• Anonym (Frågande...)

    Vem ska stå för lusmedlet? Vi eller biomamman?

    Har ett bonusbarn som har fått återkommande fall av huvudlöss i vinter. Det har alltid upptäckts hos biomamman först så hon har behandlat barnet men vi självklart återbehandlt efter 1 vecka som man ska. Biomamman har då aldrig skickat med medlet. 
    Nu har det visat sig att mina barn eller ja våra gemensamma barn har fått springmask och bonusbarnet har varit hos oss i veckan. Min sambo säger att barnet ska komma hit och få tabletter om hon fått skiten också men jag tycker att barnets mamma ska stå för det. Det kostade mig över 400kr för att behandla hela familjen och vill inte betala mer.. Rätt eller fel?

  • Svar på tråden Vem ska stå för lusmedlet? Vi eller biomamman?
  • Vanilla ice queen
    Vanilla ice queen skrev 2016-02-28 22:24:14 följande:

    Hahaha hur snål är du? Klar barnets pappa ska stå för medicinkostnaden om hans barn blir sjukt hemma hos honom. Jag skulle skämmas ögonen ur mig om jag skulle ringa mitt ex och kräva hälften av kostnaden för medicin eller andra nödvändigheter.


    Läste slarvigt! Väldigt snålt av mamman om barnet är hos henne! Men jag skulle aldrig orka tjafsa över 400:-.
  • Fröken Apelsin

    Går du på socialbidrag? Om du gör det eller av någon annan anledning har ungefär samma pengar som man har vid soc bidrag förstår jag frågan annars är det bara pinsamt. Snålhet och gnidenhet är inte vackra egenskaper.

  • Anonym (enkelt)

    Den som barnet är hos när sjukdomen upptäcks betalar. Om barnet sen behöver fler behandlingar och barnet då är hos den andra föräldern, ja då betalar den andra föräldern om det inte finns medicin kvar i den förpackning som den första föräldern har köpt. Då bör man rimligtvis betala hälften.

    Dvs, om man har barnet lika mycket, annars är det bf som betalar.

  • Vestra

    Med receptfria läkemedel så är det väl bara att man behandlar där barnet är. Behöver barnet behandling för löss när det är hos er så är det ni som tar den kostnaden. Och behöver barnet medicin för springmask hos mamman tar hon den kostnaden. 

    Är det receptbelagt så antar jag att medicinen skickas med barnet oavsett vem som nu betalat den.
    Men lusmedel och andra saker som man kan köpa på närmsta ica får väl varje förälder se till att antingen ha hemma eller köpa till barnet när och om det behövs. 


    Något meningsfullt, imponerande och gärna lite skrytsamt.
  • Ego Lovers

    Men har ungen springmask eller ej?
    Har hon inte det ska hon inte behandlas. Det är bara den som har springmask som ska behandlas. Samma sak med löss. Enbart den med löss som ska behandlas

  • Anonym (Sweet Jesus.....)
    Ego Lovers skrev 2016-02-28 23:55:40 följande:

    Men har ungen springmask eller ej?

    Har hon inte det ska hon inte behandlas. Det är bara den som har springmask som ska behandlas. Samma sak med löss. Enbart den med löss som ska behandlas


    Nej, har någon i familjen springmask ska alla behandlas.
  • Anonym (Maud)

    Jag har också svårt att se varför den mamman ska skicka tillbaka barnet till er för att hämta tabletter. Låter som hon anklagar er om deras gemensamma får mask, men så är det ju med barn, de får löss, mask och vinterkräksjukor. Kräver hon att ni betalar hennes lön om hon fått andra sjukdomar från er också? Hon får acceptera att hennes barn bor med andra barn och att det kan bli så då.

  • Anonym (Irriterande)

    Alltså, klart man betalar men det är jäkligt irriterande när den andra föräldern åker snålskjuts. Mina bonusarna mamma betalar ingenting för barnen typ. "Fixa stövlar" innebar för henne köpa ett par i stl 41 till ena bonus så han skulle kunna ha dem längre.

    Han går i bonuspappans gamla byxor kort sagt ser ungen ut som en luffare.

    Skor är hon aldrig med och betalar, inte borttappade skolkort eller hårklippningar heller. Inte barnens fritidsaktiviteter heller och det kan man tyvärr inte tvinga henne till.

  • Anonym (Irriterande)

    Just det, hon tyckte det var onödigt med en extra barnförsäkring också, tyckte det räckte med den alla barn har via skolan. Men den täcker inga sjukdomar bara olycksfall. Nåja, det är inte vår familj som kommer få svårt med räkningarna vid utebliven arbetsinkomst om någon av dem skulle hamna länge på sjukhus.

Svar på tråden Vem ska stå för lusmedlet? Vi eller biomamman?