• dilkevir

    Flicka 8 år för stor för herrarnas omklädningsrum?

    Min dotter brukar gå och simma med sin pappa en gång per vecka. Hittills har hon gått med honom in på herrarnas för att byta om men vi börjar fundera på om hon är för stor snart.
    Pedofila drag är inte så jättevanligt, så det är inte det vi oroar oss för främst, utan mer när andra män kan börja känna obehag av en "förpubertal" flicka i deras omklädningsrum. Eller när hon kan börja tycka att det är jobbigt att vara bland nakna män. Just nu bryr hon sig inte alls, är mer fokuserad på simningen.
    Vad tycker ni med ungefär jämngamla barn?

  • Svar på tråden Flicka 8 år för stor för herrarnas omklädningsrum?
  • Kinya

    De vuxna männen bryr sig nog inte om att en 8 årig flicka byter om i deras omklädningsrum. Däremot bryr sig nog de 8-åriga pojkarna. Från skolåldern tycker jag att barnen ska byta om i sitt eget omklädningsrum faktiskt. I förskoleåldern kan de få följa med in i vilket som. Där drar jag gränsen iaf.

  • vägkorsning

    Det är alltså inget fel på min dotter som gör att hon inte KAN duscha. Ja det är superenkelt att duscha. Man liksom låter vattnet rinna över kroppen, sen tvålar man sig och sköljer sig. Sen torkar med en handduk. Jag har förklarat vad det handlar om massor av gånger i denna tråd och om man tar sig tid att läsa så kan man se det. T ex i inlägg 17 sammanfattades det hela ganska väl.
    Jag vill också att ni som är så negativa förstår att detta inte är ett litet badhus ute på vischan, utan ett väldigt stort omklädningsrum som knappt jag själv hittar i. Och ett stort bad där dörrarna liksom inte ligger en meter ifrån varandra.
    För er som undrar kan jag berätta att just tanken på att hon kan råka träffa på jämngamla barn i duschen gjorde att hon tog mod till sig och skötte sig själv i omklädningsrummet (med lite andra små arrangemang runt det hela).  Så där, nu kan ni fortsätta skriva om hur duktiga era barn är Flört

  • LadyMam

    Vad gör väl det om ett barn på åtta eller tio år byter om i "Fel" omklädningsrum? Fram tills att barnet själv säger till så kan det väl få vara med mamma, pappa eller vem det nu är även om det inte är någon av samma kön? 

     Blir riktigt förbannad när jag läser flera av dessa texter.   

     "När vi simmar är det en mamma som tar in sin 10 åriga son på damernas... Nästa gång jag ser dem kommer jag att säja till." Är detta ett skämt, eller? Varför känner du dig ofredad av en stackars tioårig pojke?

    Kära TS - låt din dotter byta om i killarnas omkädningrum tills hon själv säger til!  

  • Cicek
    EmmAhh skrev 2012-01-21 12:20:39 följande:
    Vid 6-7år är det dax att gå in på damernas omklädningsrum kan jag tycka. Kan man inte tvätta hår eller liknande själv då, är det dax att lära sig. Eller göra det hemma efter simbesöket. Jag tror pojkar i hennes ålder skulle vara väldigt besvärad av att ha henne där inne. Vuxna män tror jag inte bryr sig.
    Oj! Min son är 6 och det finns ingen chans i världen att han skulle våga gå själv till herrarnas omklädningsrum. Finns ingen chans i världen att jag skulle låta honom heller..
  • Kinya

    Jag tycker att det handlar om barnens rätt till sina egna kroppar. När barnen är så stora att de går i skolan så vill de oftast inte visa sig nakna framför klasskamrater av det motsatta könet. Och jag tycker att man ska respektera de barnen som inte vill visa sig nakna framför Pelle eller Lisa från klassen. Jag kommer ihåg när jag gick i första klass, inte en chans att man skulle gå med på att visa sig nakna framför pojkarna i klassen. De försökte ta sig in till flickornas omklädnignsrum efter gymnastiken i skolan men lyckades inte som tur är.

    Jag är inte pryd alls och det handlar inte om det utan det handlar om att barn har rätt att bestämma över vem som ska se dom nakna och vem som inte ska få göra det.

  • Coruscant

    Men kan inte du som mamma gå med dottern till damernas och träna en gång? Så hon hittar. Sen kan hon väl ha en mobiltelefon att ringa sin pappa med om det skulle hända något / bli jobbigt.

  • mikroE
    Cicek skrev 2012-02-14 22:36:26 följande:
    Oj! Min son är 6 och det finns ingen chans i världen att han skulle våga gå själv till herrarnas omklädningsrum. Finns ingen chans i världen att jag skulle låta honom heller..

    Då går man med en vuxen av 'rätt kön' eller om det funkar tar med en kompis till barnet. Jag gick inte själv till damernas förrän jag var kanske 10 men jag hade aldrig gått på herrarnas heller så den enda lösningen var att ta med någon som kunde följa till rätt omklädningsrum eller avstå från bad. Som sexåring hade jag nog inte nöjt mig med bara en kompis men från 7-8 var det OK. När jag var 9-10 gick jag och en kompis själva på badhus men vi bodde nära och det var andra tider då.
  • Kokonoe

    Varför smittar inte den i övrigt så obstinata genuspedagogiken av sig även på sådana här frågeställningar (där den hör hemma betydligt mer än i många andra fall)?

    Barnets känsla av att vara av ett visst kön, och att det skulle vara pinsamt/obehagligt att vistas naken bland individer av det motsatta könet, är en social konstruktion. Att det kan vara obehagligt för barn som börjat utveckla sexualdrift är förståeligt, men innan dess finns det faktiskt inget hinder för pojkar och flickor att duscha tillsammans.

    Barn i de tidiga skolåren (under 10 års ålder)  har vanligtvis inte kommit så långt i utvecklingen att hormoniella faktorer har någon vidare inverkan på indivens uppfattning av det motsatta könet. Däremot är det inte alls konstigt att barnets uppfattning färgas starkt av föräldrars och andra förebilders bild av hur saker "borde" vara.

    Med andra ord, låt flickan duscha med pappa så länge hon känner sig bekväm med det.

  • zigne

    En mycket obehaglig tråd som ger mej kalla kårar!!!! Hoppas det är en äkta och ärlig tråd och att det inte ligger något annat osunt bakom? Säger inte att det gör det men blir fundersam!!!

  • iikiwiberries

    Jag minna inte hur gammal jag var men kommer ihåg att jag tyckte det var lite obehagligt att gå med in till herrarnas. Tycker in dotter är för stor vid 8 år. Skulle nog dra gränsen vid 7 tor jag...


Svar på tråden Flicka 8 år för stor för herrarnas omklädningsrum?