• Soffan83

    Höstbebisar efter IVF 2016

    jewel skrev 2016-02-25 19:41:25 följande:

    Vad skönt att tabletterna har hjälpt för dig! Ja hade Hb 105 som lägst så det var inte jättelågt. Järntillskott går till blodet (Hb) först och när det är "fullt" går det till depåern (ferritinet). När jag fick järninjektion låg mitt Hb på 130 pga annan behandling så det behöver inte vara lågt för att man ska få det. Mitt Hb påverkades inte av järninjektionen alls. Det är just depåerna som är svåra att fylla upp med tabletter, speciellt vid en graviditet kan jag tänka mig. Jag har läst väldigt mycket om det här med ferritinet, men det är som sagt främst pga att jag har lidit av restless legs. Efter att jag fick upp ferritinet till över 100 har jag i stort sett sluppit det helvetet, så otroligt skönt!


    Vad skönt att du inte har restless legs längre :) och vad duktig du var på det här med järnvärde! Jag pratade med vc igår och jag skulle lämna prov i mars/april innan jag skrivs över på nya vc (dom lägger ner den kommunala här i byn och alla skrivs över till den privata) läkaren hade skrivit att jag skulle äta duroferon i minst 6 månader. Men jag minns att jag hade lågt järnvärde med första barnet med. Tror jag är en lågjärnare. Har ju väldigt kraftiga blödningar oxå när jag har mens.
  • Soffan83
    jewel skrev 2016-02-25 20:26:25 följande:

    Måste bara fråga en sak. Har ni köpt nåt till den kommande bebisen? Jag köpte en body i storlek 50 precis efter att vi plussat. Kändes både rätt o fel på nåt sätt, men mest otroligt mysigt. Jag tänker att vi som gjort IVF o längtat efter detta extra länge kanske vill vara på säkra sidan innan vi börjar shoppa bebisgrejer. Eller vad säger ni?


    Jag var inte vågat än :)
  • Soffan83
    Debawe skrev 2016-02-25 21:53:19 följande:

    Så roligt att läsa om alla som lyckats! Har också genomgått IVF under hösten och läst o funnit stöd i många trådar här, känner till och med igen några namn :) efter ett misslyckat försök utan att komma till ET trodde vi att resan skulle bli lång o krävande och jag/vi mådde väldigt dåligt. Andra försöket kändes så mycket bättre redan från början (dock blev jag oxå överstimulerad, men är ju på ett sätt bra) och nu är jag i v. 15 :)) BF 22/8, så inte riktigt höst men ändå! Har ultraljud om 4 veckor och är nervös trots att allt känns som det ska! Jag väntar oxå varje vecka med o läsa om nästa vecka, kul o höra man inte är helt knäpp :) Vet inte om alla gravida är lika nojiga men känns som ivf:en gjort sitt till att man inte är lika easy going..

    Iskristall - man räknar väl ÄP som 2+0 o sen är det ju bara o räkna framåt!


    Åh grattis! Din kritiska tid är över, måste va lättnad :) det är ju så mysigt när dagen för veckoövergång kommer! Jag tror vi är extra oroliga och "känsliga" min första son "bara" kom. Allt var så självklart och lätt. Jag trodde aldrig att jag skulle få svårt med att bli gravid. Min sambo och jag har varit tillsammans i 8 år och kontaktade en fertilitetsklinik för 4 år sen. Nu gick det för oss på första försöket, men jag känner att min värld kommer rasa samman om det händer nåt.
  • Soffan83

    Våra familjer vet, våra vänner vet, min chef vet och två av mina medarbetare, och min sambos anställda vet. Och en tjej som jobbar i min sons klass vet. Eftersom sonen vet allt så tänkte vi att det kan vara bra om hon i skolan vet ifall han kommer behöva prata med nån där om det. Vi kände att hur det än går så kommer dom vi berättat för bli påverkade, så vi sa att vi kör!

  • Soffan83

    Jag hade bara lutinus för 20 dagar, dom sa 20 dagar på RMC till mig. Jag har inte tänkt på mvc. Har tagit för givet att när ultraljudet är gjort och allt ser bra ut att dom skulle lämna över på något vis...

  • Soffan83
    lallallalla skrev 2016-02-26 18:50:06 följande:

    Jag vill också kolla järnvärdena så fort som möjligt, så man får referensvärden till senare.

    Ni skriver om KUB-testet också ser jag. Är jag den enda som är rädd för det? Det är väl 1% risk för missfall om man gör det? Jag vill självklart gärna kolla om Pyret mår bra, men känner att risken är alldeles för hög.


    Jag har fattat det som att dom tar ett blodprov och ett vul där dom mäter olika vinklar på bebisen för att upptäcka avvikelser. På vilket vis har du hört att det kan sluta i missfall?
  • Soffan83
    Pipam skrev 2016-02-26 19:05:18 följande:

    Kan man få en bild från ultraljudet man gör? Vilken vecka gör ni det i? Graviditetsvecka alltså? Enligt app så är jag i vecka 5, 4+2. Hur tidigt kan man se hjärtslag?


    Vi fick bild från vårat tidiga ultraljud i onsdags. Då var vi i vecka 5+6 men det syntes knappt nåt. Såg en hinnsäck, läkaren såg en gulsäck och vi såg typ ett litet embryo men det såg ut som ett litet vitt streck. Läkare sa att det var för tidigt för ultraljud då det oftast inte går att se nåt så tidigt. jag har haft blödningar därför fick vi en sån tidig tid. Vi har "ordinarie" tid 9/3 då vi är i vecka 7+6.
  • Soffan83
    lallallalla skrev 2016-02-26 21:13:55 följande:

    Är inte KUB testet där man letar efter Downs syndrom? Det görs väl med en biopsi från moderkakan? Rätta mig gärna om jag har fel, det har jag gärna. Ditt sätt lät mycket bättre. :)


    Jag har fattat det som att man letar efter allvarliga kromosom avvikelser, (kan säkert se downs syndrom oxå, men att det som sagt var allvarliga kromosom avvikelser.) och att det inte var något mer än att dom gjorde typ mätningar med ultraljud. min väninna gjorde KUB test rätt nyligen, hon pratade bara om att dom mätte huvud osv. sen har jag läst att det även är ett blodprov man lämnar. Jag kan höra med henne och återkomma ;) jag trodde först hon skulle ta fostervattenprov vilket jag tycker verkar läskigt. Jag vet inte heller så vi får kolla upp vad det är, hur det görs och varför :)
  • Soffan83
    lallallalla skrev 2016-02-27 18:46:23 följande:

    Jag har plockat fram ett par gamla gravidjeans.. :/ ..sånna superlåga fram, inte höga. Jag är så gasig så jag inte kan ha mina vanliga byxor, jag måste knäppa upp dem när jag sätter mig ner. :(

    Haha, ändå är man glad. Alla symptom är såå välkomna! :D


    Ha ha ha, jag kör på taights :) mjukt och skönt. Vet inte om jag är gasig idag av graviditeten eller om det är något jag ätit. Känner mig spänd och magen kurrar o har sig. Får se vad det är, förra gången var jag som en jäkla gasballong
  • Soffan83
    Pipam skrev 2016-02-27 07:07:08 följande:

    KUB ger väll bara en sannolikhet för ex downs? Och om man fått "sämre värden" och vill veta säkert så kan man göra ett fostervattensprov?

    Idag har jag testat på min egen officiella testdag (fick ingen från kliniken eftersom försöket blev halvt om halvt, hon sa bara att jag skulle testa om 3 veckor. (Nästa lördag alltså). Idag kändes mer rimligt, 2 veckor efter ÄL.

    Såg fint ut idag också :)


    Vad kul :) har ni alla fått tester att ta med er hem från era kliniker? Vi skulle köpa själva, inte för att det spelar roll men blir lite nyfiken.
Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016