• Anonym (Frågande...)

    Vem ska stå för lusmedlet? Vi eller biomamman?

    Har ett bonusbarn som har fått återkommande fall av huvudlöss i vinter. Det har alltid upptäckts hos biomamman först så hon har behandlat barnet men vi självklart återbehandlt efter 1 vecka som man ska. Biomamman har då aldrig skickat med medlet. 
    Nu har det visat sig att mina barn eller ja våra gemensamma barn har fått springmask och bonusbarnet har varit hos oss i veckan. Min sambo säger att barnet ska komma hit och få tabletter om hon fått skiten också men jag tycker att barnets mamma ska stå för det. Det kostade mig över 400kr för att behandla hela familjen och vill inte betala mer.. Rätt eller fel?

  • Svar på tråden Vem ska stå för lusmedlet? Vi eller biomamman?
  • Anonym (Soc)

    Hur kommer man  ens på tanken att fråga om vem som ska betala lusmedel och börja argumentera om varför man borde få betalt av den andra föräldern?

    Är du inte riktigt klok? Hur det står till med övriga inblandade har jag ingen aning om men av det du skriver här så funderar jag verkligen över din psykiska hälsa.

  • Anonym (C)

    Men gud, köp lusmedel så att ni har hemma om det behövs. Orka.

  • Anonym (P)
    Vestra skrev 2016-02-28 23:49:09 följande:

    Med receptfria läkemedel så är det väl bara att man behandlar där barnet är. Behöver barnet behandling för löss när det är hos er så är det ni som tar den kostnaden. Och behöver barnet medicin för springmask hos mamman tar hon den kostnaden. 

    Är det receptbelagt så antar jag att medicinen skickas med barnet oavsett vem som nu betalat den.
    Men lusmedel och andra saker som man kan köpa på närmsta ica får väl varje förälder se till att antingen ha hemma eller köpa till barnet när och om det behövs. 


    Exakt så gör vi! Receptfria köper vi själva, receptbelagda skickas med barnen mellan oss.
  • Anonym (Soc)
    Anonym (Frågande...) skrev 2016-02-28 21:08:45 följande:
    Jag fick betala 380kr
    Varje tablett kostar 7.15 kr när man köper storpack! Väger man 15-24 kg ska man ha 2 tabletter. 35-44 kg så ska man ha 4 tabletter! Att du och din man behövde massor av tabletter själva gör ju att det drog iväg rejält med priset för er. Väger man 75 kg och mer ska man ha 8 tabletter.

    Även om barnet skulle väga 75 kg och behöva 8 tabletter så är det inte mer än 56 spänn som du tjafsar om!
  • BioBonus

    Samma här. Receptfritt står var och en för, oavsett var smittan kommer ifrån, receptbelagda skickas naturligtvis med.

  • Anonym (Soc)
    Anonym (Frågande...) skrev 2016-02-28 20:27:16 följande:

    Jag och sambon bråkar mycket om pengar då biomamman har ett övertag om honom och utnyttjar det med biobarnen och sambon öppnar plånboken för ofta för våran ekonomi klarar. Vet inte varför han är så..

    Han menar att det är skillnad nu när vi här hemma har fått springmask. Han menar att det är vi eller ja barnen då som fört hit det och det är typ hans ansvar att inte hans äldre barn och familj hos mamman får det. Medans löss kan man få vart som.. Ville bara veta om det är jag som tänker fel eller om det är han som är en mes och är konflikträdd för hans ex..


    Det här inläggen gör mig nyfiken. Varför bråkar NI om pengar? Varför inte ha separat ekonomi så att du slipper reta dig på att sambon har barn sedan tidigare som han måste lägga pengar på? Äldre barn kostar oftast mer än yngre barn. Du får nog acceptera att han kommer att fortsätta att lägga mer på sitt äldsta barn än på era gemensamma yngre, tills äldsta barnet står på egna ben. Fixar du inte att acceptera det så rekommenderar jag som sagt att ni har enskild ekonomi så att du kan göra vad du vill med ditt överskott och han får betala vad han vill för sitt barn. :)
  • Anonym (sjukhusföräldern)

    Testa att ha ett barn som inte kan gå i skolan på fem månader med alla skolmöten det kräver och sedan sjukhusbesök till smärtläkare, rehab och psykolog tre gånger i veckan 7 mil bort enkel väg.

    Då kan vi snacka om extra kostnader!

    Det ni gnäller över är inte ens värt att kommentera faktiskt, och måtte himlen bevara er från att få riktiga problem!

  • Coccolina
    Anonym (Mm) skrev 2016-02-28 20:43:54 följande:
    Huvudlöss brukar man få via skola/förskola så det känns självklart att föräldrarna delar på den kostnaden.

    Masken finns i er familj och då känns det naturligt att pappan betalar för alla sina barn som skulle kunna vara drabbade.

    Har du tänkt så långt som att om pappan inte behandlar dottern och mamman anser att det är pappans sak att behandla så är risken stor att dottern kommer hem till er och sprider masken tillbaka till er. Då behöver du lägga ut 400kr till...

    Mask brukar man också få genom förskola (eller lekplatser och dess sandlådor)... Det är inte att de magiskt uppstår ut ur inget......... 


     


    Till TS... eftersom mammans familj måste behandla sig allihopa så som din familj behövde så är det vardera familjen som betalar för det som görs hemma hos sig... precis som med lusmedlet!


    I'm not crazy... My reality is just diffrent than yours....
  • Anonym (Frågande...)
    Anonym (Soc) skrev 2016-02-29 09:31:22 följande:

    Hur kommer man  ens på tanken att fråga om vem som ska betala lusmedel och börja argumentera om varför man borde få betalt av den andra föräldern?

    Är du inte riktigt klok? Hur det står till med övriga inblandade har jag ingen aning om men av det du skriver här så funderar jag verkligen över din psykiska hälsa.


    vad tusan menar du med min psykiska hälsa?
  • Anonym (Soc)
    Anonym (Frågande...) skrev 2016-02-29 21:22:39 följande:
    vad tusan menar du med min psykiska hälsa?
    Du är arg på mannen för att han väljer att betala för sitt barns behandling som kanske kostar honom 5 kronor som mest. Det finns inte en chans att man mår bra om man bråkar om att en partner väljer att behandla sitt barn för springmask.
Svar på tråden Vem ska stå för lusmedlet? Vi eller biomamman?