• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Första barnet var planerat, då testade jag månaden innan hon blev till och fick aldrig positivt (men svagt sträck varje dag). Sen testade jag bara dagen då det kändes som jag hade den månaden hon blev till och fick positivt då. Vi hade nog missat äl många månader innan, försökte ej så allvarligt.

    Senaste barnet var ej planerat, bara råkade bli till - sååååå skönt för ett kontrollfreak. Men jag blev gravid första månaden vi slarvade lite, så jag tror jag har lätt för att bli gravid. Hoppas det!

    Men gud, spännande med äl-flytningar! Ingen tillstymmelse till sådana här, så jag får nog vänta några dagar till.

  • DidoAeneis

    Haha ja mina äl-test gör mig också mest konfunderad. Imorgon är beräknad äl, CD15 för mig, tyckte testet var starkare nu på fm idag, så jag testade på em också, men då lite svagare igen. Men min cykel är säkert längre, så jag tror absolut att jag kan ha äl senare än CD15. Jag fortsätter helt enkelt att testa.

    Jamen precis, alla i min familj har haft lätt och jag också ju hittills, så jag tror det ska gå bra den här gången med, trots att jag nu är 35 (var ju 34 sist, så...) Vi hoppas på det! Nu är jag mest orolig för att vi inte ska få till det när vi behöver! Tre lediga barn i åldrarna 4-11 här hela veckan, vakentid typ 07.00-22.30, plus bebis som sover jävligt oroligt. Det gör det svårt, haha! Men vi får låsa in oss på toa eller nåt. Sexigt...

  • DidoAeneis

    Haha, ja, ofta kan barnen passa bebisen på nedervåningen medan jag måste "hjälpa" min partner med nåt på ovanvåningen. Ja, gud, en reell rädsla att inte få till det. Igår vägrade bebisen somna om efter uppvak på kvällen, men till slut så!

    Jag fick precis positivt äl-test!!! Så nu är the pressure on ännu mer. Räcker det med ikväll eller måste vi köra imorn med? Låg alltså igårkväll - vilket är viktigast att fokusera på om vi nu inte får så många chanser? Varannan dag ska väl räcka, men känns som vi kan missa den om det blir imorgon kväll. Satsar nog på ikväll definitivt. Hoppas din äl har varit, att du bara har missat toppen med testningen.

  • DidoAeneis

    Fick till det nu ikväll, haha. Skönt ungarna är rätt små ändå, så de inte fattar när jag måste gå och hjälpa partnern på ovanvåningen stup i kvarten. Får se hur det blir imorn och torsdag, men en av dagarna borde gå. Skönt att veta att man gjort vad man kunnat.


    Jag pratade med en kompis om det här, om att jag känner mig liksom pressad att få till det, och hon sa att det väl säkert är för att vi har väntat så länge på att ens få försöka liksom! Vi bestämde detta för ett halvår sen, men sen har vi bara väntat på äl. Därför känns det nästan som att vi redan har försökt i ett halvår. Men jag fattar ju att det inte behöver ske direkt bara för att jag nu äntligen fått äl, men det är iaf gött att få kliva av avbytarbänken.

    Fler äl-känningar? Tycker inte jag har så mkt alls, eventuellt lite molvärk till och från, men det är mest om jag känner efter.

  • DidoAeneis

    Ja, det var en fin tanke. Jag brukar be sinnesrobönen när jag känner mig stressad. Haha, som idag, min förmodad äl-dag och vi har ännu inte fått till det!! Ah. Men det blir som det blir, som det är.menat att bli, du har rätt i det.

    Jag hade rätt mycket smärtor inatt och på morgonkvisten, så jag tror jag ägglossade rätt tidigt idag, och så borde ju gårdagens ligg "räcka", tycker man. Kanske får till det idag eller imorgon, men kommer inte jobba jättehårt för det. Jag har alltid fått rätt svagt positivt på BIM, så jag kommer nog att vänta till dess. Men vi får se! Har tre billiga stickor, kommer säkert testa upp alla, haha.

    Min BIM är 17:e, när är din om du nu ägglossade när du "skulle"? Kommer du testa tidigare?

  • DidoAeneis

    Jaa, nu är det överstökat! Vi fick till det sent på kvällen också, så vi har verkligen gjort vårt för denna gång. Nu återstår väntan! Spännande. Hade du symtom innan plus sist? Jag hade typ bara mycket flytningar innan plus med båda barnen. Men tycker jag har mycket flytningar generellt just nu, så det är nog ej ett sånt säkert symtom längre.

    Bim den 12:e alltså!! Gud vad kul att vi får följa varandra så här ☺️ Hoppas det går direkt, vore så gött!

  • DidoAeneis

    Jaa, det där med ont vid sex hade jag när båda mina blev till! Kände ej så mkt denna gång. Eller jag tycker generellt att jag efter denna graviditet har mer känslig livmoderhalstapp än innan, så nu kan det alltid smärta lite i vissa positioner.

    Okej, ja men generellt känner man väl inte så mkt före utebliven mens. Tråkigt, dock, vill överanalysera massa "symtom", haha!

  • DidoAeneis

    Haha ja, men som sagt - brukar aldrig känna nåt! Okej, ska känna efter lite extra denna gång. Men jag är ju fortfarande bara på äl+2, så än är det jävligt tidigt här. Om en vecka kanske.

    Jag har aldrig påverkats särskilt mycket alls av att få mens, inte känt PMS, inga symtom åt varken ena eller andra hållet. Efter första barnet hade jag knappt nån mensvärk ens. Det enda som känns under menscykeln är ägglossning (vilket också det kom efter första barnet). Så min kropp är tyvärr extremt svårtolkad. Graviditetssymtom brukar jag ej få förrän typ i vecka sex 🤦?♀️ Men vi får leva på dina symtom då, så kan jag vara den svaga som testar tidigt.

  • DidoAeneis

    Men oj! Tur att du fortsatte testa! Ligg järnet nu och optimera chanserna, jiho!
    Äl-flytningar är fan jävligt överskattade, har inte haft det efter första barnet. Allt är bara rätt liknande där nere, haha. Det blir ingen nästa månad, kvinnan!! Då är du gravve.

    Jag har börjat överanalysera! Tyckte jag kände molande i magen igår kväll (äl+5) och tänker så klart att ägget fäste då. Idag kom grotesk flytning (sorry om TMI), så känslan förstärktes. Men förmodligen är det bara hittepå. Tänker kanske testa på söndag (äl+11). Ungarna kommer igen på måndag, så då blir det hett om öronen, svårare att samla in morgonurin utan att behöva smyga allt för mycket, men får väl testa i veckan också om det är negativt på söndag (vilket det ju säkert är; som sagt, brukar bara få SVAGT positivt på äl+14-15).

  • DidoAeneis

    Javisst, väntan är alltid dryg, men ändå skönt att (förmodligen) ha fått bekräftad ägglossning! Systemet är igång och funkar, liksom. Och ja, ligga är ju najs alldeles oavsett.

    Men oj, det med att äl-test kan visa positivt vid graviditet visste jag inte. Du har ingen billig sticka att testa med?? Haha. Men allt tyder väl på äl ändå, smärta och flytningar och att du inte fått positivt innan.

    Jamen precis, lite så jag har tänkt - att mer info innan barnens ankomst är bra, även om det är för tidigt för att utesluta graviditet om testet är negativt. Men mest har jag svårt att hålla mig!! Ju! Förstås! Kan inte fatta att det bara är tisdag, tiden går så långsamt.


    Jaaa, sånt där har jag också funderat över - är det svårare att bli gravid om man fortfarande ammar mycket men ändå har ägglossning? Tror inte det ändå. En ägglossning är väl en ägglossning, liksom. Är det bra ägg och bra spermie borde det väl funka ändå. Jag ammar fortfarande kanske 3-4 gånger på dagen och en miljon på natten.

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning