om den. Jag började faktiskt gråta för jag orkar inte mer med det här, berättade hon i ”Rix Morronzoo” under måndagen.

– Jag var helt knäckt.

På radiokanalens Instagram visade de tragedin då vatten runnit in i källaren och det bildats vattenpölar. Till Expressen berättade Laila om känslorna några dagar efter upptäckten: 

– Ja, vad ska jag säga? Tredje gången gillt, skrattade hon.

Under fredagen tvingades hennes byggare rycka ut för att hantera den uppkomna situationen.

– De pumpade ut vatten i fyra timmar, brunnen var överfull. Men nu har de löst det problemet.

Hon berättade att deras dräneringssystem var felbyggt från början. 

– Vi får bara riva upp precis allting i stället. 

Ekonomiska bakslaget

Den lilla renoveringen slutade med ett 2,5 år långt byggprojekt, och det har sannerligen kostat radioprofilen som menar att de mesta av hennes inkomster går till huset. 

– Det finns inga försäkringar som täcker det här, det har man fått lära sig, förklarar hon för Expressen

Laila Bagge vill dock inte berätta exakt hur mycket det kostat. 

– Om vi säger så här: Det mesta av mina inkomster går till huset just nu.

– Min livsfilosofi som jag alltid har haft är att pengar bara är pengar. Det är inte det viktigaste i livet, det är hälsan. Är det bara det här det handlar om, ja då är jag lycklig så länge jag och mina barn är friska. Det värsta som skulle kunna hända är att, ja, jag får sälja skiten.

/
stats