Här kan du läsa mer om Lasse Berghagen!
Här kan du läsa mer om Lasse Berghagen! - Foto: Arkivbilder. Foto: Fredrik Sandberg / TT, CLAUDIO BRESCIANI / TT

Lasse Berghagen: Barnen, sjukdomen och så mycket tjänar han

Lars Nils Berghagen, mer känd som Lasse Berghagen, är en känd musiker och låtskrivare i Sverige. Här kan du läsa mer om Lasse Berghagens barn, vilka han varit gift med, vilka låtar han ligger bakom och hur mycket han tjänar. Du hittar också information om den sjukdom han tampats med den senaste tiden.


Lasse Berghagen är en av Sveriges kanske mest folkkära musiker. Han har lett program som "Allsång på Skansen" och ligger bakom låtar som "Teddybjörnen Fredriksson" och "Stockholm i mitt hjärta". Här kan du läsa mer om Lasse Berghagen!

Lasse Berghagen: Ålder

Lasse Berghagen är född den 13 maj 1945, vilket innebär att han är 78 år gammal.

Lasse Berghagens barn Malin och Maria

Malin Berghagen

Malin Berghagen är dotter till Barbro "Lill-Babs" Svensson och Lasse Berghagen. Malin är född den 11 maj 1966 och är idag 57 år gammal.

Hon arbetar som hälsoprofil och har skrivit flera böcker om yoga. Malin är tillsammans med Martin Charlton.

Maria Berghagen

Lasse Berghagen har även en dotter som heter Maria Berghagen. Hon är född den 1 mars 1976 och är idag 47 år gammal. Mamma till Maria är Eva Berghagen.

Maria Berghagen jobbar med affärsutveckling på Olof Röhlander AB. Maria är tillsammans med Olof Röhlander.

Foto: STELLA Pictures/Robert Eklund, Jari Kantola/STELLA PICTURES - På bild: Martin Charlton och Malin Berghagen samt Olof Röhlander och Maria Berghagen.

Fru och fruar genom åren

  • Lasse Berghagen var gift med Lill-Babs mellan 1965-1968.
  • Sedan 1975 är han gift med Eva Berghagen.

Lasse Berghagens sjukdom

Under sommaren blev Lasse Berghagen tvungen att ställa in flera av sina framträdanden. Anledningen var att han tvingades åka in på sjukhus till följd av hjärtproblem, något som dottern Maria Berghagen uppgav för Aftonbladet då:

– Pappa har hållit på i flera vändor med hjärtat och han gjorde ju en operation för några år sedan. Han åkte in i lördags då han märkte att något inte var okej. De röntgade honom igår morse och såg att de behövde göra en ballongsprängning där de går in i armen.

Därefter kom beskedet att han drabbats av en blodförgiftning.

– Han hade blodförgiftning, då har man ju en bakterie i kroppen, sa Eva Berghagen, fru till Lasse Bergahagen, till TT då och fortsatte:

– Det kan vara hjärtat också, den här bakterien kan sätta sig på olika saker.

Lasse Berghagen på Barbro "Lill-Babs" Svenssons begravning

Lasse Berghagen var gift med Lill-Babs mellan åren 1965 och 1968. Lill-Babs gick bort våren 2018, och under hennes begravning läste Berghagen upp en känslofylld dikt.

Lasse Berghagens längd – hur lång är han?

Lasse Berghagen ska enligt uppgifter vara nästan 2 meter lång, närmare bestämt 1 meter och 98 centimeter.

Låtar med Lasse Berghagen

Lasse Berghagen ligger bakom låtar som:

  • En kväll i juni
  • Stockholm i mitt hjärta
  • Teddybjörnen Fredriksson
  • Min pappas stora skor
  • Ding Dong
  • Till Stockholms skärgård
  • Sträck ut din hand

Lasse Berghagen i "Allsång på Skansen"

Lasse Berghagen var programledare för "Allsång på Skansen" åren 1994–2003. Därefter tog Anders Lundin över stafettpinnen. Därefter var det Måns Zelmerlöw, sedan Petra Marklund och sedan Sanna Nielsen. Idag är Pernilla Wahlgren programledare för "Allsång på Skansen".

Innan Lasse Berghagen var Allsångsledare var det Bosse Larsson som höll i taktpinnen på Sollidenscenen på Skansen i Stockholm.

Lasse Berghagens lön – vad tjänar han?

Enligt uppgifter från Skatteverket som Familjeliv tagit del av hade Lasse Berghagen en fastställd förvärvsinkomst på 861 100 kronor 2021. Han hade även ett överskott av kapital på omkring 43 400 kronor det året.

I nuläget finns det inga uppgifter om 2022.

/
/
/
/
/
/
/
stats