• dilkevir

    Flicka 8 år för stor för herrarnas omklädningsrum?

    Min dotter brukar gå och simma med sin pappa en gång per vecka. Hittills har hon gått med honom in på herrarnas för att byta om men vi börjar fundera på om hon är för stor snart.
    Pedofila drag är inte så jättevanligt, så det är inte det vi oroar oss för främst, utan mer när andra män kan börja känna obehag av en "förpubertal" flicka i deras omklädningsrum. Eller när hon kan börja tycka att det är jobbigt att vara bland nakna män. Just nu bryr hon sig inte alls, är mer fokuserad på simningen.
    Vad tycker ni med ungefär jämngamla barn?

  • Svar på tråden Flicka 8 år för stor för herrarnas omklädningsrum?
  • Ronjami
    m med tre stjärnor skrev 2012-01-09 22:52:48 följande:
    Finns så mycket tankar om sånt här.
    Min sjuåring skulle aldrig få för sig att gå in på herrarnas, förmodligen inte min sexåring heller, och min nioåring går hem från skolan själv, käkar, går upp på stan och tar bussen till simhallen själv, ibland åker hon även bussen hem själv. (men hon är lite speciell inget av mina andra barn kommer förmodligen att få göra liknande)
    MEN som det påpekats så är ju alla barn olika.
    I ert fall hade jag låtit henne gå själv genom damernas omklädningsrum och antingen bytt om på en toalett i simhallen alternativt låtit henne ha baddräkt under kläderna (så att det går fort att byta om)och hoppat över duschen efteråt, man kan lika gärna duscha hemma. Det är den lösningen jag kommer att göra med min son, jag är nämligen mer rädd för ensam pojke på herrarnas...   
    Precis, skulle aldrig lämna sonen på herrarnas....
  • Cocarola

    Det är väl ungefär i 8-årsåldern som omgivningen börjar tycka att barn är för stora för att följa med in på "fel" avdelning, så jag förstår att frågan kommer upp hos er, även om jag själv tycker barn kan följa med tills de själva blir besvärade av det (byter om på toa, duschar med badkläderna på, rodnar etc) oavsett om det sker före eller efter just 8 år. Skulle inte dottern kunna få ta med sig en (simkunnig) kompis de gånger pappan åker själv med henne till simhuset? Då kanske det känns tryggare för henne att byta om på damernas utan en vuxen, sällskap, toavakt etc.

  • mikroE

    Jag hade bröst när jag var åtta och hade nog själv hellre dött än varit på herrarnas men jag hade nog varit osäker helt själv på damernas. Kan hon inte ha med en kompis?


  • Ragnar

    Jag har liknade problem med min son. Har puttat in honom på herrarnas två gånger men det har slutat med att någon kommit ut och letat efter mig för att sonen suttit som paralyserad på en bänk och varken vågat byta om eller gå ut och leta efter mig. Han klarar utan problem att byta om och duscha själv men vågar inte vara ensam utan någon han känner. Har tänkt försöka ta med hans bästa kompis men han är lika blyg han och har inte heller vågat vara utan mamma eller pappa i omklädningsrummet ännu, så jag vet inte om det blir mycket bättre.
    Fast vi bor på en liten ort så det är än så länge inga problem med att jag får ta sonen med mig i omklädningsrummet utan vi tänker mer på framtiden. Vi kommer ju förr eller senare att bada på större ställen där de kanske inte tar lika lätt på att en pojke följer med mamma i damernas omklädningsrum.
    Själv var jag 10 år innan jag vågade byta om i ett omkläningsrum utan att ha någon jag kände med mig. Gick mycket hellre med pappa än att gå själv när jag var 8 år.

  • EmmAhh

    Vid 6-7år är det dax att gå in på damernas omklädningsrum kan jag tycka. Kan man inte tvätta hår eller liknande själv då, är det dax att lära sig. Eller göra det hemma efter simbesöket. Jag tror pojkar i hennes ålder skulle vara väldigt besvärad av att ha henne där inne. Vuxna män tror jag inte bryr sig.


  • ius lexis

    Komiskt! Jag läste en liknande tråd där pojken följde med in på damernas fast han var i 10 års åldern och väldigt många tyckte det var helt ok samt att de som inte tycker om att byta om med en10+ åring kanske då själva har pedofila tendenser eftersom de tyckte det var obehagligt med ett "litet" barn i deras omklädningsrum....
    Tänk att man gör så stor skillnad på kön att man sätter gränsen för flickor så mycket hårdare.

    Svar på ts: Självklart kan en liten 8 åring fortfarande få byta om med pappa oavsett kön!
    Vid 10 år anser jag att man kan dra en gräns och om barnet fortfarande vill hänga med in i andra könets omklädningsrum så får man nog jobba på det.

  • linas fina

    Det går ju inte att enbart utgå från att man själv kunde det eller det i en viss ålder. Alla är olika. Och egentligen: Ett barn på 8 är väl inte jättegammalt? Jag tror att vi mer och mer börjar tycka att tjejer är stora tidigare. Det ska skylas med bikinis på femåringar. Längre tillbaka tror jag man såg en 8-åring som ett barn och inte generades över att ha ett naket sådant i sin omgivning. 

  • ius lexis
    linas fina skrev 2012-01-23 18:45:12 följande:
    Det går ju inte att enbart utgå från att man själv kunde det eller det i en viss ålder. Alla är olika. Och egentligen: Ett barn på 8 är väl inte jättegammalt? Jag tror att vi mer och mer börjar tycka att tjejer är stora tidigare. Det ska skylas med bikinis på femåringar. Längre tillbaka tror jag man såg en 8-åring som ett barn och inte generades över att ha ett naket sådant i sin omgivning. 
  • Supersaran

    När man nu absolut ska olika omklädningsrum för damer/herrar så tycker jag nog att gränsen för när man kan gå med till "fel" går ungefär när man börjar skolan. De flesta vuxna är väl förhoppningsvis så vettiga att de struntar fullständigt i om även lite äldre barn av motsatt kön byter om med dem men för andra barn som är i ungefär samma ålder kan det kanske kännas jobbigt.

    Om barnet är för stort för att följa med förälder av motsatt kön men för litet för att klara sig själv får man väl öva, öva och öva och tills det funkar bara låta barnet bada om någon av samma kön har möjlighet att följa med.

  • SULLIN

    Hej! På min förra arbetsplats hade vi en gräns på 10 år för att gå in på "fel" avdelning. Men många väljer gå själva tidigare än så då många barn som närmar sig tio tycker att det är jobbigt ffa med jämnåriga av motsatt kön. Om det var något barn som ville testa att gå igenom omklädningen själv för första gången kunde vi som personal ibland hjälpa till med att gå med in och visa vägen och finnas i närheten, så kanske kan ni be personalen om lite assistans???

Svar på tråden Flicka 8 år för stor för herrarnas omklädningsrum?