Efter falska orden om Lasse Berghagen – Malin Berghagen öppnar upp: "Inte mitt jobb att läxa upp"

Lasse Berghagen har legat nersövd i en vecka till följd av komplikationer han fick under en hjärtoperation. I lördags rapporterades det felaktiga uppgifter om Berghagens tillstånd, något som Malin Berghagen nu uttalar sig om.

Malin Berghagen uttalar sig om Mix Megapols uttalande om Lasse Berghagen.

För en tid sedan kom beskedet att den folkkäre musikern Lasse Berghagen, 78, förts till sjukhus till följd av bröstsmärtor. Det hela visade sig att vara blodförgiftning som i sin tur ledde till att en av Berghagens hjärtklaffar angreps av bakterier. Han fick då genomföra en hjärtoperation.

Under den operationen uppstod komplikationer, och Lasse Berghagen har sedan dess legat nersövd på Karolinska sjukhuset i Solna.

Beskedet har drabbat många runt om i Sverige och det har rapporterats om Lasse Berghagens tillstånd på flera håll. Men under lördagen spriddes också falska uppgifter om 78-åringens tillstånd.

Dödförklarades under Mix Megapols sändning

Det var under en sändning hos radiokanalen Mix Megapol som Lasse Berghagen dödförklarades.

– Det är fruktansvärt att det skett, säger Anna Chrona, kommunikationschef på Bauer Media som äger radiokanalen, enligt Aftonbladet.

Senare under lördagsmorgonen gick radiokanalen ut med en dementi, enligt Anna Chrona. Bauer Media ska även göra en utredning för att säkra att liknande misstag inte händer igen.

"Det är inte mitt jobb att läxa upp"

Nu har även Malin Berghagen, dotter till Lasse Berghagen, uttalat sig om den olyckliga incidenten.

"Det är inte mitt jobb att läxa upp en klumpig anställd på en mediakanal. Det får deras chefer göra", skriver hon i ett inlägg på Instagram och tillägger:

"Jag och familjen har fullt upp med att bejaka kärlek, livet, hälsa och omtänksamhet. INTE klumpig eller nyhetstörstande journalistik eller bristande teknologi. Vi har liiiiiiite annat att göra liksom."