• DidoAeneis

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Hur gåååår det, Kvinnan97? Nu är man bra nyfiken! Här händer inte så mycket mer än att jag börjar noja över att inte ens kunna bli gravid när äl kommer tillbaka. Vi bestämde oss för att försöka för så länge sen känns det som, när ungen var typ 2,5 månad, och så bara dröjer det och dröjer. Känns som en evighetslång väntan, och då är hon bara 7 månader nu liksom!! Kan dröja 3-4 månader till ju 😩 Vi har iaf bytt ut ett mål nu, och magen hänger med rätt bra. Men du då?? Är du gravid?

  • DidoAeneis

    Men oj, vad skumt! Har du gjort gravtest?? Det kanske var en märklig nidblödning... Jag gjorde ju ett test, tyckte jag hade jättemycket flytningar och mådde illa. Negativt och sen magsjuka, haha.

    Ja, vi har väl bytt ut 1,5 mål kanske. Känns som jag ammar mindre dagtid, men istället känns det nu som jag ammar KONSTANT på natten. Vår bebis som tidigare sovit så bra sover nu sjuuuuukt oroligt. Vrider och vänder på sig mest hela natten fram till 6 då hon sover lugnt i några timmar. Sjukt jobbigt. Men men, this too shall pass.

    Jag fick lite känningar häromdagen tyckte jag, eller framför allt hade jag glajdiga flytningar och det gjorde ont vid sex. Så brukade jag känna när jag hade äl förr i tiden. Men jag har inga äl-test!! Så kunde inte testa. Förmodligen var det väl inget, jag är helt inställd på att jag måste vänta mina 10 månader igen även denna gång. Då får jag ägglossning i februari!!! Det vore såååå trist. Har en vän som fick barn i mitten på oktober, de var på sjukhuset i förrgår för att bebisen hade feber. VILL inte ha senhöstbarn, det kommer att bli sjukt direkt! Haha, har liksom fyra andra barn som springer här, varav tre åker mellan hushåll med andra barn - det är omöjligt att skydda någon.

    On a positive note så var det helt magiskt att resa med bebis! Kan verkligen hett rekommenderas - ett varmt land med precis nykrypande bebis. Så skönt att slippa overaller och sånt och bara låta bebisen utforska! Och härligt att kunna gå långa sträckor med vagn, hon var nöjd med att bara titta. 10/10, verkligen.

  • DidoAeneis

    Guuud! Mens idag, prisa herren! Min dotter blir 8 månader imorgon. Klart man direkt börjar fundera över varför jag inte blivit gravid, men det har varit mycket sjuka på sistone, så det har väl inte blivit så mycket åka av... Och jag är ju ändå 35. Men ändå! Kroppen har kommit igång! Jiho!

    Hur går det för dig, kvinnan97?

  • DidoAeneis

    Men åh huuuur kul, min ägglossning borde komma i början av januari! Då kan vi ju följa varandra. Sen äre väl önsketänkande att man ska lyckas första cykeln, men jag ska fantamig ta ägglossningstest och försöka få till det ändå, trots kaotisk tillvaro!

    Just nu känns det bara sjukligt nytt att ha mens igen! Riktigt trökigt är det, även om den såklart är välkommen just nu, haha.

    Grattis i efterskott till sonen 9-månaders! De börjar bli så "stora" nu. Mysigt är det.

    God jul! Hur firar ni?

  • DidoAeneis

    Jaaa, det får vara målbilden. Känns otroligt just nu, känner mig lite pessimistisk, men jag har blivit gravid lätt förr, så förhoppningsvis går det snabbt igen. Bara lite press att få till det särskilda dagar när ägglossning förmodligen kommer att inträffa när vi har alla fyra barn (har tre varannan vecka).... Men det ska bara gå.

    Jamen gud, skoja inte att man är taggad!! Tog mitt första äl-test igår, dag 7. Haha. Ska inte missa äl! Har du fått utslag än?? Äl den 28:e sa du, så lite tidigt än. Jamen visst, det är ju verkligen frågan om det är regelbundet direkt. Sist var det väldigt oregelbundet i början. Hade typ 21 dagars cykel vissa månader. Sen blev den lång andra, över 30. Hoppas på en kort nu, får jag äl denna vecka är vi (hyfsat) barnfria 🙈

    Alltså jag har generellt ammat mindre med detta barn, tror det var därför det gick snabbare. Inte ammat till sömns lika mycket. Och nu, ja, hon har ätit rätt bra på sistone. Avbrott för världens sjuka bara, men sen fick jag mens veckan efter, så kroppen kom väl igång innan det då. Nu är hon stormförtjust i mat, det enda som håller tillbaka oss lite är magen. Men känner inte samma "stress" nu när äl är igång ändå.

    Vi har tagit det lugnt hemma, min mamma kom på besök från min hemstad. Det är åtta timmar dit med tåg, jag orkade inte med det med två relativt små barn. Det blev väldigt lyckat här iaf - avslappnat.
    God fortsättning!

  • DidoAeneis

    Lyllos dig, grattis! Ja, jag vet folk som fått tillbaka ägglossning 6 veckor efter förlossning trots helamning, så att allt är möjligt kände jag till ☺️

  • DidoAeneis

    Oj vilken kul överraskning! Jag hade också hoppats att det bara skulle hända, utan att man fick en mens emellan. Så mycket utrymme för besvikelse nu. Jag har också kontrollbehov, så det hade varit härligt att slippa "ha koll" och planera. Vilken vecka är du i nu då?

  • DidoAeneis

    Kvinnannnnn97! Vad händer? Jag tar äl-test och vi ligger, men inget utslag än. Börjar noja för om jag ens ska få ägglossning. Haha. Såklart. Får jag väl säkert, men det blir säkert en lång cykel bara för att jag går och väntar. Hur går det för dig?? Ägglossning borde vara förbi. Så nyfiken på hur det ska gå för oss.

  • DidoAeneis

    Åhhh ja precis så tänker jag att det ska bli här också, att man är osäker på om man har fått äl ens. Fortsätter du testa? Kan ju vara sen ägglossning om cykeln är längre, så se till att ligga mer! Mitt tips. Mer sex åt folket!

    Ja, man känner sig lite tokig, ja. Hur taggad är din karl? Min är taggad men mycket mer avslappnad än jag, så jag känner mig lite ensam i galenskapen, haha. Han vill typ bara låta det bli som det blir. Vi ligger ju typ minst varannan dag redan som det är. Bara jag som vill ha stenkoll.

    Gott nytt år!

  • DidoAeneis

    Ja så svårt när man inte vet! Tog du tester med förra barnet? Fick bekräftad ägglossning? Hade du lätt för att bli gravid? Så många frågor!

    Ok, ja, men lite så här också. Vi är införstådda med att det ska liggas ofta, men vi pratar inte så mkt om det för att inte sabba stämningen, haha.

    Jag har inte fått positivt utslag än. Beräknad ägglossning är 2 januari, men kan mycket väl bli senare om cykeln är längre tänker jag. Är nästan förberedd på det. Tar inga tillskott, jo, folsyra, men det hjälper en väl inte att bli gravid. Jag ger det några försök innan jag börjar fundera på sånt. Jaa jag tempade med första barnet, funkade bra. Men det får också vänta lite.

    Så skönt att inte känna sig ensam! Vilken tur att våra kroppar kom igång typ samtidigt.

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning