Pernilla och Christian gifte sig i september 2024
Pernilla och Christian gifte sig i september 2024 - Foto: STELLA Pictures/Patrik Österberg, Fredrik Sandberg/TT

Pernilla Wahlgren om äktenskapsförordet – Christian blir utan

Pernilla Wahlgren och Christian Bauer gifte sig i september 2024. Nu berättar Pernilla om äktenskapsförordet.


I mitten på september 2024 gifte sig Pernilla Wahlgren och Christian Bauer för andra gången när de bjöd in sina nära och kära till en hejdundrande fest i Marbella. Det lyxiga bröllopet ägde rum på Finca la concepción, enligt nöjessajten Hänt och det blev en storslagen och dyr fest. Priset för ett bröllop på Finca la concepción landar nämligen på cirka 182 000 kronor – och då ingår endast lokalen för bröllopsdagen. 

Det verkar som att bröllopet blev fantastiskt för både gäster och brudparet. På Instagram har Pernilla delat med sig av några bilder från den lyckliga dagen.

Festligheterna pågick i dagarna tre innan det nygifta paret begav sig på en härlig smekmånad till Sri Lanka och Maldiverna. 

Gifte sig två gånger 

Enda sedan Christian Bauer friade till Pernilla under en familjesemester till fjällen i december 2022 har paret planerat det storslagna bröllopet i Marbella.

Därför kom det som en chock för många när paret avslöjade att de blivit äkta makar under vintern 2023. Vid tiden berättade Pernilla att de ville göra en intim ceremoni med enbart sina närmsta närvarande, eftersom de ändå behövde gifta sig Sverige innan den stora bröllopsfesten. 

Senare framkom det att det intima vinterbröllopet var tillägnat Hans Wahlgren, som vid tiden var obotligt sjuk i cancer. Hans somnade in i sviterna av sjukdomen bara några månader senare. 

Pernilla och Christian gifte sig i Lidingö kyrka i december 2023. Foto: STELLA Pictures

Pernillas förmögenhet

Pernilla Wahlgren är en framgångsrik entreprenör och driver flera företag. Och hennes hårda arbete har sannerligen givit henne klirr i kassan, enligt uppgifter från Skatteverket hade Pernilla Wahlgren en fastställd förvärvsinkomst på svindlande 7 587 000 kronor 2023. Jämnt fördelat på årets tolv månader ger det henne en månadslön på 632 250 kronor. 

För att skydda sin förmögenhet har hon och Christian upprättat ett äktenskapsförord innan de blev man och hustru.

Pernilla Wahlgren har varit allsångsledare på Skansen i två somrar. Foto: Mickan Mörk/TT

Avslöjandet om äktenskapsförordet – Christian får inget

I ett avsnitt av podden "Wahlgren & Wistam" berättar Pernilla om ett brev hon fått skickat till sig där brevskrivaren menar på att Christian Bauer enbart är ute efter Pernillas pengar. 

"Hej, du har ej byggt din villa själv. Du är bortskämd. Bauer tog dig för pengarna. Lär dig arbeta. Sluta ljug", står det i brevet som Pernilla läser upp.

Pernilla försvarar sig mot anklagelserna i det olustiga brevet. 

– För det första vill jag säga…Har jag sagt att jag har byggt det här huset själv? Jag kan ha taggat lite hantverkare och folk som har byggt det här åt mig. Nej jag har inte byggt det här huset själv så jag ljuger inte, förklarar hon och fortsätter:

– Bauer…Om han tog mig för pengarna…Stackarn om han gjorde det. För vi har ju äktenskapsförord så han får inte så mycket pengar av mig, skrattar Pernilla i avsnittet. 

Läs mer: Pernilla Wahlgren rasar - efter händelsen i hemmet: ”Problem”

Foto: STELLA Pictures

Det står i äktenskapsförordet 

Men vad står egentligen i parets äktenskapsförord? I början på januari 2024 kunde Hänt avslöja vad som kommer hända med parets egendomar vid en eventuell skilsmässa. 

I äktenskapsförordet framkommet det bland annat om Pernilla och Christians egendomar – och att de båda kommer behålla allt de själva äger om de skulle skilja sig.

”All egendom som envar av oss nu äger samt all egendom som vi i framtiden kommer att förvärva, skall vara vardera makens enskilda egendom vari den andre av oss således inte skall ha någon giftorätt.”, skriver paret och fortsätter:

”Detsamma gäller all egendom som vi kan komma att erhålla genom arv, gåva eller testamente.”

Christian Bauer kommer alltså inte få ta del av Pernillas förmögenhet, om de skulle välja att gå skilda vägar i framtiden. 

MISSA INTE: 

Bianca Ingrossos kärlekslycka – efter åren som singel ”Dejtar”

Allt om Håkan Thörnström: Fru, barn och Kockarnas kamp

Allt om Peo Thyrén: Familjen, karriären och den kristna tron

/
/
stats