• StrawberryDaquiri

    Att skaffa en Golden Retriever, erfarenheter?

    Jag och min sambo har fastnat i rasletande efter en hnd som passar oss, det är verkligen inte lätt att hitta rätt när man inte har haft hund förr. Både jag och min sambos familjer har/har haft hund så visst har vi erfarenhet av hund i hemmet men att skaffa sin första egna hund är ändå ett stort steg.
    Jag har alltid varit inne på att jag vill ha en stor hund medan min sambo sagt tvärt om. Jag började tänka om då jag började bekanta mig med rasen Pomeranian (dvärgspets), jätte fina hundar och trevliga(den jag träffat). Men efter att ha pratat med uppfödare och läst mer om rasen är vi inte lika säker på att det är en hund som motsvarar det vi efterfrågar. Nu är vi inne på en golden istället.
    Vad har ni för erfarenheter av rasen? Hur var det när ni skaffade en golden valp? Alla svar och erfarenheter tas tacksamt emot :)

  • Svar på tråden Att skaffa en Golden Retriever, erfarenheter?
  • Dammtussen

    Har en blandis golden/labb och han är /var en otroligt mjuk och följsam kille. En otrolig barnhund har jätte mycket tålamod, har inte ett jätte stort mentalt träningsbehov älskar långa promenader och andra hundar. Tyvärr har han kronisk gastrit så det är lite "pyssel" med honom men skulle alldrig byta vovve

  • Scilia

    Hade en golden som blev 14 år.

    Han var helt underbar.
    Lättlärd, lyhörd, mjuk, mysig, snäll mot allt o alla.
    En mkt enkel hund.
    Men samtidigt rolig, ville gärna träna, både agility och lydnad, bada, springa etc...

    Skulle gärna ha en golden till.

    Han var min första och en perfekt hund.

  • kimsi

    Har haft mycket med golden att göra i mina dagar (både bland mina tränings/tävlingsvänner och som instruktör och haft dem på kurser) och golden är vanligtvis glada, energiska, följsamma hundar som älskar att få jobba. Det mest tragiska jag ser är när folk skaffar golden enbart för sällskap, rasen har så mycket mer än så att erbjuda och förtjänar ett bättre liv.

    Vill man ha en pigg och glad träningskompis så är de bra.

  • Sarah84

    Mina föräldrar har en golden, ja vi hade henne även då jag bodde hemma. Golden är underbara hundar. Väldigt "enkla" & ha & göra med, det är iaf uppfattningen jag fått av en rasen & av den hund vi har. Många barnfamiljer som har dom.

  • Pikapika

    Som i de flesta raser är variationen i mentaliteten stor mellan olika linjer/ individer. Sen är det en hundras som fäller mer eller mindre konstant - så om du gillar att städa så

  • Sarah84
    Pikapika skrev 2009-08-08 12:31:29 följande:
    Som i de flesta raser är variationen i mentaliteten stor mellan olika linjer/ individer. Sen är det en hundras som fäller mer eller mindre konstant - så om du gillar att städa så
    Fast att vara beredd på att städa mer då man skaffar hund bör man nog vara ändå.
    Beroende lite på hur man bor de klart.
    Men som vi som alltid bott på landet & våra hundar har alltid fått springa fritt ute så var hårfällningen de minsta problemet =)
  • köttbullelydnad
    Pikapika skrev 2009-08-08 12:31:29 följande:
    Som i de flesta raser är variationen i mentaliteten stor mellan olika linjer/ individer. Sen är det en hundras som fäller mer eller mindre konstant - så om du gillar att städa så
    Jag har ett enda ord som klingar i skallen - FURMINATOR!
  • köttbullelydnad

    Trevliga hundar, men inget för soffsittaren. Arbetande, relativt krävande, men väldigt positiva. Man bör dock vara noga med val av uppfödare och kolla upp rasrelaterade sjukdomar innan så att man är väl insatt på alla plan.

  • Kinya

    En golden kan vara en underbar vän, träningskompis och vad man vill. MEN om man inte ger den tillräcklig stimulans i form av motion (fysisk och mental) så blir den apatisk, fet och likgiltig.

    Vi hade en golden när jag var i tonåren. Underbar hund! Men han tränades i sök och lydnad och fick alltid den motion han behövde. Pigg och glad var han hela livet. Han var valp i sinnet ända tills den dagen han avlivades när han var 11 år gammal. Jag kommer alltid sakna den hunden!

    Välj uppfödare noggrannt för många föder upp rena utställningsgoldens och struntar i hur arbetsvillig hunden är. Andra föder upp jaktgoldens och de är mer aktiva och kräver mer. Läs på, träffa folk med goldens och se vilken typ ni tycker om och fråga vilken uppfödare de kommer från.

    Dock så fäller de MASSOR! Man hade konstant ett vitt moln av päls på golvet om man inte dammsugade varje dag.

Svar på tråden Att skaffa en Golden Retriever, erfarenheter?