• Vickan31

    Vi som till slut blev gravida med IVF

    Clemmentina skrev 2024-01-24 11:29:16 följande:

    @vickan31 Fy sjutton, vad jobbigt. Vilken tur i oturen med en ny tid imorgon. Det hade ju varit olidligt att vänta en hel vecka! Kul också att det blir exakt när du går in i vecka 20. Vi ska göra ett tillväxtultraljud imorgon. Så spännande och roligt att vi är flera i gruppen med ultraljud samma dag! 


    @zaro Åh håller tummarna för att det ser bra ut med fostervattnet imorgon och att det blir en bra planering framåt. Du får uppdatera hur det går! 


    Ååh men har du också ultraljud imorgon, vad roligt som sagt att vi är flera och jag hoppas av hela mitt hjärta att allt ser bra ut för alla våra bebisar! Hjärta Det blir verkligen en spännande dag imorgon Glad Ser fram emot uppdateringar! 

    Orkidé8181: Så spännande att det kändes som att något var på gång, då kanske det inte är länge kvar nu innan ni får träffa er nya lilla familjemedlem! 🥰
  • Vickan31
    Clemmentina skrev 2024-01-25 10:48:59 följande:

    @Vickan31 Hoppas allt går/har gått bra för er idag! Valde ni att ta reda på könet? :) Allt såg bara bra ut för oss. Så skönt att se den lille igen!


    Ååh vad underbart att höra att allt såg bra ut för er idag, så mysigt att få titta till läget där inne igen! 😍💕 Vi har ultraljud om två timmar och ska ta reda på könet om det går och om allt är som det ska givetvis, börjar bli lite nervös! 
  • Vickan31

    Åååh men vad fina ni är som tänker på mig idag! 😍 Ultraljudet tog lite tid för bebisen levde rövare där inne och vägrade att vara stilla eller ligga i de positioner som barnmorskan ville, haha. Men allt såg bra ut, både med alla organ och storleksmässigt att den har vuxit som den ska, så jag grät av lättnad och glädje! Hjärta Vi fick även veta könet, så jag tänkte avslöja det för er nu!

    .....

    .....

    .....

    Vi ska få en dotter! 🥰

  • Vickan31

    Zaro: Tusen tack för grattishälsningen efter mitt RUL, och framför allt blev jag ju så glad att det gick bra på ditt ultraljud samma dag! Det låter ju positivt att fostervattnet börjat öka lite och bra att de följer er med så täta besök nu, så hoppas vi att fosterhinnan har läkt snart Hjärta Jag har också moderkakan i framvägg, så jag förstår vad du menar med att fosterrörelserna inte känns lika tydligt då med moderkakan som ?stötdämpare? emellan. Vad intressant att fler ultraljud ökar chanserna att barnet blir vänsterhänt, det hade jag ingen aning om! Angående järnvärde så har jag bara kollat det en gång hittills i graviditeten och då låg mitt ferritin på 129, så jag kan inte bidra med bra tips eller insikter ännu tyvärr.


    Clemmentina: Stort tack för dina fina ord, det känns som en fantastisk lättnad att allt såg bra ut nu på RUL! Hur mår du? Hjärta


    ivf90: Vad bra att du bad om ett tidigare datum för RUL och tänk att ni fick se er livs levande, sprattlande, friska bebis!! 😍 Eran dotter, så stort! Hjärta


    Melsson: Ååh men tack bästa du, nu kan jag verkligen släppa den värsta oron och försöka njuta och planera för en framtid tillsammans med våran alldeles egna lilla dotter! Hjärta Det känns fantastiskt, fortfarande lite som en dröm ändå! Längtar tills jag börjar känna ordentligt fosterrörelser, jag tror att jag känner lite nu men det är lite otydligt på grund av att min moderkaka sitter i framvägg. Håller verkligen med dig om att det är sjukt långt mellan besöken, hade önskat att det var lite tätare även under graviditetens första 26 veckor eller så.


    Grimaserar: Tack snälla, jag känner precis som du beskriver att det är nu efter RUL som jag kan börja våga tro att det här kan gå bra och att det är dags att vi förbereder oss för att välkomna vår lilla dotter i juni Hjärta Hur mår du?


    Orkidé8181: Stort tack, det känns underbart med de glada nyheterna både på mitt RUL och för de andra här i gruppen som kommit med positiva besked nu! Ouff, den där akuta kissnödigheten du beskriver kan inte vara att leka med ? och så sjukt att du har tre veckor mellan dina besök så här sent i graviditeten! Håller med de andra om att det låter som en väldigt sund inställning att ha noll krav på sig själv efter förlossningen Hjärta


    Noelani: Wow vad tiden går, vecka 27 för dig nu alltså! Så glad att höra att du mår bättre nu än tidigare under graviditeten, och vad häftigt att få känna mer rejäla sparkar! Hjärta Det låter ju jättebra att du ska få träffa en barnmorska nästa vecka för att prata om kejsarsnitt, jag håller tummarna för att du ska få bra besked då!

    Hos mig ingenting nytt, bara att jag kämpar på med foglossningen som kom rätt plötsligt och att jag annars njuter i fulla drag efter de som sagt glada nyheterna på RUL och tycker att det är kul att börja känna vad jag tror är bebisens små rörelser (trots moderkaka i framvägg så jag är lite osäker hur det ska kännas) men jag längtar till tydligare sparkar framöver Glad

    /Vickan, vecka 19+4

  • Vickan31
    Orkidé8181 skrev 2024-02-03 12:35:22 följande:

    Hej,

    våran lilla kille bestämde sig för att komma ut igår? 
    efter 2 timmar på förlossningen så är han äntligen
    här 🥰


    Ååh stort grattis Orkidé, så häftigt att nu är han äntligen här!! 🥰 Tack för förlossningsberättelsen också, det verkar ha gått snabbt den här gången med men jag är så glad att höra att det gick bra och jag hoppas att ni mår fint idag Hjärta STORT grattis igen och välkommen till er nya lilla familjemedlem! 💕 
  • Vickan31
    Clemmentina skrev 2024-02-04 10:27:40 följande:

    @vickan31 Jag mår helt okej nu! Börjar bli tung och trött men så är det ju bara 10-11 veckor kvar till bf. Tycker äntligen att illamåendet börjar ge dig också. Hur mår du? :) Vilken vecka är du i? 


    Ååh du har verkligen fått tampas med illamåendet länge, hoppas verkligen att det börjar ge med sig nu Hjärta Tänk att det bara är ungefär tio veckor kvar nu, så häftigt! Glad Jag mår bra tack, lite foglossning som spökar men annars ska jag verkligen inte klaga 😁 Jag är i vecka 21 nu, känns overkligt att vara halvvägs! 
  • Vickan31
    ivf90 skrev 2024-01-31 09:24:05 följande:

    Vickan: vill bara återigen säga grattis till dig!! Så skönt att RUL nu är avklarat. Så otroligt spännande med rörelser också! Men segt med foglossning såklart, hoppas att det inte blir värre. Har ni några förberedelser framför er nu när RUL är klart? Inköp osv? 


     


    Tack fina du, det är verkligen en milstolpe och en lättnad att allt såg bra ut på RUL för både dig och mig 🥰 Ja det är lite segt med foglossning, men med övningarna från sjukgymnasten och foglossningsbälte ska det förhoppningsvis vara överkomligt. Ja det känns så kul att nu vågar vi äntligen göra första inköpen till bebisen Glad Vi har köpt en babysitter och amningskudde, men spanar för fullt på barnvagn, babyskydd, skötbord med mera, men det är ju fortfarande gott om tid tänker jag Glad Har ni börjat inhandla och förbereda för bebisens ankomst? Och hur mår du nu? Hjärta Hade du börjat känna rörelser eller hur var det? Min moderkaka är i framvägg så det är väldigt sparsamt med det tyvärr, men jag hoppas att det kommer att kännas tydligare snart. 
  • Vickan31
    Zaro skrev 2024-02-05 12:29:56 följande:
    Apropå framvägg känner jag min bebis jättetydligt nu igen ändå, vet du om moderkakan kan flytta på sig ytterligare? Annars är det nog en galning i magen. Om du är i vecka 21 tror jag också du kommer känna mer med tiden, tror det är först i vecka 25 man ska känna rörelser varje dag. Jag är i vecka 26 nu.
    Ahaa, vad intressant! Jag har läst någonstans att moderkakan kan flytta sig när livmodern växer ja, men jag är lite osäker på om det bara är att den kan flytta sig uppåt eller om det också är att den kan flytta sig från framvägg och bakåt så att man därför känner rörelserna mer. Men så härligt att du känner rörelserna så tydligt nu! 😃 Så himla fint att du kommit så långt som till vecka 26 nu, då händer det säkert jättemycket där inne, och tack för att du lugnar mig med när man ska börja känna rörelser varje dag 🥰 Hur mår du nu?
  • Vickan31
    Melsson skrev 2024-02-05 14:20:45 följande:

    @Vickan åh så kul att ni börjat handla, det är ju sååå mycket man måste fixa så man blir ju helt matt haha! Angående fosterrörelser så kom det första gången i v 20, och nu känns det mycket varje dag (i början kände jag kanske varannan var tredje dag) men sedan 1-2 v tillbaka känner jag henne flera ggr/dag, hon har till och med väckt mig på natten med sina sparkar :P Jag har också moderkakan i framvägg så håll ut, det kommer snart snart ska du se <3


    Melsson: Haha ja jag håller verkligen med, är så glad att sambon är så intresserad och läst på om barnvagn, babyskydd med mera, så nu är det faktiskt beställt igår! Glad Tack för att du säger så, jag tror ju att jag har börjat känna och går in i vecka 22 idag så det borde bli tydligare och oftare snart trots moderkaka i framvägg, alltid ska jag noja över något, haha 😅 Vad roligt att du delar med dig av magbilder, jag tycker att din är superfin och så häftigt att se skillnaden nu på bara några veckor! Hjärta Tråkigt med tröttheten bara, har du tid hos barnmorska snart för att kolla upp järnvärdet? Jag skickar en magbild också strax 😉
    Zaro skrev 2024-02-05 14:49:18 följande:

    Vickan: så mycket att hålla koll på, man undrar ju om man verkligen är kvinna, så dålig koll man har Skrattande Ja, lugn bara lugn, det kommer gå jättebra! Jag mår bra även om virusen inte riktigt släpper taget om mig, men så är det ju för många nu. Fokuserar mycket på jobb och socialt umgänge. Hur mår du?


    Zaro: Ja men eller hur, haha! Skrattande Tack för stödet fina du Hjärta Usch vad jobbigt att du fortsatt drabbas av virus, men precis som du säger är det ju så för många just nu tyvärr. Toppen att ha sådana saker att fokusera på så att tiden går lite snabbare. Vilken vecka är du i nu? Glad
    Noelani skrev 2024-02-07 21:00:02 följande:

    Jag är snart i v 29. Och nu sparkas det livligt varje dag. Moderkakan kan absolut flytta sig och gör det när livmodern växer. Min låg också i framvägg och jag kände inget alla då. Nu har den flyttat sig rejält (syntes även på ul) och jag känner allt, alldeles för väl haha

    Det är nog dags snart för oss atr köpa vagn och sånt. Ev kejsarsnitt så då är det ju dags om ca 10 veckor... helt sjukt.. känns som det var v 10 nyss och samtidigt går tiden så långsamt. Längtar så mkt till att få pussa på min lilla son ❤️🙏


    Noelani: Ååh det låter som att det är full fart där inne, och tänk att det bara är ungefär 10 veckor kvar nu, så snabbt tiden har gått på ett sätt! Hjärta Har ni hittat någon vagn ni vill ha? Ååh vad fint skrivet, det är verkligen en dag att längta till! 😍
    Orkidé8181 skrev 2024-02-07 22:13:45 följande:
    citerar mitt eget inlägg och svarar här som tillägg? 

    vad gäller smärtlindring så blev det samma som med mina 2 andra, TENS och lustgas.

    jag måste ändå säga att den massage som BM gjorde, eller studenten gjorde ( hade en BM och ensfyrens ) var nog det som avladtade mest.
    hade en student med på min första förlossning också?
    de är så goa och engagerade ❤️

    vi mår bra allihop, men han föddes i v 37+3 så vi hade kanske trott minst 1 vecka till iallafall 😅
    men nu blev det inte så 😅

    har gått lite segt med amningen så har varit tillbaka varje dag sedan vi kom hem i lördags, men nu idag kom den äntligen igång och det har blivit lite lugnare 😊
    men tror jag fortfarande går på lite hormoner och känner mig inte speciellt trött som tur var 😊
    Orkidé8181: Vad roligt att du haft studenter med dig vid två förlossningar nu, speciellt eftersom de verkar ha gjort bra saker Glad Ååh ja han kom lite tidigare än beräknat då kan man säga, men så fint att höra att ni mår bra! Hjärta Glad att höra att det går bättre med amningen nu, och så häftig kroppen är ändå med alla hormoner som kickar in! Skrattande


  • Vickan31

    Här kommer en bild på min mage, har fått rätt många kommentarer om att den är stor, att jag "blivit tjock snabbt", att det verkar bli en stor bebis osv, men jag tycker att den är fin och har längtat efter den här magen och hon som ligger där i så många år nu Hjärta

    P. S. Ursäkta den fula röda markeringen och att det ser ut som att jag bara har en arm 😅

    Vecka 21+0 idag:

Svar på tråden Vi som till slut blev gravida med IVF