• Soffan83

    Höstbebisar efter IVF 2016

    mini72 skrev 2016-02-22 20:36:54 följande:

    Det var ett falskt positivt svar jag fick med hemmatestet. Idag kom mensen som ett oväntat brev på posten, med kraftiga smärtor, och när kliniken ringde senare på eftermiddagen, så bekräftade dem att hcg-nivån var bara på 5, så icke gravid.

    Men de ser på vårat första försök som ett positivt testförsök och vi får nu göra om det till en 3-pack och startar på nytt med hormonsprutor i cykeln som förhoppningsvis startar veckan före påsk. Anledningen till att de kallat det för ett testförsök är pga att de var osäkra på om IVF var en metod som passade oss. (Jag har ju hunnit fylla 43 år).

    Blir det bebis i nästa försök, så blir det ingen höstbebis. Fortsätter och skriver i nån av IVF-trådarna istället.

    Kram på er - eller klem, som de säger här i Norge! :)


    Kräm och lycka till! Väldigt tråkigt att din mens kom men jättekul att dom ser det positivt och att ni fortsätter. Lycka till :)
  • Soffan83
    Libra1 skrev 2016-02-23 08:42:16 följande:

    Idag går jag in i vecka 6. :)

    Ska ni göra KUB? Jag funderar på att kontakta MVC denna veckan. Hur tänker ni?


    Grattis :) jag ska fråga om dom tycker det imorn. Jag trodde dock att dom typ kunde se allvarliga fel, men sen läste jag att det bara var downs syndrom i princip dom kunde se. Men jag vet inte alls... Ska fråga vad dom kan se. För varan del är det bara mening om man kan se typ gravt fel.
  • Soffan83
    Sally Cinnamon skrev 2016-02-23 11:11:17 följande:

    Vi kommer nog att göra KUB. Gjorde det förra ggn också. Tror man får det gratis när man är över 35 . Man kan se Downs men också trisomi 18 och trisomi 13 som är allvarliga kromosomavvikelser. Tycker det är skönt att få titta till pyret då tillfälle bjuds.


    Okej, tack för info! Jag ska som sagt rådfråga lite på RMC imorn.
  • Soffan83
    jewel skrev 2016-02-23 09:00:19 följande:

    Vi ska inte göra KUB, gjorde inte det senast heller. Men jag kommer boka in ett privat ultraljud i v 13. De gör tydligen inte ultraljud på min MVC längre o jag känner att jag verkligen vill göra ett efter v 12.


    Är det för risken med ultraljud som de slutat? Vart bor ni allihopa?
  • Soffan83
    jewel skrev 2016-02-23 11:51:54 följande:

    Nej, de har dragit ner på läkarbesöken som var tidigare o det var läkaren som gjorde ultraljud. Bor strax norr om Göteborg. Vart bor du?


    Jaha, det kanske dom gjort här med nu, var ju ändå 11 år sen jag födde min första son. Jag bor i Söderköping, en liten liten stad i Östergötland.
  • Soffan83
    jewel skrev 2016-02-23 11:50:11 följande:

    Jag hade nog också gjort det om det hade varit gratis för mig men jag är "bara" 32 ;) Man får ju inget definitivt svar utan endast en siffra på risken, så jag känner att jag hellre slipper att fundera på den där siffran. Men ultraljud vill jag ha!


    Är det bara en %chans man får? Oj, jag som e mästare på att analysera sönder allt o oroa mig... Bara dom sa att dom ville ha in mig på ultraljud imorn för o se så allt står rätt till har fått mig att grubbla... Och bli orolig osv...
  • Soffan83
    jewel skrev 2016-02-23 17:25:14 följande:

    Är det där det finns ett glasscafe? Har en kompis från Linköping som pratar mycket om det :)


    Ja det är där :)
  • Soffan83
    Frmid skrev 2016-02-23 20:04:12 följande:

    Hej!

    Hoppar också med här istället :)

    Plussade för 1.5 vecka sen, är i v 5+6 nu och det är vårt första. Jag är 29 år och vi finns i Linköping.

    Vi har försökt i 2.5 år och lyckades nu på vårt 2a IVF försök med ICSI. Har ett tidigt ul 9/3 på RMC för att höra hjärtljud och det känns dels som en evighet dit och väldigt skrämmande.

    Försöker tänka positivt, att vi äntligen lyckats och nu är det vår tur :)

    Jag hoppas slippa illamående, hittills är jag "bara" väldigt trött hela dagarna, ömma bröst och kanske lite mer hungrig. Samt detta kissade, 1-2 ggr/natt... :)

    Kan ni rekommendera någon bra graviditets app?

    Grattis till er alla och kul att följas åt!


    Välkommen och grattis! Vi har oxå ul 9/3 på RMC Linköping, tar för givet att ni går där ;) men ska på ett imorn pga att jag haft blödningar. Vi är vecka 5+5. Jag har gravid & baby, gravid från mammasidan, gravid från 1177 och en app på surfplattan som jag tror heter pregnancy den är på engelska men den visar storlek jämfört med frukt osv.
  • Soffan83
    Frmid skrev 2016-02-23 21:01:59 följande:

    Javisst går vi där :) vi ligger visst nära varann! Okej, hoppas det ser ut som det ska, håller tummarna för er. Vad har du tyckt om dem där under behandlingarna?

    Tack! Ska kolla dem också :)


    Ja vi ligger nära! Hade äggutplock 28/1 o insättning 30/1. Tack! Jag vet att det är säkert för tidigt för hjärtljud men det hoppas jag verkligen på!

    Jag tycker att dom varit helt fantastiska! Vad har du tyckt?
  • Soffan83
    Iskristall skrev 2016-02-23 21:33:52 följande:

    Hej tjejer!

    Får man hänga på? Plussade i måndags, vårt 2:a ivf försök. Har officiell TD på fredag, så ska ta klinikens test då och ringa dem. Verkar bli bf 30 okt. Men en app jag laddat ner säger bf 31:a okt. Lägg gärna till mig på er lista, kan inte göra det via mobilen.

    Lite svullen, lite överstimuleringssymptom gjorde att jag testade. Men har pratat med kliniken och de säger ingen fara för mig. Idag har det börjat kännas lite bättre. Vilket iof gör mig lite orolig på att hcg skulle gå neråt istället för uppåt. Har bara läst att det blir värre till att börja med. Men ska säkert inte oroa mig för det, utan bara vara glad för att det inte blir värre

    Kollar också efter nån bra gravid-app


    Välkommen o grattis! Jag vet inte riktigt vilken lista du menar, men jag är rätt stenålder på såna saker, jag har iallafall inte skrivit mig på nån lista. Jag oroar mig hela tiden, eller inte hela tiden men typ som imorse ömmade brösten mindre= oro. Men nu ömmar dom skönt! Har dragit åt bh banden för då ömmar dom fortare och tok mkt när man tar av Bh ????
Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016